H Χορωδία Ορφέας Τρίπολης παρουσίασε το «Requiem» στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου (pics,vid)

H Χορωδία Ορφέας Τρίπολης παρουσίασε το «Requiem» στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου (pics,vid)

Απρίλιος 27, 2024 - 21:07
5 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου 27 Απριλίου το «Requiem» του Γάλλου συνθέτη Gabriel Urbain Fauré (1845-1924), το οποίο παρουσίασε η Χορωδία Τρίπoλης, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Το έργο ανήκει στην ύστερη ρομαντική εποχή και χαρακτηρίζεται για τη μελωδικότητα και τον ήρεμο κατανυκτικό χαρακτήρα του και τα σολιστικά μέρη ερμήνευσαν η σοπράνο Γιέλενα Γιοβάνοβιτς Μπακοπούλου και ο βαρύτονος Βασίλης Δεναχής Κωστόπουλος.

Τα κείμενα της υμνωδίας ήταν σε αφήγηση του Βασίλη Γεωργαρά.

Τη χορωδία συνόδευε μικρό ορχηστρικό σχήμα, από όργανο Γιώργος Μιχαλόπουλος, βιολί και βιόλα Θοδωρής Παλτόγλου και στο βιολοντσέλο η Φωτεινή Αλεξοπούλου.

Μουσική διδασκαλία & διεύθυνση Χριστίνα Αθανασοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr H Χορωδία Ορφέας Τρίπολης παρουσίασε το «Requiem» στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου


5 Σχόλια

Ντροπή σας. Τι το κάνατε τον Ναο? American bar ή γίνατε παπικοι? Μια οι μπουργκες στα κεφάλια σας μια οι συναυλίες μαλλον ξεχάσατε οτι ειναι Ναός του Θεου και εσεις Ιερείς... ΑΘΕΌΦΟΒΟΙ.... Ο Σπάρτης πως το επέτρεψε υποτίθεται ειναι αυστηρός και εχει αλλα θεμέλια... Τι να γίνε τώρα? Καλα για τον επίσκοπο δεν περίμενα κάτι καλύτερο να δω να παρει θεση... . Βρε βάλτε τον Αρουλη τον Μουγκοπετρο να δειτε συναυλια που θα γίνει!!! Χαμουλης θα γινει αν μπει ο Αρης!!! Ξεφτιλισατε τα παντα κριμα κριμα... Αρα να κανουμε και στα χωρια τσαμικα στις εκκλησίες!!! ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ και στον Ναο αυτον.

Ζεις τουλάχιστον μία χιλιετία πίσω... Κάνε restart μήπως επανέλθεις στην τρέχουσα ημερομηνία...ήρεμα το λεω

Και ψιτ που σαι...τραβά πίσω από κάτι ιερά την ώρα της λειτουργίας και δες και άκου τι γίνεται...ή εκεί (γιατί σίγουρα εκεί τη βγάζεις τις κυριακες) δεν σε νοιάζει??

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.