Παραιτήθηκε από το ΔΣ με αιχμές για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η Αντωνία Γιαννούλη (vid)

Παραιτήθηκε από το ΔΣ με αιχμές για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η Αντωνία Γιαννούλη (vid)

Ιανουάριος 14, 2019 - 20:11
43 σχόλια

Μετά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση για το 2019, η ειδική συνεδρίαση με θέμα την «Ψήφιση – Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 και του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης έτους 2019».

Ο πρόεδρος του ΔΣ Αναστάσιος Κακλαμάνος προτού ξεκινήσει η συζήτηση του θέματος, ανέγνωσε επιστολή της Αντωνίας Γιαννούλη, επικεφαλής της παράταξης «Μαντινειακή Συμπολιτεία», η οποία παραιτήθηκε από δημοτική σύμβουλος και μάλιστα με σαφείς αιχμές εναντίον του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, θυμίζουμε, δεν πρόκρινε τη συγκεκριμένη παράταξη αλλά  έδωσε τη στήριξή του στον Δημήτρη Παυλή.

 Όπως σημείωσε στην επιστολή της η κυρία Γιαννούλη, «ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά αποτέλεσμα ώριμης πολιτικής σκέψης».

Όπως διευκρίνισε, οι λόγοι της παραίτησής της είναι πολιτικοί και αφορούν μικροπολιτικά συμφέροντα ανθρώπων που εκπροσωπούν τον χώρο από τον οποίον προέκυψε η «Μαντινειακή Συμπολιτεία», κάνοντας λόγο για κουτοπόνηρους χειρισμούς.

«Θέλω να εκφράσω την αντίθεσή μου σε όλα αυτά, αλλά κυρίως να υπερασπιστώ τη δική μου αξιοπρέπεια και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που ψήφισαν τη ‘’Μαντινειακή Συμπολιτεία’’».

Αγωνίστηκα με μάχες έντιμες, χωρίς υπερβολές, αγωνίστηκα για όλους, και αυτό είναι ό,τι μου απομένει. Πιστή στις αξίες της Αριστεράς πέρα από τακτικισμούς και ανθρωποφαγίες.

Ο κ. Κακλαμάνος είπε ότι το ΔΣ στερείται μια συνάδελφο που κοσμούσε το ΔΣ και, όπως επεσήμανε, είχε βάλει το στίγμα της και ότι βοήθησε τα μέγιστα τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε το πλήρες κείμενο της παραίτησης

Κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή μου και μετά από ώριμη σκέψη θέλω να σας γνωστοποιήσω την απόφασή μου να παραιτηθώ από Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρίπολης.

Θέλω να διαβεβαιώσω το Σώμα οτι ήταν μια δύσκολη απόφαση η οποία ωστόσο υπήρξε   αποτέλεσμα ώριμης πολιτικής σκέψης.

Οι  λόγοι που με οδήγησαν στην απόφασή μου είναι άσχετοι με την έως σήμερα θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία θέλω να πιστεύω οτι υπήρξε αμοιβαία εποικοδομητική τόσο για εμένα όσο και για την πόλη μας. 

Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι πολιτικοί και έχουν να κάνουν με μικροπολιτικές μεθοδεύσεις προερχόμενες αποάτομα που εκπροσωπούν σε τοπικό επίπεδο τον πολιτικό χώρο με τον οποίον ως γνωστόν έχω συνταχθεί εδω και καιρό και ο οποίος είχε –σε κεντρικό τουλάχιστον επίπεδο- υποστηρίξει την κίνηση ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ της οποίας είχα την τιμή να ηγούμαι στις  τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εξαιτίας αυτών των συμπεριφορών ,μια σειρά αξιόλογων ανθρώπων με όρεξη,ικανότητες  και κυρίως αγάπη για την Τρίπολη ουσιαστικά παροπλίστηκαν και είδαν τις προσπάθεις και τα οράματά τους να ακυρώνονται κάτω απο το βάρος κουτοπόνηρων  τακτικισμών, προσωπικών πολιτικών και κούφιου βερμπαλισμού από ανθρώπους που διεκδικούν δημόσιο ρόλο και λόγο στο όνομα των οραμάτων και των αγώνων της Αριστεράς

Σήμερα, προβαίνω στην κίνησή μου αυτή θέλοντας να εκφράσω την αντίθεσή μου σε όλα αυτά, αλλά  κυρίως θέλω να υπερασπιστώ την προσωπική μου αξιοπρέπεια και την αξιοπρέπεια της πλειοψηφίας των ανθρώπων που έμειναν πιστοί στό όραμα της Μαντινειακής Συμπολιτείας. 

Ανήκα και εξακολουθώ να ανήκω στο χώρο της Αριστεράς, την οποία και υπηρέτησα ολόψυχα και όσο ακέραια μπορούσα, κάθε φορά που αυτό μου ζητήθηκε. Με μάχες έντιμες, χωρίς υπερβολές , αγωνίστηκα μαζί με συντρόφους από κοινού για ένα στόχο που αφορά στους πολλούς και όχι μόνο στον εαυτό και στο προσωπικό συμφέρον.

Κι αυτό είναι ό,τι μου απομένει.

Άλλωστε αυτό ήταν και το κίνητρο  μας.

Να δούμε τον εαυτό μας μέσα από τους άλλους, μέσα από την συνεργασία, την αλληλεπίδραση , την δημιουργία, την προσφορά.

Πιστοί στις αξίες της αριστεράς, πέρα από διαπλοκές και ίντριγκες.

Οι τακτικισμοί και οι ανθρωποφαγίες για την ικανοποίηση προσωπικών στόχων δεν με αφορούν σε καμία περίπτωση.

Σας ευχαριστώ όλους για την αγαστή, κατά την γνώμη μου, συνεργασία.

Κατά την διάρκεια των  τεσσάρων αυτών ετών γνώρισα συνδημότες και είχα την τύχη να κάνω φίλους αρκετούς από εσάς.

Καλή συνέχεια σε όλους σας.

Και εύχομαι μια νέα χρονιά δημιουργική με υγεία προσωπική και οικογενειακή.

 

Με εκτίμηση

Αντωνία Γιαννούλη

Δημότης Τρίπολης

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παραιτήθηκε από δημοτική σύμβουλος η Αντωνία Γιαννούλη


43 Σχόλια

μπράβο αντωνία η καλύτερη κίνηση. δεν εχεις άλλη δουλειά εκεί μέσα. θέλω να δω που θα κρυφτεί ο τάσος όταν χάσει ο παυλής τις εκλογές

Έχασε η Βενετιά βελόνη... Κινήσεις εντυπωσιασμου από την Αντωνια που είναι μετακλητή υπάλληλος της κυβέρνησης Σύριζα... Αλήθεια θα παραιτηθεί και από την θεσούλα της?

Ποσό ΣΥΡΙΖΟκατασταση είναι όταν κάποιος διαφωνεί με την κομματική οργάνωση όντας διορισμένος μετακλητός σε υπουργικό γραφείο?

Αν είσαι πιστή στις αρχές της αριστεράς να πας σε άλλο κόμμα και συνιστώσα!! Στον καθεστωτικό τραπεζολαγνο Συριζα κανενας αριστερός δεν εχει θεση!!

Ποιός τον αγαπάει τον τοπικό; Ο μισθός πέφτει από τον κεντρικό και εκεί δεν τρέχει κάστανο γιατί υπεράνω όλων μισδεολογία μας!

το να παραιτείσαι είναι εύκολο,όπως και τα να μην συμμετέχεις επί της ουσίας, οπότε τώρα που θα έχεις περισσότερο χρόνο κάτσε να μαντάρεις τα καλσόν που έσκισες δίνοντας μάχες!

Το να είσαι μορφωμένος και ουσιαστικά αριστερός δεν είναι κάτι που ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ το σηκώνει,, Μόνο ό,τι θέλει και ό,τι πει ο Τασούλης και τα μαντρόσκυλα που μάζεψε γυρο του.. Να δω πότε θα ξυπνήσουν και από τα κεντρικά να τον σουτάρουνε...Καλά έκανες κοπέλα μου !!! κι άσε τους να λένε και να τάζουνε...Αλήθεια ήταν κομματικά σωστός ο τρόπος που δόθηκε το χφίσμα στον Παυλή???αναμένω...

@22:41 Για να κάνει την αρχή, δώστης να μαντάρει πρώτα τα δικά σου τα καλσόν, πανέξυπνε κουκουλοφόρε μαχητή του πληκτρολογίου! Μα ρε π0ύ$τ# μου, επιδημία από μ@λ@κες έχει πέσει πια σ' αυτή την πόλη; Έλεος!!!

Να δω όντως πού θα κρυφτεί ο Τάσος μετά την ήττα του Παυλή..ούτε τον δικό του σταυρό δεν θα βρει...ουστ **!

Και έρχεται κι ο Παυλής κι λέει ότι δεν έχει κανένα χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπραβο Τάσο να τον χαίρεστε

@23:09 Επειδή δεν γουστάρω το συριζομάγαζο της Τρίπολης και δεν έβαλα υποψηφιότητα να εκτεθώ και στις πέτρες , δεν σημαίνει ότι δεν έχω κρίση για το αν η Γιαννούλη έδωσε ή δίνει μάχες! Στόκε!

Μπράβο Αντωνία, καλά έκανες. Η παρέα Παπαζαχαρία- Παυλή και τα προσωπικά τους συμφέροντα δεν μπορούν να καθορίσουν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο. Ελεος!!!

08:47 Για τη Γιαννούλη λες αλλά εσύ τό'σκισες το καλσόν από την τσίτα. Πρόσεξε γιατί είναι και ακριβά τη σήμερον

@08:47 τουλάχιστον δεν χρειάζεται να γράφεις σεξιστικά σχόλια του τύπου "να μαντάρεις το καλσόν που έσκισες".

Μπράβο Αντωνία έκανες και κανείς έντιμο αγώνα συνέχισε και μην δίνεις σημασία τους ανθρωποφάγους του ΣΥΡΙΖΑ

Ρε !!! φοράει καλσον η Αντωνία???όλο με αρβυλάκια την θυμάμαι...Οπότε κόψτε τις μαλακίες..Αξίζει το κορίτσι!!!!και μόνο ο πόλεμος που της κάνει ο Παπαζαχαρίας το αποδεικνύει.... Προχώρα Αντωνία και μην φοβάσαι τίποτα!!!την εντιμότητα έχουμε ανάγκη και αυτήν ψηφίζουμε και όχι τα κομματόσκυλα και τις κεντρικές επιτροπές τους..Ξυπνήσαμε αλλά κάποιοι επιμένουν να μην θέλουν να το καταλάβουν...

ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ??ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ??ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ....ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΗΣ... ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΝΤΩΝΙΑ!!!! ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΟΥ!!! ΜΗΝ ΣΕ ΠΤΟΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ . Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!

Η Αντωνία είναι απο τους πιό σοβαρούς ανθρώπους στη δημόσια ζωή της Τρίπολης,με μόρφωση,ήθος,πραγματική καλλιέργεια και ουσιαστικό πολιτικό λόγο.Ειναι λογικό το οτι οι ανεκδιήγητοι τσοπάνηδες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν ουτε να την ακούν.Ειναι εντυπωσιακό οτι οι περισσότεροι μιλάνε γιαυτήν με τα καλύτερα λόγια ακόμη κι αν διαφωνούν πολιτικά,ενω οι "δικοί" της στάζουν φαρμάκι.

Τωρα Θυμήθηκες Αντωνία να παραιτηθείς ..Όλα αυτά που καταγγελεις συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ καμιά διετία ...Αλλα καλά έπεφτε το χρήμα από τη παρουσία - απουσία των δημοτικών συμβουλίων .... Βρε άντε χαθειτε όλοι... θυμηθήκατε αρχές,αξίες ,ιδεολογίες τρεις μήνες πριν τις εκλογές....

Φίλε που γραφεις για τα χρηματα που η Αντωνία έπερνε απο τα Δημοτικά Συμβούλια απλά να σε ενημερώσω ότι δεν προβλέπεται αποζημίωση για την συμμετοχή.Άρα αυτή η κατηγορία δεν παίζει.'Οπως και το ότι παραιτείται τρεις μήμες πριν τις εκλογές.Μάλλον κάποιους άλλους έχεις στο μυαλό σου ή δεν έχεις ενημερωθεί στο ελάχιστο για τα τεκταινόμενα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ .Τώρα τα κάνουν τώρα αντιδρά.Για ενημερώσου λιγάκι και μετά κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.Όχι όμως έτσι κουτουρού ρε φίλε να κατηγορείς....

Μπράωο στον πρόεδρο του Δ.Σ για το σχόλιο του για την παραίτηση της Αντωνίας. Μεστός και καίριος. Παπαζαχαρία ακούς???

@15.10 ακριβώς! Πεστα! Και μετά μου θιγονται εδώ μέσα....Τι έκανε η Κα Γιαννουλη όλο αυτόν τον καιρό?

Μια καθημερινή έκφραση είναι το σιγά μην σκίσεις κάνα καλσόν, σιγά το σεξιστικό σχόλιο! Δεν έχει να κάνει με το φύλο έχει να κάνει με την ικανότητα

Μα καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε ένα στέλεχος να κατοικοεδρεύει στην Τρίπολη ?? Γιαννουλη = Αθηνα, Παπαηλίου = Αθήνα ,Σταικος = Αθηνα , Ρουσσιάς = Αθήνα .... και δεν εννοώ να έχει συγγένειες και πατρικό εδώ στην Τρίπολη ή να έρχεται Πάσχα και Χριστούγεννα ... Αλλά να βιώνει την καθημερινότητα όπως όλοι μας ... Βέβαια όλα αυτά έχουν τη σημασία τους για αυτούς που ξέρουν ...οποίος ξέρει κανένα στέλεχος στην Αθήνα τότε αυτόματα παίρνει χρίσματα,θέσεις κτλ κτλ. Από κόμμα των μελών έγινε κόμμα της κεντρικής διοίκησης του..Με λίγα λόγια αλλο ενα κομμα της αστικης κομματικης χουντας ..καληνυχτα

Γιατί όλοι οι αλλοι έμεναν και μένουν στην Τριπολη ;Αλλοίμονο σε εμάς που τρώμε το ζορι εδω και τρέξουμε μην μας δαγκώσει κανενα αδέσποτο στην Πετρινου

@14:56 Χαχαχα! τι ώραια που τα λες! Πότε και πού την είδες την Αντωνία «στη δημόσια ζωή της Τρίπολης»; Άφαντη είναι. Όσο για τη «μόρφωση και το σοβαρό πολιτικό λόγο», δεν άκουσες τίποτε για τα δελτία τύπου και τα κείμενά της που είναι ανερυθρίαστη λογοκλοπή και κοπτοραπτική από κείμενα άλλων; Ανύπαρκτη πολιτικά, ανύπαρκτη κοινωνικά. Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, από τον Τασούλη και τον υπόλοιπο τοπικό σύριζα, καλύτερη είναι...

Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια ή την συκια με τα συκα πετροβολανε.Διαλεγετε και παιρνετε.. Για οσους κατηγορουν την Αντωνια αυτο. Καληνυχτα γατουλες!!!!

Το ηθος δεν κρυβεται και δεν χανεται. Μην ακους κανεναν Αντωνια. Μια συμβουλη μονο...παρατα τους. Δεν αξιζει κανενας.

Άμα έχεις ήθος παραιτεισαι και από μετακλητή υπάλληλος εφόσον δεν σου αρέσει ο ΣΎΡΙΖΑ και οι πρακτικές του... Αλλά πάντα αυτό έκανες... απλά ανακατεύεις την πίσσα για να φανείς λιγάκι στη πόλη και μεθαύριο σαν κλαψιαρα και αδικημένη να μπεις στο ψηφοδέλτιο... Τα ξέρουμε αυτά... Μην ανησυχείς θα είσαι στο ψηφοδέλτιο... Σταμάτα πια τη κλάψα

Αίσχος στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν στηρίζει τη συνέχιση των διακοπών της κυρίας Αντωνίας. Την ανακοίνωση την αντέγραψες?

Μία παραίτηση απαιτεί και μία δικαιολόγηση.Προφανώς έγραψε την αλήθεια.Τώρα όλα τα υπόλοιπα σαχλαμάρες.Εσωκομματικοί κραδασμοί .Ο λόγος της πάντως είναι πολιτικός.Τώρα γαι την πορεία της στο ΣΥΡΙΖΑ θα δούμε.Γεγονός πάντως ότι μαζί με τον κ.Ζαχαριά πρεσέδιδε κύρος στο ψηφοδέλτιο.

Η κ.Γιαννούλη δεν ήταν κανονικά η εκλεγμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό? Μήπως για αυτό γαβγίζετε πουλάκια μου? Μήπως την φοβάστε? Γιατί πραγματικά σωστό αυτο που έγραψε πιο πάνω ο φίλος για τα σκυλια που γαβγίζουν και το θίασο που προχωρά. Το ερώτημα είναι όμως στην προκειμένη ποιος είναι ποιός.Ποιος δλδ το σκυλί και ποιός ο θίασος. Πάντως η κ.Γιαννούλη για πολλούς λόγους μάλλον για θίασος μου κάνει.

Αποτάσσω τον τοπικό Συριζα και τις πρακτικες του κομματος με χρισματα κτλ κτλ ... άλλα ασπάζομαι την αργομισθία από την μετακλητή μου θέση ... Αμα εχεις κοτσια ...απλα φευγεις απο το κομμα οπως επραξε ο μεγιστος ιδεολογος ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ . Ο πρωην βουλευτης ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ...Ολα τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε να ειχαμε να πουμε ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.