Εύη Τατούλη: Η χώρα έχει ανάγκη από ένα ελληνοκεντρικό, εκσυγχρονιστικό σχέδιο (vid)

Εύη Τατούλη: Η χώρα έχει ανάγκη από ένα ελληνοκεντρικό, εκσυγχρονιστικό σχέδιο (vid)

Σεπτέμβριος 12, 2015 - 18:05
1 σχόλια

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας στην Τρίπολη, παρουσία του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη,  των συνυποψηφίων της και πλήθος κόσμου παραβρέθηκε  η υποψήφια Βουλευτής με την ΝΔ Εύη Τατούλη στέλνοντας μήνυμα νίκης για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας στο χαιρετισμό της υπογράμμισε «την ανάγκη που έχει η χώρα για ένα ελληνοκεντρικό εκσυγχρονιστικό σχέδιο, ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, μια νέα προοπτική, που θα εξασφαλίζει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα την επόμενη ημέρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας». Και για να το κάνει αυτό η Νέα Δημοκρατία συνέχισε η κα Τατούλη «χρειάζεται την άλλη Κυριακή, όχι απλά να τερματίσει πρώτη. Αλλά  να αναδειχθεί ισχυρή , προκειμένου να μην άγεται και φέρεται από κυβερνητικούς εταίρους, που επιδιώκουν θέσεις και αξιώματα και στην πρώτη ευκαιρία κατεβαίνουν από το λεηλατημένο πλοίο ως πειρατές».  

«Οι πολίτες δεν χρειάζονται ερωτήσεις. Οι πολίτες χρειάζονται απαντήσεις» σημείωσε η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη απευθυνόμενη στον τέως υπουργό Μάκη Βορίδη που εκπροσώπησε το κόμμα, τονίζοντας ότι «στην Αρκαδία δεν έχει καμία θέση η μίζερη εκείνη αντιμετώπιση του κοινοβουλευτισμού, των ερωτήσεων και των επερωτήσεων. Την Αρκαδία υπηρέτησαν πολιτικοί άνδρες, που πάντοτε, υπό κάθε συνθήκη διεκδικούσαν για τους συμπολίτες τους και κέρδιζαν».

Η κα Τατούλη στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «το μνημόνιο δεν είναι λύση για τον τόπο. Η χώρα δεν χρειάζεται ξένους πάτρωνες και προστάτες, αλλά βασίζεται σε δημιουργικούς πολίτες που είναι έτοιμοι να παράξουν πλούτο όταν το πολιτικό σύστημα τους προσφέρει ένα μίνιμουμ σταθερότητας και ίσων ευκαιριών. Αυτό το νέο μοντέλο διακυβέρνησης είναι το νέο που φέρνει η Νέα Δημοκρατία». Η Εύη Τατούλη αναφέρθηκε και στις αρχές της παράταξης υπογραμμίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του ιδρυτή της. Η Νέα Δημοκρατία της μετριοπάθειας, της νηφαλιότητας και του ρεαλισμού του Κώστα Καραμανλή. Η Νέα Δημοκρατία που δεν κοπιάζει και δεν δειλιάζει να αναλάβει την ευθύνη, όπως έκανε ο Αντώνης  Σαμαράς. Η ΝΔ σήμερα αλλάζει. Αλλάζει από εμάς. Από εσάς και από εμάς, που αναπτύσσουμε έναν καθημερινό διάλογο ανυπόκριτο προκειμένου από όποια θέση ευθύνης να λύνουμε τα προβλήματα και να δημιουργούμε νέους δρόμους για την Αρκαδία. Να δημιουργούμε ένα δικό μας  σχέδιο για την Αρκαδία».

Τονίζοντας την βεβαιότητα για την νίκη της παράταξης την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου η κα Τατούλη αναφέρθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας το πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης που προάγει ως «το πιο αποτυχημένο παλιό, που επαναφέρει το κομματικό κράτος στο προσκήνιο, που κουνάει το δάχτυλο επιδεικτικά λες και κατέχει την σοφία του κόσμου, που θεωρεί ότι αρκούν οι καλές του προθέσεις» καταλήγοντας «Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης είναι αυτό που φέρνουμε εμείς (ο καθένας στον τόπο του) απέναντι στο παλιό των διαφόρων επίδοξων κυβερνητικών εταίρων, που εμφανίζονται ως κόμματα πασπαρτού, να εκλιπαρούν τους πολίτες προκειμένου να βρεθούν και πάλι στην εξουσία».

Δελτίο Τύπου

Video: 

Ομιλία της Εύης Τατούλη στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στην Τρίπολη.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Κυρία Τατούλη ξέρετε κανέναν που να θέλει τα Μνημόνια; Τα Μνημόνια προέκυψαν εξ’ αιτίας του χρέους που αποδεδειγμένα και κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, δημιούργησαν οι Κώστας-Κώστας από το 1996-2009 και ενώ το καθήκον τους ήταν να διαφυλάξουν τη χώρα. Αντί να μειώσουν το χρέος (ο Μητσοτάκης το προέβαλε ως ανάγκη από το 1993), έστω να το συγκρατήσουν ώστε να ήταν διαχειρίσιμο, οι άνω εντατικά το πολλαπλασίασαν σε απίστευτο βαθμό. Που λοιπόν εσείς κυρία Τατούλη εντοπίζετε την «…Νέα Δημοκρατία της μετριοπάθειας, της νηφαλιότητας και του ρεαλισμού του Κώστα Καραμανλή…»;;; Δηλαδή μας λέτε ότι ο έχων εκ του Συντάγματος την ευθύνη της διαφύλαξης των συμφερόντων της χώρας Κώστας Καραμανλής, με μετριοπάθεια(!), νηφαλιότητα(!!) και ρεαλισμό(!!!) υπερχρέωσε ασύστολα και ασύδοτα τη χώρα, επί της ουσίας έφερε νομοτελειακά τα μνημόνια και τους ‘ξένους πάτρωνες και προστάτες’ που όμως όλως αντιφατικά με τις άνω ενέργειες ισχυρίζεστε ότι δεν τους χρειαζόμαστε. Κυρία Τατούλη πριν κάνετε βαρύγδουπες δηλώσεις χρήσιμο θα ήταν να πείθατε τον ‘μετριοπαθή, νηφάλιο και ρεαλιστή’ να μιλήσει και να σας εξηγήσει γιατί το έκανε. Είναι αδήριτη ανάγκη να μάθουμε. Πως μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα αν δεν γνωρίζεις τις αιτίες που το δημιούργησαν; Εσείς αν ένα μέλος της οικογενείας σας υπερχρέωνε το νοικοκυριό σας δεν θα ζητούσατε εξηγήσεις; Δεν σας ερωτώ ως ο υποψήφιος Γιάννης Ζαφειρόπουλος, όλη η Αρκαδία, όλη η Ελλάδα, όλοι οι πολίτες ζητούμε απαντήσεις. Καλοί οι λόγοι από βήματος, όμως θέλουμε απαντήσεις τις οποίες εσείς απλά υπόσχεσθε στους μονο-λόγους σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.