Η απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Λεβιδίου

Η απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Λεβιδίου

Αύγουστος 29, 2018 - 14:02
1 σχόλια

Την τροποποίηση αποφάσεων παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Λεβιδίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης σε συνεδρίαση του, όπως είχαμε αναφέρει (δείτε ΕΔΩ).

Το ΔΣ Τρίπολης αποδέχτηκε την τροποποίηση των ατομικών κανονιστικών αποφάσεων 584/2014, 583/2014, 586/2014,786/2015 και 787/2015 ως προς την διαμόρφωση των παραχωρούμενων χώρων. Μετά και την οριοθέτηση των υφιστάμενων αποφάσεων και τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες Κ.Υ.Ε στην πλατεία Λεβιδίου και μετά την εξέταση των υφιστάμενων συνθηκών (πρόσβαση- ασφάλεια- διέλευση πεζών κλπ) εισηγήθηκε  την χορήγηση σε όλες τις επιχειρήσεις το επιπλέον 30% όπου καθίσταται δυνατό, επί του προσώπου της προβολής των καταστημάτων τους με αποτέλεσμα φαίνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα που υπογράφεται από τον εισηγητή αρμόδιο Αντιδήμαρχο ως εξής:

 ΕΙ = αβγδα = 110,37 τ.μ

Ε2 = εζηθε = 58,32 τ.μ

Ε3 = νξοπν = 54,04 τ.μ

E4 = 12341= 72,69 τ.μ

Ε5 = 56785 = 102,44 τ.μ

Ε6=9 10 11 129= 104,39 τ.μ

Ε7 = 6’7’8’9’6’= 27,75 τ.μ

Οι νέες οριοθετήσεις μετά και τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο  Τρίπολης θα γίνουν με κίτρινη διαγράμμιση στο δάπεδο στους παραχωρημένους χώρους και στους διαδρόμους. Επίσης με ευθύνη του Δήμου να τοποθετηθούν κάγκελα μήκους 2,50μ – 2,90μ και ύψους 0,80 μέτρα με ενδιάμεσα κενά στα όρια της οριοθέτησης Ε4 και Ε5 για τον ασφαλή διαχωρισμό τους. Να επιτραπεί η τοποθέτηση γλαστρών καλλωπιστικών φυτών μέσα στους οριοθετημένους παραχωρούμενους χώρους και το συνολικό ύψος γλάστρας και φυτού δεν θα υπερβαίνει τα 0,80 μέτρα, σε αντίθετη περίπτωση θα αφαιρείται από τα συνεργεία του Δήμου όπως επίσης και κάθε αυθαίρετη κατασκευή (διαχωριστικά, πινακίδες κλπ). Τέλος να επιτρέπεται η τοποθέτηση ομπρελών σκίασης, σταθερών (πακτωμένων στο έδαφος) ή μη, στους παραχωρούμενους χώρους για την προστασία των πολιτών από τα  καιρικά φαινόμενα. Η τοποθέτηση θα γίνεται με ευθύνη των ιδιοκτητών των καταστημάτων και τυχόν βλάβες που θα διαπιστωθούν από την Τεχνική Υπηρεσία θα κοστολογούνται από αυτή και θα αποκαθίστατο με έξοδα και ευθύνη των καταστημάτων. Κάθε άλλη τοποθέτηση ή κατασκευή εντός των οριοθετημένων χώρων θεωρείται παράνομη και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Απαγορεύεται από τους ιδιοκτήτες να τοποθετήσουν κάθε τύπο διαχωριστικού πακτωμένο ή μη πέραν από αυτό που θα τοποθετήσει ο Δήμος (μεταξύ Ε4 και Ε5), επίσης απαγορεύεται στις τοποθετούμενες ομπρέλες πρόσθετα κατακόρυφα τμήματα (υφάσματα κλπ.) ώστε να τηρείται το ελεύθερο ύψος 2,20μ. όπως προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

Απαγορεύεται η τοποθέτηση πινακίδων, πάγκοι εργασίας, ντουλάπες, ψύκτες και κάθε άλλη κατασκευή ή αντικείμενο πέραν από αυτά που θα αναφέρονται στην άδεια που θα τους χορηγείται.

Κάθε άλλη τοποθέτηση ή κατασκευή εντός των οριοθετημένων χώρων θεωρείται παράνομη και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Δείτε αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΔΩ

Φωτογραφία e-levidi.gr

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.