Γεωργιάδης: Καμία χώρα της Ευρώπης δεν επιδοτεί περισσότερο το ηλεκτρικό ρεύμα από την Ελλάδα

Γεωργιάδης: Καμία χώρα της Ευρώπης δεν επιδοτεί περισσότερο το ηλεκτρικό ρεύμα από την Ελλάδα

Μάρτιος 20, 2022 - 13:00
1 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Στο Mega μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν δίνει μεγαλύτερες επιδοτήσεις στην ενέργεια από ό,τι η δική μας.

«Το επίδομα για τα καύσιμα έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει στους δικαιούχους την αύξηση στην τιμή της βενζίνης. Καλύπτει τη διαφορά, όχι τις ανάγκες για καύσιμα. Τα 60 λίτρα είναι η μέση κατανάλωση ενός ανθρώπου. Είναι όλα μετρημένα με βάση την ΑΑΔΕ, όλα αυτά βγαίνουν αυτόματα. Δεν έχουμε αυταπάτη ότι τα μέτρα που πήραμε καλύπτουν τον πληθωρισμό. Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει σε πανευρωπαϊκή λύση που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί. Έχουμε πάρει μια σειρά μέτρων, στοχευμένα στους ευάλωτους, αλλά βεβαίως ο κόσμος δικαίως διαμαρτύρεται γιατί οι τιμές έχουν αυξηθεί», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με το επίδομα για τα καύσιμα.

Αναφερόμενος στην επιδότηση για το ρεύμα και το φυσικό αέριο, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «η μία μεγαβατώρα φυσικού αερίου πέρυσι είχε 25 ευρώ. Τώρα έχει 230 ευρώ. Αν η κρίση συνεχιστεί θα υπάρξει πανευρωπαϊκή λύση. Η κυβέρνηση την έχει ζητήσει. Υπάρχουν χώρες που αντιδρούν. Καμία χώρα της Ευρώπης σήμερα δεν επιδοτεί περισσότερο το ηλεκτρικό ρεύμα από την Ελλάδα.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.