Σήμερα η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την Προεδρία

Σήμερα η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την Προεδρία

Δεκέμβριος 29, 2014 - 10:41
6 σχόλια

Σήμερα 29/12 στις 12:00 θα διεξαχθεί, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, η τρίτη και τελευταία φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την τελευταία ψηφοφορία, ο κ. Στ. Δήμας είχε συγκεντρώσει 168 ψήφους, 131 βουλευτές είχαν ψηφίσει «παρών» και είχε καταγραφεί μία απουσία. Σήμερα απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι, δηλαδή 12 ακόμη, οι οποίες κρίνεται δύσκολο να βρεθούν.

Ο Πρωθυπουργός, σε κάθε περίπτωση, έχει συγκαλέσει για τις 14:00 Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Σαμαράς σε μια συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, την οποία η αντιπολίτευση χαρακτήρισε «στημένη», το Σάββατο 27/12, επιχείρησε για άλλη μία φορά να θέσει τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. «Η ευθύνη», τόνισε, «θα βαρύνει όλους όσοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο».

Έως και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει την προσπάθεια να μεταπείσει τους ανεξάρτητους βουλευτές. Παρ’ ότι οι 12 των ΑΝΕΛ και οι 9 της ΔΗΜΑΡ έχουν απερίφραστα δηλώσει ότι δεν θα αλλάξουν στάση, η κυβέρνηση εκτιμά ότι ίσως 3-4 βουλευτές πειστούν τελικώς να αλλάξουν στάση, όπως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης και η κυρία Νίκη Φούντα, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ λίγο πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία, επειδή διαφωνεί με την προσέγγιση ανάμεσα στο κόμμα της και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπάθειες καταβάλλονται προς την πλευρά των Καπερνάρου, Ανδρουλάκη, Τατσόπουλου και Πολύδωρα (αν και ο τελευταίος φέρεται να έχει συμφωνήσει να βρίσκεται στο Επικρατείας των ΑΝΕΛ), αλλά και προς τον Θ. Ψύρρα της ΔΗΜΑΡ και την Μ. Κόλλια των ΑΝΕΛ.

Ακόμη, η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα συσπειρωθούν, προκειμένου να μην επιτραπεί να καθοριστεί το εκλογικό αποτέλεσμα από τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, σε περίπτωση που οι τελευταίοι αποφασίσουν να δώσουν θετική πτώση στον Στ. Δήμα. Ο εκπρόσωπος της ΧΑ, ωστόσο, έχει διαμηνύσει ότι δεν προτίθενται οι βουλευτές της να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση.

Πολύς λόγος έγινε κατά το προηγούμενο διάστημα για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Δήμας ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχόταν την εκλογή του αν τον ψήφιζε η ΧΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε «χιτλερικές» τις δύο ψήφους που έλαβε ο κ. Δήμας από τους πρώην βουλευτές της ΧΑ κατά την προηγούμενη ψηφοφορία, ο κ. Σαμαράς τόνισε στη συνέντευξή του ότι δεν είναι δυνατόν να μας πειράζει το ενδεχόμενο η ΧΑ να ψηφίσει τον κ. Δήμα και να μην μας ενοχλεί η πραγματικότητα, ότι δηλαδή η ΧΑ συντάσσεται με την αντιπολίτευση, αφού δηλώνει «παρών». Τελικώς, αυτές τις ψήφους κανείς δεν τις θέλει, ωστόσο υπάρχουν.

Όπως και να ‘χει, σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα, αν και ήδη όλα τα κόμματα έχουν μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς. Ως προς την απόφαση, όπως όλα δείχνουν, του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα, ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας από την πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε: «Έρχονται τα Φώτα, ας τον φωτίσει ο Θεός».

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Προεδρος δεν βγαίνει,αλλα βγαίνει μεροκάματο απτους σορτάκηδες στο χρηματηστήριο......-8.1% τωρα

H επιχείρηση ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - Χρηματιστηρίου- άρχισε,σειρά έχουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Αν υπάρχει εισαγγελέας ποιοί πουλάνε και ποιοί αγοράζουν;;;;;Οι διαπλεκόμενοι!!!!!

Σαΐνι μου εσύ! Για ότι δεν σ' αρέσει ή αδυνατείς να καταλάβεις, είναι ανακατεμενοι οι διαπλεκόμενοι. Μήπως καλύτερα να το κλείναμε το Χρηματιστήριο;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.