Ετοιμάζεται μεγάλο come back;

Ετοιμάζεται μεγάλο come back;

Μάιος 18, 2020 - 22:29
2 σχόλια

Το τελευταίο διάστημα εκτός της πανδημίας του κορωνοϊού, τα φώτα της δημοσιότητας σε όλο τον πλανήτη έχουν στραφεί στο ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα του ESPN στον «παγκόσμιο», παλαίμαχο πλέον αθλητή του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν. Σε ένα από τα επεισόδια που έχουν προβληθεί, γίνεται αναφορά για την επιστροφή του αθλητή στα παρκέ το 1995 όταν είχε σταματήσει να αγωνίζεται για προσωπικούς λόγους το 1993. Η επιστροφή του έγινε με μία λιτή ανακοίνωση που έμεινε στην ιστορία: «I'm back».

Εδώ και καιρό γίνονται πολιτικές ζυμώσεις και δεν είναι απίθανο να ακούσουμε την ίδια φράση από πολιτικό πρόσωπο που, κατά γενική ομολογία, δεν έχει πετάξει ακόμα λευκή πετσέτα. Είναι γεγονός πως οι πολιτικές συγκυρίες αλλά και η συμπεριφορά του, λόγω ανωτέρας βίας, δεν ευνόησαν καθόλου την πολιτική του εξέλιξη. Όσο περνούσε ο καιρός, οι συγκρούσεις έγιναν πιο έντονες και όλοι πίστεψαν πως τα γυαλί έσπασε οριστικά.

Στα πολιτικά στέκια τα σενάρια της μεταγραφής έδιναν και έπαιρναν αλλά, όπως μας λέει και ο σοφός λαός, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός… Έχουμε γράψει κατά το παρελθόν ότι οι μεγαλύτεροι υβριστές του κάθε πολιτικού αρχηγού της ιδίας παράταξης στο τέλος γίνονται υπουργοί της κυβέρνησης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαμε ολομέτωπες συγκρούσεις, αλλά τα «βέλη» έφευγαν ανά διαστήματα.

Τα πράγματα φαίνεται πως ζυγιστήκαν πολιτικά προς το όφελος της παράταξης και έχει στηθεί μια γέφυρα επανασύνδεσης, από όσο μαθαίνω, με τον ηγέτη που δεν έχει κλείσει την πόρτα του. Ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν πάει σε πρόωρες εκλογές και αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο τα σενάρια… 

Ένας άσσος στο μανικί; Ένα μήνυμα πως κάνεις δεν είναι διορισμένος; Κάνεις δεν ξέρει εκτός από τον ίδιο…

Βέβαια μια επιστροφή  δεν ξέρω αν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και κόκκινα χαλιά. Η επαφή έχει χαθεί με «βίαιο», κατά πολλούς, τρόπο, τα χτυπήματα στην πλάτη έγιναν τρικλοποδιές για άλλους, ενώ δεν είναι λίγοι οι ακόλουθοι που βιώσαν την εγκατάλειψη.

Το πολιτικό restart, όσα χρόνια και αν ασχολείται κάποιος με τα κοινά, δεν είναι εύκολο, ιδιαίτερα στην  Αρκαδία  όπου ο λαός έχει δείξει πως δεν ξεχνά το παρελθόν ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Το απέδειξε στην κάλπη...

Θάνος Μπόγρης

Tags: 

2 Σχόλια

Ούτε γιατρός ούτε οδοντογιατρός ούτε Πέτρος, ούτε Δημήτρης, ούτε καν Κώστας ανω δολιανίτης. Ο τροχός γυρίζει στα οδοντιατρεία

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ; ΜΙΚΡΟ ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.