Πιλότος για τη χώρα το πρόγραμμα κωνωποκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πιλότος για τη χώρα το πρόγραμμα κωνωποκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μάιος 26, 2017 - 15:10
6 σχόλια

Η επιτυχία του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την καταπολέμηση των κουνουπιών το ανέδειξε σε πιλότο για τη χώρα, σύμφωνα με την  ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών από το Υπουργείο Υγείας και τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΝ.ΠΕ. οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ εξήραν την αποτελεσματικότητα του καινοτόμου και πρωτοπόρου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κάλεσαν τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας να υιοθετήσουν την καλή αυτή πρακτική, ώστε να επιτευχθούν ανάλογα αποτελέσματα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην πολιτική του πρωτοβουλία να αναπτυχθεί το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με έγκριτους φορείς της χώρας (Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, ΚΕΕΛΠΝΟ, κ.α.), το Δήμο Ευρώτα και το συντονιστικό ρόλο των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. κ. Αγοραστός ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να καταθέσει την ολοκληρωμένη του πρόταση, βάση της εμπειρίας της Πελοποννήσου, προς τις υπόλοιπες Περιφέρειες, ώστε να εφαρμόσουν ανάλογα προγράμματα.

Η στρατηγική του προγράμματος και η στοχευμένη προσπάθεια δημιουργίας παρατηρητηρίου τα έτη 2016 – 2017, με στόχο τη διερεύνηση και τεκμηρίωση όλων των νόσων που μεταδίδονται με έντομα διαβιβαστές, αναπτύχθηκαν από το Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειο Διαμαντόπουλο.


6 Σχόλια

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το τσίμπημα χθες από κουνούπι στο παράλιο Άστρος ακόμα με πονάει.....και το ξύνω!

αυτοι οι βαρυγδουπι τιτλοι ρε πετραν ειναι για γελια... καντα πρωτα τα εργα και ασε να κρινει ο κοσμος

Μακάρι Πετράν να είναι έτσι όπως τα λες, γι' αυτό εξάλλου σε τοποθέτησαν οι Πελοποννήσιοι στη θέση που βρίσκεσαι. Σταμάτα όμως αυτό το εκνευριστικό κόρδωμα για δήθεν επιτυχίες αόριστων δράσεων/ προγραμμάτων και παρουσίασε, μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας, εμφανή και χειροπιαστά πράγματα. Με την τακτική που ακολουθείς δεν πείθεις κανέναν.

Δοντάρες, όχι απλά δόντια, και είναι αμέτρητα και ανθεκτικά τα σκασμένα και αλλοίμονό σου αν τα έλκεις.

Και πόσο στοιχηζει κύριοι. Μην το ξεχνάτε αυτο, γιατι βγαίνουν λάθος συμπεράσματα. Α, και την ελονοσία στον ευρωτα....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.