Πρωτάθλημα Stratego στο Λεβίδι

Πρωτάθλημα Stratego στο Λεβίδι

Μάιος 02, 2024 - 05:30
0 σχόλια

Ένα υπέροχο και πολύ  ανταγωνιστικό πρωτάθλημα  Stratego, διοργανώθηκε στο Λεβίδι, από την νεοσύστατη ομάδα Tripoli  Stratego Club, το Σαββατοκύριακο  20 και 21 Απριλίου 2024.

Η ομάδα  της Tripoli Stratego Club ανέλαβε να  φιλοξενήσει το φετινό πανελλήνιο  πρωτάθλημα Stratego οι αγώνες του  οποίου πραγματοποιήθηκαν στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλοτεχνικο Συλλόγου Λεβιδίου που εξαρχής αγκάλιασε και υποστήριξε με πολλή θέρμη την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης. Tripoli Stratego Club ευχαριστεί πολύ την κα Γκιντώνη Μαρία για την σημαντική συμβολή της στο να φιλοξενηθεί στο Λεβίδι το πανελλήνιο πρωτάθλημα Stratego, τόσο με την παραχώρηση του χώρου διοργάνωσης όσο και με την εν γένει υποστήριξή της. 

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Stratego περι λάμβανε δύο  κατηγορίες α) την κατηγορία Senior που συμμετέχουν  αθλητές από 10 ετών και άνω σε ένα κύκλο 8 αγώνων και 

β) την κατηγορία Junior που περιλαμβάνει αθλητές μέχρι 14 ετών σε ένα κύκλο τον 5 αγώνων. 

Στην κατηγορία Senior συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι  κορυφαίοι αθλητές Stratego, συνθέτοντας ένα άκρως  ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο Πρωτάθλημα. Έλαβαν  μέρος 26 αθλητές από τα club Σερρών, Πάτρας, Αθήνας,  Πέλλας και φυσικά της Τρίπολης.

Πρωταθλητής 2024 αναδείχθηκε ο Θεοχάρης Λουλάκης της Patras Stratego Team ο οποίος κατέκτησε το τρόπαιο του Πρωταθλητή ξανά, μετά το 2020. Την δεύτερη θέση κατέλαβε Δημήτρη Καραμανή της Athens Stratego Team. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Αντώνης Τάλιος της αθηναϊκής ομάδας, στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνες κατακτώντας και το αντίστοιχο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου. 

Στην κατηγορία Junior έλαβαν για πρώτη  φορά μέρος σε πρωτάθλημα 10 μικροί αθλητές, αγόρια και κορίτσια, με συμμετοχή πολλών  παιδιών από το Λεβίδι, την Τρίπολη και την 

Πάτρα. Πραγματοποιήθηκε ένα πάρα πολύ καλό  Πρωτάθλημα που ανέδειξε μεγάλο νικητή με πέντε νίκες σε πέντε αγώνες τον Ιωάννη  Μαραβέλια από την ομάδα της Τρίπολης.

Το  αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Μπαρδάκης και το χάλκινο ο Ανδρέας Αγγελόπουλος, αμφότεροι της Patras Stratego Team. Το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου αθλητή Junior κατέκτησε ο Λαρδίκος Γιώργος της Αρκαδικής ομάδας. 

Ευχάριστες συμμετοχές στην  κατηγορία των Senior οι μαθητές δημοτικού Θοδωρής Κούσουλας της 

Τρίπολης, του Ανδρέα Αγγελοπούλου  και Γιώργου Μπαρδάκη της Πάτρας,  αλλά και του υπερδραστήριου  70χρονου Αντρέα Α. Βρη. 

Ανακοινώθηκε το επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2025  στην Αθήνα με ευθύνη της Athens Stratego Team. Μετά από  πολλές διεργασίες και συζητήσεις διαφαίνεται πως η Ελλάδα 

θα εκπροσωπηθεί από σπουδαία ομάδα στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στηρίχθηκε σημαντικά από τι  εκδόσεις Ψυχογιός και την εταιρεία επιτραπέζιων παιχνιδιών  Zito!, που προσέφεραν εκτός των άλλων, νέα ρολόγια αγώνων 

στις ομάδες και κάλυψη εξόδων του Πανελλήνιου Πρωταθλητή για την συμμετοχή του στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego στη Νυρεμβέργη. Η αρκαδική ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης δώρισε τρεις εμφανίσεις της και μία ποδοσφαιρική μπάλα που κληρώθηκαν στους μικρούς συμμετέχοντες. 

Η ομάδα Tripoli Stratego club, ως διοργανωτής, ευχαριστεί όλες τις επιχειρήσεις της τοπική κοινωνίας του Λεβιδίου, την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης καθώς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Τρίπολης και του Δημοτικού Λεβιδίου που, ως χορηγοί, συνέδραμαν ουσιαστικά. 

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την Πρόεδρο του Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνω του Γυμνασίου Λεβιδίου κα. Κωνσταντίνα Τσιώλη για την αμέριστη υποστήριξη και καθοριστική βοήθειά της στην οργάνωση της δράσης. 

Με ευχαριστίες 

Βασίλειος Κούσουλας

Δελτίο Τύπου

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.