Παπαζαχαρίας: Δεν είναι αποκλειστικά δικός μας ο κ. Παυλής

Παπαζαχαρίας: Δεν είναι αποκλειστικά δικός μας ο κ. Παυλής

Φεβρουάριος 26, 2019 - 12:25
7 σχόλια

Για ακόμα μία φορά ο δήμαρχος Τρίπολης στη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πίτας της παράταξή του, κλήθηκε ως ένας ανεξάρτητος υποψήφιος να ανεβεί στο βήμα. Ο ίδιος επίσης είχε χαρακτηρίσει την υποψηφιότητα της παράταξής του ως ανεξάρτητη σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει. Όλοι θυμόμαστε την επίσημη θέση  για τη στήριξη και τη συνεργασία της αυτοδιοικητικής παράταξης του νυν δημάρχου της Τρίπολης Δημήτρη Παυλή με τον ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Τρίπολης.

Οι πολλές και επίμονες δηλώσεις περί ανεξαρτησίας πιθανόν να έρχονται σε κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Παυλή, αλλά και στο έργο του, μιας και οι εκπρόσωποι του κόμματος που βρίσκονται στην Τρίπολη σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν τη συμπάθειά τους στο έργο του νυν δήμαρχου.  

Το ArcadiaPortal.gr επικοινώνησε με τον Γραμματέα της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κ. Τάσο Παπαζαχαρίας προκειμένου να δοθεί μια απάντηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον κ. Παυλή στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ή αν έχει αλλάξει κάτι.

Ο κ. Παπαζαχαρίας τόνιζε ότι ο ΣΥΡΖΑ στηρίζει τον Δημήτρη Παυλή, αλλά δεν του έχει δώσει χρίσμα, γεγονός που του επιτρέπει να λάβει στήριξη και από άλλα κόμματα.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Παπαζαχαρίας: «Στηρίζουμε τον κ. Παυλή, αλλά δεν είναι αποκλειστικά δικός μας, ο υποψήφιος δήμαρχος είναι ευρύτερης αποδοχής και όχι μόνο δικός μας. Δεν μας ενοχλεί που δηλώνει ανεξάρτητος, αφού μεταξύ των δυνάμεων που τον στηρίζουν είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Να υπενθυμίσουμε ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης έδωσε ένα τέλος σε όλα όσα ακούγονται περί χρίσματος ή στήριξης του Κινήματος Αλλαγής σε υποψήφιο δήμαρχο του δήμου μας τονίζοντας ότι η παράταξη  θα μπει στη λογική των στηρίξεων από τον δεύτερο γύρο.

Μήπως η «ανεξαρτησία» γεννήθηκε μετά από απαίτηση των μελών της παράταξης του κ. Παυλή που ανήκουν σε διαφορικούς πολιτικούς χώρους; Μήπως η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καλό ούτε στην κ. Παυλή ούτε στον κ. Παπαζαχαρία;

Ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησε το «ντόμινο» παραιτήσεων και καυστικών σχολίων ύστερα από την αυτή την ανακοίνωση στήριξης, με πρώτη τη δήλωση παραίτησης του κ. Λάζαρη ο οποίος παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι η απόφασή του να αποχωρήσει ήλθε ύστερα από την απόφαση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον δήμαρχο Τρίπολης Δ. Παυλή στις επόμενες εκλογές.

Έπειτα, η επικεφαλής της παράταξης  Αντωνία Γιαννούλη αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο αναφέροντας ότι οι λόγοι της της παραίτησής της είναι πολιτικοί και έχουν να κάνουν με μικροπολιτικές μεθοδεύσεις προερχόμενες από άτομα που εκπροσωπούν σε τοπικό επίπεδο τον πολιτικό χώρο.

Επίσης ο δημοτικός σύμβουλός της «Μαντινειακής Συμπολιτεία» κ. Φραγκούλης, ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Λάζαρη στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησε να κάνει μια δήλωση, αναφερόμενος μάλιστα στον κ. Τάσο Παπαζαχαρία και στην επιμονή του να υπονομεύσει την παράταξη της «Μαντινειακής Συμπολιτείας», αφού με δική του προτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χρίσμα στον Δημήτρη Παυλή και στην παράταξή του.

Η στήριξη δεν είναι και χρίσμα, αλλά πίσω από τις λέξεις τα νοήματα δεν κρύβονται. Η ενδεχομένως βεβιασμένη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβριο κιόλας στο πρόσωπο του κ. Παυλή  ίσως δεν «κάθησε» καλά σε όλους. Οι εκλογές πλησιάζουν και το «κοστουμάκι» της στήριξης θα φορεθεί πολύ τελικά, όπως και εκείνο της ανεξαρτησίας.

Έφη Καστραντά


7 Σχόλια

Πανανθρώπινη προσωπικότης, όπως καλή του ώρα ο οικουμενικός Πετριφερειάρχης

Κατανοητή η προσπάθεια διατήρησης του ηθικού πλεονεκτήματος και δικαιολογημένη η στροφή στην αστείρευτη πασοκική πηγή του.

Ουστ από δω ρε άχρηστοι. Έχει στηρίξει απ’ όλους ο Παυλής. Ο πιο άχρηστος δήμαρχος πέραςε από Τρίπολη Θα δεις θα πάθεις κι εσύ Παπαζαχαρία και το ΣυΡιζΑ με τις επιλογές σας

ΒΡΕ ΤΑΣΟΥΛΗ ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ. ΑΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΑΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ

ΤΑΣΟ ΕΣΥ ΑΝΟΙΚΕΙΣ ΚΑΠΟΥ Ή ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΛΟΓΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.