Στόχος να έρθει άμεσα το φυσικό αέριο στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Στόχος να έρθει άμεσα το φυσικό αέριο στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ιούλιος 26, 2019 - 13:07
2 σχόλια

Λαμπρόπουλος: Η χρήση φυσικού αερίου στην Αρκαδία είναι πολύ σημαντική δεδομένων των καιρικών συνθηκών

Πρώτη προτεραιότητα για την νέα περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα και των συνεργατών του είναι η κατασκευή των δικτύων διανομής  φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου ο κ. Νίκας,  ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας  κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν στην Καλαμάτα μία πολύ σημαντική σύσκεψη με εκπροσώπους της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου.

Ο κ. Λαμπρόπουλος σε τηλεφωνική μας επικοινωνία τόνισε τη σημαντικότητα του έργου και την προσπάθεια εκ μέρους της νέας διοίκησης να είναι έτοιμη από τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβει να τρέξει όλες εκείνες τις μελέτες και τις διαδικασίες που απαιτούνται έτσι ώστε να έρθει και στην Πελοπόννησο το Φυσικό αέριο.

Η χρήση φυσικού αερίου στην Αρκαδία είναι πολύ σημαντική δεδομένων των καιρικών συνθηκών και των μεγάλων αναγκών για  θέρμανση των νοικοκυριών και όχι μόνο

Στόχος να έρθει στις  πόλεις πρωτεύουσες νομών της περιφέρειας το δίκτυο του φυσικού αερίου καθώς και στο Ναύπλιο με τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις καθώς και την ΒΙΠΕ Τρίπολης να κάνουν χρήση των  πλεονεκτημάτων του φυσικού αερίου.

Ο κ. Λαμπρόπουλος επεσήμανε ότι από τον Σεπτέμβριο θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν στην τροποποίηση του ΕΣΠΑ , έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο ύψους 35 εκ. ευρώ γιατί το φυσικό αέριο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα, οικονομικό, για τις επιχειρήσεις αλλά και τις κατοικίες και επίσης, ένα πολύ σπουδαίο πλεονέκτημα σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Η περιφέρεια θα συγχρηματοδοτήσει το έργο με 20 εκ. ευρώ

Η νέα περιφερειακή αρχή αισιοδοξεί ότι το πρώτο εξάμηνο της θητείας θα καταφέρει να δημοπρατήσει τα έργα για να έρθει το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο.

Οι συνεχείς επαφές και συναντήσεις των μελών της παράταξης με λοιπές περιφέρειες όπου υπάρχει δίκτυο , προσφέρει τεχνογνωσία έτσι ώστε μέσα σε 3 χρόνια να καλυφθεί πάνω από το 60% το δίκτυο φυσικού αερίου.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε έργο, να αυξήσουμε την ανταποδοτικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων καθώς και την απορροφητικότητα

 


2 Σχόλια

Χρήστο., ελπίζω να μην είναι σαν την "επανεκκίνηση του σιδηροδρομου" του απερχόμενου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.