Ενημέρωση για το Κτηματολόγιο για τους κατοίκους της Καστάνιτσας

Ενημέρωση για το Κτηματολόγιο για τους κατοίκους της Καστάνιτσας

Ιανουάριος 19, 2019 - 15:52
2 σχόλια

Ο πρόεδρος της Καστάνιτσας ενημερώνει τους κατοίκους του χωριού για το Κτηματολόγιο.

«Αγαπητοί συμπατριώτες θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την κατάρτιση του Κτηματολογίου που αφορά  την και Καστάνιτσα όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένα μπορώ μετά την ενημέρωση που, μας έγινε στις 17/1/2019 από τον αρμόδιο Μηχανικό Τοπογράφο κο Μανώλη Κορδονούρη  (E-mail :  geodiastasi @tee.gr) που έχει την ευθύνη σύνταξης του Κτηματολογίου για τον Δήμο μας , αιφνιδιάζοντας μας  με την ημερομηνία κατάθεσης των δηλώσεων .

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.

Για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου απαιτούνται ο σωστός Εργολάβος ,η σωστή επίβλεψη και η συμμετοχή του πολίτη.
Ο νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός για τους ασυνεπείς.
Ψευδείς Δηλώσεις ενέχουν σοβαρό ποινικό  κίνδυνο .
Οι αδήλωτες ιδιοκτησίες ή αγνώστων ιδιοκτητών σε βάθος χρόνου (2025) περνούν στο Δημόσιο.
Δεν προβλέπεται επιστροφή παρά μόνο με χρηματική αμοιβή.
Πλημμελής συμμετοχή των ιδιοκτητών στα συνεργεία που θα επανέλθουν για υπόλοιπες μετρήσεις- διευκρινήσεις  κλπ πέραν των ανωτέρω κινδύνων θα επιβαρυνθούν με το ανάλογο κόστος .
Ιδιοκτησίες που αποκτώνται στο εξής δηλώνονται εντός 1 μηνός.
Για τις  αντιδικίες αρμόδια είναι τα Δικαστήρια , καλό είναι να αποφευχθούν διότι  συνεπάγονται έξοδα και   χρονοβόρα  ταλαιπωρία.
Στις οικογενειακές διαφορές καταγράφεται το περιουσιακό στοιχείο σε αυτόν που φαίνεται <<δικαιότερο>> με βάσει τα προσκομιζόμενα αποδεικτικά  μέχρι να τελεσιδικήσει  η δικαστική διαδικασία.
Προτείνεται να επισπευτούν εκκρεμότητες  από τυχόν κλειστές διαθήκες ,αμοίραστες περιουσίες κλπ.
ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
1.Ξεκίνησε ήδη η κατάθεση των σχετικών Δηλώσεων  για την σύνταξη του Κτηματολογίου στην περιοχή μας.
2.Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων είναι η 18/3/2019 !! (με ενδεχόμενο 3μηνης παράτασης)

3.Τόπος δηλώσεων:
 Το Κτηματολογικό Γραφείο στην Μελιγού μόνο για τον Δήμο Β.Κυνουρίας , στην Τρίπολη οδός  ΟΗΕ 123 και στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ για όλη την Αρκαδία..
4.Στις 3/3/2020 θα γίνει Προανάρτηση για τυχόν παρατηρήσεις-ενστάσεις-διορθώσεις-Δικαστικές διαδικασίες  και στόχος τελικής ολοκλήρωσης τέλος του 2021.
5.Τρόπος Δηλώσεων ιδιοκτησίας:  
Α) Μέσω  INTERNET 
 Β) Με εξουσιοδότηση σε μηχανικό, λογιστή ή άλλο πρόσωπο με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά  
Γ) Με  Φυσική αυτοπρόσωπη παρουσία που είναι η καλύτερη λύση.
6.ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.
Α)ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ τα οποία θα ελεγχθούν.
Β)ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ μεταγραφής.
Γ) ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ όποιος έχει. Όποιος δεν έχει για τα τετραγωνικά δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί θα συγκριθούν με τις νέες μετρήσεις που έγιναν , εκτός αν είναι Δασικοί Χώροι .
7.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.
Προσκομίζουμε ότι σχετικό υπάρχει ,  Κληρονομική εντολή ,Διαθήκη αποθανόντα, πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών, απόφαση ότι δεν υπάρχει άλλη διαθήκη ή προσβληθείσα διαθήκη, ένορκη βεβαίωση κατοχής δικαιώματος  ,Ε9 αποθανόντα, διαδικασία Χρησικτησίας, Δημόσια έγγραφα που να φαίνεται ο δικαιούχος πχ. Ε9 (ισχυρό του 1997) ή το Ε9 του 2004 ή του 2012,να αναγράφονται οι όμοροι γείτονες , οικοδομική άδεια, έγγραφα αγοράς ή τιμολόγια εξόδων περίφραξης ,εργασιών κλπ , αποδείξεις ΔΕΗ –ΟΤΕ κλπ. Εδώ συμβουλευόμαστε και  το αρμόδιο γραφείο Κτηματογράφησης.
8.Έξυπνος τρόπος δήλωσης.
Με βάσει το Ε9 που υπάρχει για κάθε ιδιοκτησία <<κουμπώνουμε>>  το αποδεικτικό έγγραφο κατοχής του και με την φυσική παρουσία μας καταλήγουμε στο γραφείο κτηματογράφησης.
9.ΕΓΓΡΑΦΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ.
Τα προμηθευόμαστε από τα γραφεία κτηματογράφησης  ή από το INTERNET.
1η σελίδα: Στοιχεία δικαιούχου αυτά της ταυτότητας, φωτοτυπία ταυτότητας , ΑΦΜ με την αντίστοιχη φωτοτυπία τεκμηρίωσης του ΑΦΜ μας, email εάν υπάρχει  για επικοινωνία.
2η σελίδα: Στοιχεία ακινήτου  ,έγραφα  τεκμηρίωσης δικαιώματος σε φωτοτυπίες.
3η σελίδα:  Ακρίβεια υπόδειξης ακινήτου ή αγροτεμαχίου στον χάρτη -τοπογραφικό.

10.ΤΕΛΗ
35 € για τα εντός του ιδίου οικισμού κτίρια.
70 € για τα δυο πρώτα αγροτεμάχια εντός του ιδίου οικισμού ανεξάρτητα του πόσα είναι.
Για επικαρπία –υψηλή κυριότητα -1/3  ή   1/2 κλπ  ο κάθε δικαιούχος-μερίδιο  για την ίδια ιδιοκτησία πληρώνει από  35 €.

Αφού εξοφληθεί το τέλος στην τράπεζα καταθέτουμε την απόδειξη πληρωμής στο γραφείο για την ολοκλήρωση του έργου και την τελική καταχώρηση.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Αγαπητοί συμπατριώτες προσπάθησα να σας δώσω όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσα σε αυτά που ειπώθηκαν. Για περεταίρω διευκρινήσεις ,απορίες κλπ καλύτερα να απευθύνεστε σε ειδικούς  ,διότι το έργο είναι αρκετά δύσκολο και πολύπλοκο αν το ιδιοκτησιακό δικαίωμα σας  έχει ατέλειες ,είναι ελλιπές και δεν έχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σε κάθε περίπτωση όλοι πρέπει να σπεύσουμε το γρηγορότερο δυνατό  να τακτοποιήσουμε τις όποιες εκκρεμότητες ώστε να μην ταλαιπωρηθούμε στο μέλλον ή απολέσουμε περιουσιακά στοιχεία.  Μόλις ο καιρός το επιτρέψει θα επιστρέψει το συνεργείο τοπογράφησης για  μετρήσεις που δεν έγιναν. Παρακαλώ να μην το αμελήσετε.
ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ : ΤΗΛ. 697 289 3601

Σας εφιστώ την ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσα δηλώσετε ,να αποφύγετε άσκοπες  ενστάσεις   για μερικά εκατοστά , να συνεργαστείτε με τους  υπαλλήλους του γραφείου που θα καταθέσετε τα έγγραφα σας , να μην δηλώσετε λάθος πράγματα που θα σας μπλέξουν σε περιπέτειες, ταλαιπωρία και περιττά έξοδα.»

Με εκτίμηση
Θ.Πεφάνης
Πρόεδρος Τ.Κ.Καστάνιτσας

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Ουτε μετα απο 10 χρονια μνημονιο δεν εχουν ολοκληρωθει κτηματολογια και δασικοι χαρτες.

Ούτε έχει απελευθερωθεί η πώληση ραβδωτών κυνηγετικών όπλων. Και προτιμούμε να πληρώνουμε πρόστιμο όλα τα χρόνια που είμαστε μέλος στην Ε.Ε. για παρεμβατική διάταξη στην ελεύθερη αγορά προιόντων και υπηρεσιών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.