Συνταγματική Αναθεώρηση: Πέρασε η πρόταση ΝΔ για ΠτΔ και ψήφο αποδήμων

Συνταγματική Αναθεώρηση: Πέρασε η πρόταση ΝΔ για ΠτΔ και ψήφο αποδήμων

Νοέμβριος 25, 2019 - 18:45
2 σχόλια

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής μετά και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με ευρύτατη πλειοψηφία έγιναν δεκτά από το Σώμα η ψήφος των αποδήμων (212 υπέρ), η πρόταση της ΝΔ για εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας (158), η βουλευτική ασυλία (179), ο νόμος περί ευθύνης υπουργών (274) και η θέσπιση λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας (254).

Η 9η Αναθεωρητική Βουλή αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ψήφιση και θέση σε ισχύ των διατάξεων του Συντάγματος όπως διαμορφώθηκαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή

Για το άρθρο 32 παράγραφος 4 που αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πέρασε η πρόταση της ΝΔ με 158 «ναι» έναντι 138 «όχι». Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα απερρίφθη με 212 ψήφους κατά, 83 υπέρ και 1 λευκό.

Η πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων (άρθρο 54) πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία 212 βουλευτών, έναντι 84 και 1 λευκού.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απερρίφθη με 108 «ναι», 178 «όχι και 11 λευκά.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

να μας λέγατε και το ακριβες περιεχόμενο των ρυθμίσεων καλά θα ήταν. Τα νούμερα είναι άχρηστα, εκτός αν θέλουμε να εστιάσουμε ότι "οι προτάσεις της ΝΔ πέρασαν". Δηλαδή στο υποτιθέμενο κομματικό όφελος.

Τα νούμερα είναι απλά. ΟΛΑ τα κόμματα ΕΚΤΟΣ του Σύριζα ψήφισαν υπέρ του δικαιώματος των Ελλήνων αποδήμων να ψηφίζουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.