-A +A

Επικαιρότητα

Ενεργοποιούμε τις πολιτιστικές αξίες, αλλάζουμε τα πολιτιστικά δεδομένα του Δήμου Τρίπολης (photos&video)

Ο τόπος μας περνά μέσα από μία περίοδο μεγάλων προκλήσεων που οφείλουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να τις αντιμετωπίσουμε -αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Άλλωστε η ελπίδα δεν βρίσκεται στα λόγια της θεωρίας. Βρίσκεται στο αποτέλεσμα της μεθοδικής δουλειάς, της συλλογικής προσπάθειας.

Κώστας Τζιούμης: Βασικό μέλημά μας η διαφάνεια και η συνεχής λογοδοσία (video)

Όλοι μαζί θα πάμε την Τρίπολη μπροστά

Ο υποψήφιος δήμαρχος  Τρίπολης Κώστας Τζιούμης επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολης αύριο»  βρέθηκε στο ArcadiaPortal.gr ένα μήνα πριν τις εκλογές μιλώντας για το πρόγραμμα της παράταξής του, αλλά και για του υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του ψηφοδελτίου του.

Εξόρμηση του ΣΑΟΟ στην Κυνουρία (photos)

Όταν η ορεινή πεζοπορία συνδυάζεται με επισκέψεις  σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μοναστήρια της πανέμορφης Αρκαδίας, η συμμετοχή ξεπερνάει κάθε προσδοκία! Αυτό έγινε την Κυριακή των Βαΐων 13/04/2014, όπου πάνω από 110 άτομα πήραν μέρος στην εξόρμηση του ΣΑΟΟ στην Κυνουρία.

Δύο οδηγοί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο Κέντρο Υγείας Άστρους

Από το astrosnews.gr

Σημαντική εξέλιξη ενόψει της θερινής, με αυξημένες απαιτήσει, περιόδου σημειώθηκε σήμερα στο θέμα των οδηγών του ασθενοφόρου Κέντρου Υγείας Αστρους. Οπως ενημερωθήκαμε με διάθεση δύο οδηγών από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προς το Κέντρο Υγείας Άστρους επιλύεται, κατά κάποιο τρόπο, το πρόβλημα που τον τελευταίο καιρό ταλανιζε το Κέντρο Υγείας.  Οι δύο οδηγοί αναλαμβάνουν άμεσα υπηρεσία κατόπιν εγγράφου που απεστάλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο Κέντρο Υγείας.

Η Ακολουθία του Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών (photos&video)

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος Μεγάλη Τετάρτη 16η Απριλίου 2014  στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, η Ακολουθία  του Ιερού Ευχελαίου.

Επιστολή νεφροπαθών προς τους υποψήφιους Δημάρχους Τρίπολης

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους Τρίπολης απέστειλε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Νεφροπαθών Αρκαδίας. Η επιστολή αναφέρει:

Προς: Υποψηφίους Δημάρχους Τρίπολης
Αξιότιμοι κύριοι
Σας γνωρίζουμε ότι η ζωή των νεφροπαθών Αρκαδίας βρίσκεται σε κίνδυνο. Εφαρμόζοντας οδηγίες της Επιτροπής Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης προχώρησε σε διαγωνισμούς προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή.

Η Ακολουθία του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (photos)

Έτι δεόμεθα υπέρ ελέους, ζωής, ειρήνης, υγείας, σωτηρίας, επισκέψεως, συγχωρήσεως και αφέσεως των αμαρτιών των δούλων του Θεού, πάντων των προσελθόντων εν τω Αγίω Μυστηρίω του Ευχελαίου  τούτω, και υπέρ του συγχωρηθήναι αυτοίς παν πλημμέλημα εκούσιόν τε και ακούσιον.

Τα μέλη της Εκκλησίας για να αγιαστούν, είναι απαραίτητο να μετέχουν στα Μυστήριά της.

Μυστήρια στη Χριστιανική ορολογία είναι Ιερές Ακολουθίες, με τις οποίες μεταδίδεται στον άνθρωπο η χάρη του Θεού.

To πρόγραμμα προβολών του Cine Ville Tripolis (17/4 – 23/4)

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα προβολής ταινιών του Cine Ville Tripolis για την κινηματογραφική εβδομάδα της σεζόν 2013 - 2014 που ξεκινά από την Πέμπτη 17/4/2014 έως και την Τετάρτη 23/4/2014.

Το παιδικό πρωτάθλημα Αρκαδίας κατέκτησε ο Αστέρας

Η παιδική ομάδα του Αστέρα κέρδισε εύκολα, όπως δείχνει και το τελικό σκορ την αντίστοιχη του Πανθυρεατικού με 10-1  και κατέκτησε το Παιδικό Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Οριστικά στα 1.500 ευρώ ο περιορισμός και η άρση της κατάσχεσης μισθών και συντάξεων

Το ακατάσχετο όριο για μισθούς και συντάξεις, με βάση το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, αυξήθηκε στα 1.500 ευρώ από τα 1.000, ενώ το ελάχιστο ύψος ληξιπρόθεσμης οφειλής πέραν της οποίας ενεργοποιείται το μέτρο της κατάσχεσης αυξήθηκε στα 500 από τα 300 ευρώ.

Παρουσίασε τους αντιπεριφερειάρχες ο Γιάννης Μανώλης (video)

Χωρίς κανένα πλάνο για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης βρέθηκε στην Τρίπολη την Μ. Τετάρτη  από όπου και παρουσίασε τους πέντε υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, για την Πελοπόννησο.
Ο κ. Μανώλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι από σήμερα ξεκινά τον προεκλογικό του αγώνα καθώς τα θέματα της διαφάνειας γύρω από τις συμβάσεις και τα απορρίμματα  όπου τον είχαν απασχολήσει έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς έχει παραδώσει τα στοιχεία στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και στις Εισαγγελικές αρχές.

Βασίλης Κοττής: Στις εκλογές οι ψηφοφόροι πρέπει να δώσουν την ψήφο τους στους νέους ανθρώπους (video)

Πρώτη του προσωπική  προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής
Στο στούντιο του ArcadiaPortal.gr βρέθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Τζίουμη «Τρίπολη αύριο», Βασίλης Κοττής. Η πορεία του ξεκίνησε το 2010 όταν έβαλε υποψηφιότητα με τον κ. Δελφάκη ως σύμβουλος δημοτικής κοινότητας όπου ο κόσμος τον τίμησε με την ψήφο του,  δίνοντας του την ευκαιρία να είναι μέλος της δημοτικής κοινότητας.

Εγκαίνια και παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού άξονα «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη» (photos)

Από το ArgolidaPortal.gr

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 16 Απριλίου 2014  τα εγκαίνια του οδικού άξονα «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη»  ο οποίος ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία.

Με την ολοκλήρωση αυτού του τμήματος και τη σύνδεσή του με το τμήμα «Χάνι Μερκούρη – Λυγουριό» παραδίδεται στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Αρκαδικό – Λυγουριό, μήκους 12 χιλιομέτρων νέας χάραξης, ο οποίος παρακάμπτει τους οικισμούς Αρκαδικό, Γιαννουλέικα και Λυγουριό, μειώνει το χρόνο 10 – 15 λεπτά περίπου και αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας και άνεσης.

Μπισιούλης: Σημαντικά έργα έγιναν και στη δημοτική κοινότητα Τεγέας

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Ζαφείρης Μπισιούλης , σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ , ενημέρωσε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε θέματα ποιότητας ζωής και εύρυθμης λειτουργίας της πόλης όπως και για τα έργα στη Δημοτική Κοινότητα Τεγέας.
Συγκεκριμένα  ανέφερε:

Η Τρίπολη Αύριο, Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συνοχής

Ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό "Τρίπολη Αύριο" Κώστας Τζιούμης, σας καλεί τη Μεγάλη Πέμπτη 17/04 και ώρα 12:00 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο (Εθνικής Αντιστάσεως 35) σε συνέντευξη τύπου με θέμα "Η Τρίπολη Αύριο, Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συνοχής".