Νέα απόφαση για τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Λεβιδίου

Νέα απόφαση για τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Λεβιδίου

Αύγουστος 13, 2018 - 11:06
5 σχόλια

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης την Παρασκευή 10 Αυγούστου η Τροποποίηση αποφάσεων παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Λεβιδίου.

Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Σταματόπουλος με εισήγησή του ζήτησε την τροποποίηση των ατομικών κανονιστικών αποφάσεων 584/2014, 583/2014, 586/2014,786/2015 και 787/2015 ως προς την διαμόρφωση των παραχωρούμενων χώρων. Μετά και την οριοθέτηση των υφιστάμενων αποφάσεων και τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες Κ.Υ.Ε στην πλατεία Λεβιδίου και μετά την εξέταση των υφιστάμενων συνθηκών (πρόσβαση- ασφάλεια- διέλευση πεζών κλπ) εισηγήθηκε  την χορήγηση σε όλες τις επιχειρήσεις το επιπλέον 30% όπου καθίσταται δυνατό, επί του προσώπου της προβολής των καταστημάτων τους με αποτέλεσμα φαίνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα που υπογράφεται από τον εισηγητή αρμόδιο Αντιδήμαρχο ως εξής:

 ΕΙ = αβγδα = 110,37 τ.μ

Ε2 = εζηθε = 58,32 τ.μ

Ε3 = νξοπν = 54,04 τ.μ

E4 = 12341= 72,69 τ.μ

Ε5 = 56785 = 102,44 τ.μ

Ε6=9 10 11 129= 104,39 τ.μ

Ε7 = 6’7’8’9’6’= 27,75 τ.μ

Ο κ. Σταματόπουλος ανέφερε στη συνεδρίαση του ΔΣ ότι στην πλατεία Λεβιδίου υπάρχουν επτά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από έξι ιδιοκτήτες και έχει δημιουργηθεί θέμα στην κατάληψη κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα. Πολλές παραβάσεις είχε εντοπίσει η αρμόδια υπηρεσία. Για να λυθεί το θέμα αυτό και για να μην υπάρχουν νέες καταγγελίες και πρόστιμα προς τους καταστηματάρχες κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες να κάνουν αίτηση για το επιπλέον 30% όπου καθίσταται δυνατό.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής τόνισε ότι επειδή η κανονιστική έχει προσβληθεί και είναι στο ΣτΕ και εφαρμόζεται η προηγούμενη. Η μόνη παρέμβαση είναι ένα ειδικό κάγκελο, καλαίσθητο που θα τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο καταστήματα, ενώ θα επιτρέπονται γλάστρες και ομπρέλες.

Να μην υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ των καταστηματαρχών, αρκεί να υπάρχει καλή πρόθεση

 

Ο κ. Λάζαρης τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει μία μελέτη για να μην χαλάει η αισθητική γενικά της πλατείας, να υπάρχουν προδιαγραφές και να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα της περιοχής.

Ο κ. Τσιαμούλος τόνισε ότι υπήρχαν αυθαιρεσίες στην πλατεία, για τις οποίες έχει ευθύνη ο Δήμος Τρίπολης.

Μας δείξατε την ευαισθησία σας κύριε Σταματόπουλε, το κάνετε για να γλιτώσουν οι επιχειρήσεις τα πρόστιμα, αλλά κανείς δε σας πιστεύει γι’ αυτό. Γιατί ήρθε τώρα αυτή η απόφαση έναν μήνα πριν τελειώσει το καλοκαίρι, και τόσο καιρό παίζετε τους κλέφτες και αστυνόμους

Πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα, εάν είναι να έχουμε πάλι τα ίδια.

Στη συνεδρίαση βρέθηκαν και δύο από τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Λεβιδίου.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος Γιάννης τόνισε ότι συμφωνεί με την τροποποίηση και επιθυμεί να λυθεί άμεσα το θέμα γιατί ακόμη τρέχει στα δικαστήρια για γλάστρες, γιατί τον Σεπτέμβριο θα βρεθούν πάλι προ εκπλήξεως. Ο κ. Στραβούλης Παναγιώτης τόνισε ότι αυτός έχει το πρόβλημα με κάποιο διαχωριστικό, έχουν έρθει υπηρεσίες του Δήμου και έχουν δείξει αυθαίρετη την κατασκευή. Ζήτησε να του πει ο δήμαρχος γιατί είναι ακόμα εκεί τα διαχωριστικά, αφού είναι παράνομα. Επεσήμανε ότι σχεδόν όλα τα μαγαζιά πλην ενός συμφώνησαν να έχουν διαχωριστικά, ομπρέλες, γλάστρες, διαδρόμους. Ζήτησαν να πάρουν αυτή την άδεια για να μην έχουν πρόβλημα. Αυτά εξυπηρετούν και βοηθάνε στη δουλειά μας και θέλουμε τη βοήθεια όλων σας, τόνισε ο κ. Στραβούλης.

Η εισήγηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με την παράταξη του Γιάννη Σμυρνιώτη και της Αντωνίας Γιαννούλη (Γιάννης Λάζαρης) να ψηφίζει θετικά, την παράταξη Νίκου Τσιαμούλου να ψηφίζει «παρών», ενώ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Χαράλαμπος Σταμάτης και Θεόδωρος Καραλής να ψηφίζουν «παρών».

Επιπλέον οι νέες οριοθετήσεις μετά και τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο  Τρίπολης θα γίνουν με κίτρινη διαγράμμιση στο δάπεδο στους παραχωρημένους χώρους και στους διαδρόμους. Επίσης με ευθύνη του Δήμου να τοποθετηθούν κάγκελα μήκους 2,50μ – 2,90μ και ύψους 0,80 μέτρα με ενδιάμεσα κενά στα όρια της οριοθέτησης Ε4 και Ε5 για τον ασφαλή διαχωρισμό τους. Να επιτραπεί η τοποθέτηση γλαστρών καλλωπιστικών φυτών μέσα στους οριοθετημένους παραχωρούμενους χώρους και το συνολικό ύψος γλάστρας και φυτού δεν θα υπερβαίνει τα 0,80 μέτρα, σε αντίθετη περίπτωση θα αφαιρείται από τα συνεργεία του Δήμου όπως επίσης και κάθε αυθαίρετη κατασκευή (διαχωριστικά, πινακίδες κλπ). Τέλος να επιτρέπεται η τοποθέτηση ομπρελών σκίασης, σταθερών (πακτωμένων στο έδαφος) ή μη, στους παραχωρούμενους χώρους για την προστασία των πολιτών από τα  καιρικά φαινόμενα. Η τοποθέτηση θα γίνεται με ευθύνη των ιδιοκτητών των καταστημάτων και τυχόν βλάβες που θα διαπιστωθούν από την Τεχνική Υπηρεσία θα κοστολογούνται από αυτή και θα αποκαθίστατο με έξοδα και ευθύνη των καταστημάτων. Κάθε άλλη τοποθέτηση ή κατασκευή εντός των οριοθετημένων χώρων θεωρείται παράνομη και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Απαγορεύεται από τους ιδιοκτήτες να τοποθετήσουν κάθε τύπο διαχωριστικού πακτωμένο ή μη πέραν από αυτό που θα τοποθετήσει ο Δήμος (μεταξύ Ε4 και Ε5), επίσης απαγορεύεται στις τοποθετούμενες ομπρέλες πρόσθετα κατακόρυφα τμήματα (υφάσματα κλπ.) ώστε να τηρείται το ελεύθερο ύψος 2,20μ. όπως προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

Απαγορεύεται η τοποθέτηση πινακίδων, πάγκοι εργασίας, ντουλάπες, ψύκτες και κάθε άλλη κατασκευή ή αντικείμενο πέραν από αυτά που θα αναφέρονται στην άδεια που θα τους χορηγείται.

Κάθε άλλη τοποθέτηση ή κατασκευή εντός των οριοθετημένων χώρων θεωρείται παράνομη και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Πως να συννενοηθουν στην πλατεια αφου ο πιο εξυπνος απο αυτους δεν μπορει να μοιρασει 2 γιαιδουριων αχυρα

Για την τοποθέτηση σταθερής κατασκευής (κάγκελο) έχει πάρει ο Δήμος τις απαραίτητες εγκρίσεις από πολεοδομία, αρχιτεκτονική επιτροπή κτλ? γιατί αν έτσι απλά και εύκολα και χωρίς αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις ο Δήμος τοποθετεί σταθερές και μόνιμες κατασκευές τότε ΟΛΕΣ οι σταθερές και μόνιμες κατασκευές (ομπρέλες διαχωριστικά κτλ ) που βρίσκονται σε ΟΛΟΥΣ τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου είναι νόμιμες, άρα δεν δικαιούται - νομιμοποιείται καμία υπηρεσία να "γράψει" κανέναν επαγγελματία στο μέλλον !!!

Οταν ο Κακλαμάνος άρχισε να διαβάζει το θέμα για την κανονιστική Λεβιδίου ο Τζιούμης μάζεψε γρήγορα τους δικούς του και εγινε λαγός.

@13:23 Όπως θα γίνει κι ο Παυλής με το θίασό του μετά τις εκλογές το Μάιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.