Β. Γιαννακούρας: Ήρθε η ώρα να φυσήξει άνεμος αλλαγής στην Αρκαδία και στην Ελλάδα (pics,vid)

Β. Γιαννακούρας: Ήρθε η ώρα να φυσήξει άνεμος αλλαγής στην Αρκαδία και στην Ελλάδα (pics,vid)

Μάιος 15, 2023 - 21:37
25 σχόλια

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο στην κεντρική ομιλία του Βαγγέλη Γιαννακούρα 

«Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι.» Υπό τους ήχους αυτού του εμβληματικού για το ΠαΣοΚ τραγουδιού ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας εισήλθε στην αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, όπου πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία. Με παλμό, δυναμισμό και πολλές κόρνες, που θύμιζαν τις συγκεντρώσεις του ΠαΣοΚ πολλά χρόνια νωρίτερα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ – Κίνημα Αλλαγής Βαγγέλης Γιαννακούρας κατά την είσοδό του χάθηκε στις αγκαλιές του κόσμου που τον τίμησε με την παρουσία του.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους, ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο αντιδήμαρχος Γ. Λαγός, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ο Στρ. Δαλιάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βόσνος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης.

Το Συνεδριακό Κέντρο Δημήτρη Μητρόπουλου γέμισε από τους πολίτες, οι οποίοι κρατούσαν σημαίες του ΠαΣοΚ – Κινήματος Αλλαγής και τις ανέμιζαν.

Στο βίντεο έπαιζαν αποσπάσματα από τις προεκλογικές ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, της Φώφης Γεννηματά και το προεκλογικό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη, νυν προέδρου του Κινήματος.

«Η αποψινή συγκέντρωση δείχνει ότι ήρθε η ώρα να φυσήξει άνεμος αλλαγής και στην Αρκαδία μας και στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ όλοι εσείς είστε η δύναμή μου, εσείς, οι συμπατριώτες μου!», είπε, καταχειροκροτούμενος ο κ. Γιαννακούρας κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Το ΠαΣοΚ είναι αναγεννημένο, δυναμικό, είναι εδώ για να δώσει προοπτική, αναγέννηση και ελπίδα

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή, δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ στους συμπατριώτες μου, ώστε να σχεδιάσουμε μαζί την Αρκαδία τη καρδιάς μας μέσα σε μια σύγχρονη Ελλάδα». Ύστερα, ο κ. Γιαννακούρας θύμισε τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «το ΠαΣοΚ δεν είναι κόμμα, είναι κίνημα, που βγαίνει από τα σπλάχνα του λαού».

Δημοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική ευημερία, όλα αυτά που μοιάζουν αυτονόητα, έχουν τη σφραγίδα του ΠαΣοΚ

Ο κ. Γιαννακούρας θύμισε τις τομές του Κινήματος στην ιστορία της Ελλάδας: «Αναγνώριση Εθνικής Αντίστασης, τότε που η ΝΔ αποχώρησε από τη Βουλή, το ΑΣΕΠ, σταμάτησε ο κομματάρχης να διορίζει τους δικούς του, αιρετή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, μετρό, αεροδρόμιο, κατακτήσεις στην Ευρώπη, το ευρώ, η ένταξη της Κύπρου, ο Γ. Παπανδρέου, έκανε τον ‘’Καλλικράτη’’, που είχα την τιμή να υπηρετήσω, η Διαύγεια».

«Στα χρόνια των μνημονίων το ΠαΣοΚ κράτησε υπεύθυνη στάση,με σαφείς αποστάσεις από τον λαϊκισμό. Είμαστε περήφανοι για την προσφορά του Κινήματός μας».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία: «Τι έχει να αντιπαρατεθεί σε αυτά η ΝΔ; Πείτε μου μια μεγάλη τομή, μια μεγάλη αλλαγή, το Κίνημα ήταν η Ιφιγένεια της υπόθεσης, αλλά τώρα ξεκινάμε μια νέα δυναμική πορεία, για να έρθει πάλι το χαμόγελο και η χαρά στους Έλληνες πολίτες. Το ΠαΣοΚ έχει ελπιδοφόρο μέλλον. Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενός νέου ανθρώπου, με όραμα και πείρα, το εγγυάται».

«Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες, ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης, προκλήσεις πρωτόγνωρες, σε σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον. Πόλεμοι, οικονομικοί ανταγωνισμοί. Στη νέα παγκόσμια και ευρωπαϊκή πραγματικότητα, δυστυχώς οι κυβερνήσεις φάνηκαν κατώτερες των προσδοκιών, από τη μια μεριά η συντηρητική ΝΔ ζητά την ψήφο, για ποιο λόγο να ξαναψηφίσει ο λαός τον Κ. Μητσοτάκη; Για την ακρίβεια, για τα τιμολόγια, για την αδιαφορία του για τη δημόσια παιδεία, για τις υποκλοπές, τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, τη διαφθορά, το ρεκόρ μετακλητών, την έλλειψη αστυνόμευσης και ασφάλειας; Τι επόπτευες της ΕΥΠ; Για την κατάσταση στο ΕΣΥ; Ήρθε ο κ. Τσιόδρας να επιβεβαιώσει την τραγική κατάσταση στα επαρχιακά νοσοκομεία. Δεν γνώριζες για τις δραστηριότητες του κ. Πάτση, για το σιδηροδρομικό δίκτυο τι χάλια είχε;».

«Φοβόμαστε πλέον να μιλάμε στο τηλέφωνο, να ταξιδέψουμε, να δούμε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, να αρρωστήσουμε και να πάμε στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία.»

Ακολούθως, ο κ. Γιαννακούρας επιτέθηκε στη διακυβέρνηση Τσίπρα: «Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΣΥΡΙΖΑ; Λαϊκισμός, σκίσιμο μνημονίων, για το ‘’εμείς θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν’’, για τη διαπραγμάτευση, το κλείσιμο τραπεζών, ένα αχρείαστο δημοψήφισμα, και ένα ακόμα μνημόνιο;».

Το 2012-2014 υποσχέθηκε σεισάχθεια, αλλά τελικά όταν έγινε κυβέρνηση παρέδωσε στα funds την περιουσία του λαού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την προστασία της πρώτης κατοικίας, εμείς δεν κρύψαμε ποτέ τις ευθύνες της κακής διακυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας έβαλε στα ψηφοδέλτιά του τον κ. Αντώναρο και τα ορφανά του Καμένου.»

Ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στον ελιτισμό του Μητσοτάκη, τον λαϊκισμό του Τσίπρα και την πολιτική ευθύνη του ΠαΣοΚ

«Το ΠαΣοΚ είναι ο πολιτικός φορέας που οραματίζεται ένα κράτος με αξιοπρέπεια. Σε μια ώρα ανάγκης δεν θα περιμένεις ο πολίτης στα νοσοκομεία για τις λίστες της ντροπής, δεν θα φοβάται μην χάσει την πρώτη του κατοικία, δεν θα φοβάται να σπουδάσει. Ισχυρό κοινωνικό κράτος οραματίζεται το ΠαΣοΚ του 2023. Δημοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννακούρας επεσήμανε ότι «έχουμε χρέος να εργαστούμε καθημερινά για τις αγωνίες των νέων. Δεν είμαστε το κόμμα του όπου βγει και όπου πάει, γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε 150.000 κοινωνικές κατοικίες, για νέα ζευγάρια με χαμηλό ενοίκιο. Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, με 8%-10%, όχι με 2%-4% που λέει η ΝΔ. Είναι χρέος της δικής μας γενιάς να αναγεννηθεί το ΕΣΥ. Η ΝΔ δεν ψήφισε το ΕΣΥ, και δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία, αλλά και τα Κέντρα Υγείας.

Τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν απαραίτητες ειδικότητες, π.χ. παιδιάτρου, πώς θα έρθουν νέοι άνθρωποι να κάνουν παιδιά στα χωριά μας;

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα λάβει το Κίνημα για τη Υγεία και στην Παιδεία: «Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, αύξηση των αποδοχών των γιατρών, ένταξη γιατρών σε βαρέα και ανθυγιεινά, θεσμικά και οικονομικά κίνητρα για να πάνε στα Κέντρα Υγείας της επαρχίας, θα δημιουργήσουμε κέντρα αποκατάστασης, δωρεάν φάρμακα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους, κατάργηση του Άρθρου 10, που δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς να δουλεύουν και στα ιδιωτικά νοσοκομεία».

Ισχυρή δημόσια παιδεία, εθνικό απολυτήριο, ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε και σε άλλα σημεία στο πρόγραμμα του ΠαΣοΚ – Κινήματος Αλλαγής, όπως στο ιδιωτικό χρέος, την άμεση προστασία της πρώτης κατοικίας, τη στήριξη και προστασία της αγροτικής ακίνητης περιουσίας, τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, την επέκταση του ΕΛΓΑ, τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, του αύξηση του κατώτατου μισθού, το πλαφόν στο ρεύμα, την υψηλή φορολόγηση των παρόχων της ενέργειας.

Τέλος, ο κ. Γιαννακούρας κάλεσε τους πολίτες να τον ψηφίσουν για να αλλάξει σελίδα η Αρκαδία και η χώρα και η συγκέντρωση έληξε με το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Βαγγέλη Γιαννακούρα


25 Σχόλια

Πρόσωπα, προγράμματα και συνθήματα 4 δεκαετίες πίσω... Όλο τα ίδια και τα ίδια οριακά με προκλητικό τρόπο πλέον κι όμως ακόμη μιλάνε για "ΑΛΛΑΓΗ".... Το βλέπω το ΠΑΣΟΚ να καταλήγει κ αυτό ενα κόμμα - ιστορικής αρχαιολογικής φύσης σαν την Ένωση Κεντρώων ή ακόμη χειρότερα σαν τους Φιλελευθέρους του Ελ. Βενιζέλου (<1% προφανώς)

Για το τζοχατσόπουλο? Για την Καϊλή? Για τον Mαντέλη? Για την Μιμή? Μεγάλο πατριωτικό κίνημα με τις κλαδικές με τους διορισμούς από το παράθυρο με τον υπερδανεισμό και τόσα άλλα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας. Ένα ατέλειωτο πάρτυ. Φαι και τίποτε άλλο.

Εάν αξίζει κάποιος ψήφο στην Αρκαδία, είναι μόνο αυτός...μας αρέσει δε μας αρέσει! Η επιστημονική του πορεία είναι γνωστή και αναμφισβήτητη. Με άλλα λόγια, δεν δηλώνει γιατρός χωρίς να ξέρει τι του γίνεται. Το μόνο κακό ( βασικά καλό, αλλά λέω κακό γιατί χαλάει την πιάτσα των άλλων ), είναι ότι θέλει να βοηθήσει και του μεν αλλά και τους δε. Ελπίζω αν εκλεγεί να μην καταντήσει σαν τους άλλους και να παραμείνει πιστός στις ηθικές του αξίες

Γιαννακουρας δαγκωτο!! Γιατι η ΑΛΛΑΓΗ ειναι στα προσωπα, για να ρθει η αλλαγη στα κομματα.. ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΥΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙΒΤΟΥ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!!!Φτανει..

Ακούω προγνωστικά ; Να τα βάλουμε κατω να παίξουμε και μερικα €€. Εγώ πιστεύω οτι αυτοί θα μπουν στο κυνοβουλιο 1:Γιαννακουρας 2:Παπαηλιού 3:Σπυροπουλος

Ψηφίζαμε ΝΔ ! Και το δεύτερο γύρω ΝΔ θα ψηφίσουμε! Αλλά αυτή τη Κυριακή θα ψηφίσουμε Βαγγέλη Γιαννακουρα! Να πάνε και τα δυο «καλόπαιδα» σπίτι τους!!

Αν δεν υπήρχε μία σημαία ΠΑΣΟΚ θα νόμιζες ότι βρίσκεσαι σε συγκέντρωση της ΝΔ

Όντως Βαγγέλη ήρθε επιτέλους η ώρα της αλλαγής. Το πιο βασικό να αλλάξει όλο το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα. Αν υπάρξει πραγματική αξιοκρατία στην δικαιοσύνη και οι τίμιοι και ανεξάρτητοι δικαστές αναλάβουν τις θέσεις εξουσίας, τότε θα δούμε επιτέλους άσπρη μέρα γιατί ειδικά τα τελευταία 4 χρόνια μαυρες είναι οι μέρες μας σε όλους τους τομείς. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

01:06 Ότι δηλαδή θα χάσει τις εκλογές ο Κωνσταντινόπουλος από τον Γιαννακούρα και ο Βλάσης από το Σπυρόπουλο ο οποίος είχε άδειο το μισό αμφιθέατρο του πνευματικού κέντρου

Γιατί αυτά τα δυο καλόπαιδα δεν κάνουν γύρω γύρω όλοι; Βλέπε προηγούμενες αυτοδιοικητικές ! Μήπως είναι πιο βαρβάτοι από μένα; Το έπιασες το υπονοούμενο;

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙς ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕς ΟΤΑΝ ΕΚΟΒΕς ΤΙς ΠΙΤΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟς ΤΟΥ ΟΠΩς ΕΛΕΓΕς? ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ. ΣΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ? Ο ΠΕΤΡΟΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΙΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ? ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΙΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕς."""""

Δεν αντιπροσωπεύετε τίποτα απολύτως στη βάση τού λαού. Είστε μία ανοστη σούπα. Πατάτε σε πολλές βάρκες καί τό σίγουρο είναι ότι θα βουλιάξετε.

"Κλάνει ο πεθαμένος";; Παρακαλώ μην το κόψετε, είναι μία πανάρχαιη λαϊκή έκφραση.

Γιαννακουρα εάν έβαζες με άλλο κόμμα θα σε ψήφιζα και πιστεύω θα έβγαινες κιολας

ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΕΣΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!

Τελικά οι πιο άθλιοι πολιτικοί σε αυτή τη χώρα δεν είναι οι αυτοί που παρακολουθούσαν αλλά αυτοί που παρακολουθούνταν. Είναι άθλιοι και προκλητικοί οι πασοκοι. Βέβαια ΠΑΣΟΚ μόνο στο όνομα, καμιά σχέση δεν έχουν με το κόμμα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ματωσαμε γι αυτό το κόμμα. Αγωνίστηκαμε κλάψαμε χαρήκαμε ονειρεύτηκαμε μια Ελλάδα αλλιωτικη μαζί του. Δεν είστε ΠΑΣΟΚ ρε ΠΑΣΟΚ είναι ο Τσίπρας και θα είμαστε μαζί του για πάντα. Του παραδώσατε μια Ελλάδα χρεωκοπημενη και παρέδωσε γεμάτα ταμεία. ΣΥΡΙΖΑ για πάντα!!!!!!

Θα τον στηρίξω μόνο και μόνο για να μας αδειάσει την γωνιά ο ανίκανος Οδυσσέας που τον κάναμε μάγκα και δεν έκανε απολύτως τίποτα, μόνο ερωτήσεις στην βουλή και τον χρυσοπληρωνε ο Έλληνας πολίτης.Οδυσσεα αν έχει έστω λίγο φιλότιμο παραιτησου και άσε κανέναν άξιο να ασχοληθεί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.