Ένας χρόνος προεδρίας του Γιάννη Τρουπή στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Ένας χρόνος προεδρίας του Γιάννη Τρουπή στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Ιανουάριος 10, 2020 - 11:23
7 σχόλια

Πριν από έναν χρόνο, μετά την παραίτηση του Γιάννη Μπουντρούκα, ο οποίος κατήλθε στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιος περιφερειάρχης, εξελέγη πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ο Γιάννης Τρουπής. Ένας νέος, επιτυχημένος επιχειρηματίας στον κλάδο της οινοποιίας και του πρωτογενούς τομέα. Ένας μετρημένος και σοβαρός άνθρωπος της αγοράς, ο οποίος καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου οι επιχειρηματίες της Αρκαδίας να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες στον ελληνικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνή επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Ο κ. Γιάννης Τρουπής ανέλαβε τα ηνία από τα χέρια του επιτυχημένου προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Μπουντρούκα και με αίσθημα ευθύνης ξεκίνησε επαφές, προκειμένου η Πελοπόννησος EXPO να διοργανωθεί άψογα. Και, πράγματι, η εφετινή έκθεση στη ΒΙΠΕ Τρίπολης συγκέντρωσε πλήθος επιχειρηματιών, συσπείρωσε τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και ανέδειξε την Αρκαδία -αλλά και την Τρίπολη- ως κέντρο της επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

Πέρα, όμως, από τη διοργάνωση της έκθεσης, η επιμονή του Γιάννη Τρουπή για τις B2B συναντήσεις έχουν ήδη αποφέρει καρπούς στον τομέα της εξωστρέφειας της αρκαδικής επιχειρηματικότητας. Ακόμη, ύστερα από δική του πρωτοβουλία, και επαφές με τον υπουργό Μάκη Βορίδη, το Επιμελητήριο απέκτησε τμήμα Πρωτογενούς Τομέα, αφού η γεωργία είναι η βάση της αρκαδικής οικονομίας. Από τις γνώσεις και την εμπειρία του, όντας επιχειρηματίας στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Τρουπής πιστεύει ότι η γη και τα προϊόντα της «αν δουλευτούν σωστά με πολύ μικρά απλά βήματα, όπως με την ανάπτυξη της μεταποίησης, η Αρκαδία μπορεί να έχει να λαμβάνει». «Η Αρκαδία είναι κυρίως παραγωγικός νομός και έχοντας έναν πρωτογενή τομέα δυνατό όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να κερδίσουν. Ας δώσουμε υπεραξία στα προϊόντα μας και καλύτερη προοπτική στις πωλήσεις», υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία.

Ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης. Πάνω σε αυτή τη βάση, ο κ. Γιάννης Τρουπής είχε προσκαλέσει τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίον το ΔΣ του Επιμελητηρίου συζήτησε εκτενώς το rebranding της Αρκαδίας, αλλά και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν να δώσουν ώθηση στις αρκαδικές επιχειρήσεις.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τρουπής ορίστηκε ως μόνιμο μέλος τον Οκτώβριο του 2019 σε μία από τις σημαντικότερες επιτροπές της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στο Συντονιστικό Συμβούλιο Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας – Τουρισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Το Συντονιστικό Συμβούλιο λειτουργεί ως βασικό υποστηρικτικό εργαλείο για την επεξεργασία, τη διαμόρφωση και την υποβολή προτάσεων και θέσεων προς την Πολιτεία που συνδέει τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποιητική βιομηχανία.

Παράλληλα, η διοργάνωση σεμιναρίων, η συστηματική προσπάθεια για την επιμόρφωση των επιχειρηματιών στην Αρκαδία, η συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις που προσφέρει το Επιμελητήριο Αρκαδίας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την επιχειρηματικότητα στον τόπο μας, αλλά και στη χώρα μας. Η Αρκαδία υστερεί σε πολλά, και κυρίως στην οργάνωση. Ιδέες υπάρχουν πολλές, αλλά λείπουν τα εργαλεία υλοποίησής τους. Ενώ έχουμε την ευλογία να ζούμε σε ένα από τα ομορφότερα και παραγωγικότερα μέρη της Ελλάδας, με πλούσιο πολιτισμικό φορτίο, ακόμα δεν έχουμε βρει τον τρόπο να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου. Το Επιμελητήριο είναι συνεργασία και δουλειά», επαναλαμβάνει ο Γ. Τρουπής, του οποίου το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ίσως αυτό ακριβώς: Η πίστη του στην ομαδική -και σκληρή- δουλειά.

Πολλά μένουν να γίνουν. Στον αγροτικό τομέα, οι συνεχείς καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα και η δυστοκία των αποζημιώσεων -αλλά κυρίως ουσιαστικά η έλλειψη μέτρων απέναντι στις καταστροφές- ταλανίζουν τους αγρότες. Το ελαιόλαδο στην Αρκαδία λιγοστεύει και δεν πωλείται σε ικανοποιητικές τιμές. Ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης, η τοπική οικονομία είναι κλονισμένη και δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης -αρκεί μια βόλτα στα κλειστά καταστήματα της οδού Ουάσινγκτον στην Τρίπολη για να το διαπιστώσουμε αυτό.

Ο Γιάννης Τρουπής αλλά και το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχουν πολλή δουλειά και πολλά να αποδείξουν ακόμα.

Γαλανιάδη Εύα


7 Σχόλια

ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΠΕΡΙΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΦΟΡΕΑΣ.

μακαρι να παει για δημαρχος γιατι ειναι σιγουρο πως πολυ μεγαλη μεριδα των δημωτων θα ειναι διπλα του απο την 1η Κυριακη!!!! ομως δε τον βλεπω γιατι δεν προκειται ο Τρουπης να αναλωθει σε ολο αυτο το πανυγυρι που γινεται στα δημοτικα συμβουλια χαχαχα δεν ειναι του τυπου του βρεεε. δυστυχώς νεοι οπως αυτος σιγα μην ασχοληθουν με τα δημοτικα

Πληρωμένη δημοσιογραφια.... μόνο για τα νέα του χωριού μας κάνετε, με κάτι τέτοιου τύπου άρθρα, στην αρχή γελαγαμε... πλέον αηδιάζουμε. Ούτε καν τα προσχήματα. Είστε πολύ φτηνοι και εαν δεν το δημοσιεύσετε και μικροί... καληνύχτα

18:56 Για να μπορείς να κρίνεις ότι κάνουν μόνο για τα νέα του χωριού σου, σε κόβω να το διαβάζεις ανελλιπώς το πορταλάκι. Απ' ό,τι ακούω, χρειάζονται και σωστό δημοσιογράφο. Τρέχα μην την πάρει τη θέση κανας άλλος. Σε περιμένουν. Ακόμα κάθεσαι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.