Δημήτρης Βόσνος: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για δοκιμές και πειράματα

Δημήτρης Βόσνος: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για δοκιμές και πειράματα

Μάρτιος 29, 2019 - 11:02
5 σχόλια

«Είμαστε έτοιμοι για τον αυριανό σύγχρονο, φιλικό, νοικοκυρεμένο και οικονομικό Δήμο» - Συνέντευξη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Για την Τρίπολη» στο Arcadia Portal

Για τις προτάσεις του ως υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης, ρόλο στον οποίον δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, αλλά και για τις δράσεις στις οποίες θα προχωρήσει αν και εφόσον κερδίσει τον Δήμο Τρίπολης, μίλησε στο Arcadia Portal ο επικεφαλής της παράταξης «Για την Τρίπολη» Δημήτρης Βόσνος. Ο ίδιος θεωρεί ότι η πλούσια αυτοδιοικητική του πείρα θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη αν του δοθεί η ευκαιρία να διοικήσει τον Δήμο Τρίπολης, αναλύει διεξοδικά τις προτάσεις του και τα σχέδιά του, ενώ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποστασιοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή, πριν από το τέλος της θητείας της.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Βόσνου:

Κύριε Βόσνο, τι είναι αυτό που σας ώθησε να κατεβείτε στο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Για την Τρίπολη»;

Προφανώς το ενδιαφέρον μου για τα κοινά της πόλης. Έχουμε τη φιλοδοξία να προσθέσουμε και εμείς την συμβολή μας για να «ανεβάσουμε» το τόπο μαςόσο μπορούμε πιο ψηλά. Το ενδιαφέρον μου για την πόλη, όπως γνωρίζετε, ξεκινά από τα πρώτα νεανικά μου χρόνια, όταν πρωτοασχολήθηκα με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση (Κοινότητα Ριζών, Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Τεγέας, Δήμος Τεγέας, Δήμος Τρίπολης). Εμπλεκόμενος με τον Δήμο Τρίπολης ονειρευόμουν πάντα έναν σύγχρονο, καινοτόμο Δήμο, ανθρώπινο και φιλικό στους πολίτες. Η ελπίδα μου  με τη συμμετοχή μου στην προηγούμενη δημοτική αρχή, δυστυχώς ναυάγησε. Αξιοποιώντας την εμπειρία, πιστεύω ότι έχω να προσφέρω αρκετά και στο Δήμο Τρίπολης. Ζητώ από τους συμπολίτες μου να με εμπιστευτούν για ακόμα μία φορά για να κάνουμε μαζί την Τρίπολη έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο, αντάξιο της ιστορίας του, σεβόμενο κυρίως τους ανθρώπους που τον κατοικούν και τον επισκέπτονται.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την παράταξη «Για την Τρίπολη»; Είναι μια πολυκομματική, ανεξάρτητη παράταξη; Πώς επιλέγετε τα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό σας;

Η παράταξή μας δεν έχει χρώμα, ούτε κόμμα. Τα κριτήρια είναι πολλαπλά, για τις επιλογές ατόμων:

  • Επιλέγω νέους ανθρώπους, να μας μπολιάσουν με τα όνειρά τους, να μας μυήσουν στις ελπίδες τους, αλλά και κάποιους παλαιότερους για να υπάρχει συνέχεια. Οι νεότεροι προσφέρουν τη ζωντάνια τους και οι παλαιότεροι την εμπειρία τους.
  • Θέλω να αντιπροσωπεύουν όλες τις πολιτικές παρατάξεις και πολιτικές απόψεις, όχι απαραίτητα να τις εκπροσωπούν.
  • Επιλέγω να προέρχονται από όλες τις κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές, επαγγελματικές, και επιστημονικές ομάδες, προσπαθώντας να αξιοποιήσω τις γνώσεις, εμπειρίες δεξιότητες του καθενός, μαζί με την αμέριστη διάθεσή τους για προσφορά.
  • Θέλω η παράταξη να είναι πολύχρωμη και να ακουμπά πάνω στα πολύπλευρα προβλήματα της κοινωνίας μας.
     

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να παραιτηθείτε από την παράταξη του κ. Παυλή;

Παρά το ότι έχω απαντήσει πολλές φορές, με δύο λόγια θα έλεγα η «ασυμφωνία χαρακτήρων». Αν όμως θέλετε να το προσδιορίσω καλύτερα, κατ' αρχάς δεν παραιτήθηκα, αλλά με διέγραψε, αφού δεν άντεξε ο δήμαρχος, να καταγράφονται συχνά διαφορετικές προτάσεις και κυρίως τη διακριτική γκρίνια μου για αλλαγή πορείας της δημοτικής αρχής και για μια πιο συλλογική λειτουργία της παράταξης.

Ποιες είναι οι διαφορές σας με την παράταξη «Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά» στην οποία διατελέσατε αντιδήμαρχος;

Ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος έχω μάθει να σέβομαι τον οποιονδήποτε συνδημότη μου, συνεργάτη μου,  και βεβαίως τον κάθε υπάλληλο του Δήμου. Να αντιμετωπίζω με διάλογο τις διαφορετικές απόψεις και να οδηγώ  μέσα από  συλλογικές αποφάσεις  όλα τα σοβαρά θέματα. Ακούω πάντα  και αντιμετωπίζω με διάλογο τις διαφορετικές απόψεις και επιλέγω να λειτουργώ μέσα από συλλογικές αποφάσεις, για όλα τα σοβαρά θέματα.

Η κοσμοθεωρία μου σε όλες τις πτυχές της ζωής μου  βασίζεται στο κανόνα: «Μια συλλογική απόφαση οποιωνδήποτε ''αδυνάτων'' είναι ''ισχυρότερη'' από την απόφαση ενός ''σοφού''...».

Όμως, η εικόνα της δημοτικής αρχής ήταν τελείως διαφορετική. Άλλον τρόπο διαχείρισης και αξιοποίησης συνεργατών αλλά και υπαλλήλων του Δήμου. Άλλη συμπεριφορά προς τους δημότες και τους άλλους συνεργαζόμενους φορείς.

Επειδή δεν υπήρχε σωστή ιεράρχηση των προβλημάτων, και ξεκάθαρη διοικητική δομή λειτουργίας, οι όποιες προσπάθειες γίνονταν, δεν κατέληγαν σε κανένα αποτέλεσμα.                

Κάποιοι ίσως θεωρήσουν ότι ανεξαρτητοποιηθήκατε από την παράταξη του κ. Παυλή λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου και για να μπορέσετε να παίξετε ρόλο καταλύτη τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Η συμμετοχή μου, όπως προανέφερα, προέκυψε ως ανάγκη χρέους και προσφοράς προς τους συνδημότες μου. Θεώρησα ότι η επιτυχημένη δημαρχιακή  μου εμπειρία και οι γνώσεις που έχω, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε μια συλλογική προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την ανατροπή της σημερινής πορείας και να οδηγήσει τον Δήμο σε ένα σύγχρονο αύριο. Επίσης, θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλλω θετικά στον διάλογο, την συνεργασία και τελικά την απαραίτητη σύνθεση για την ομαλή και πετυχημένη λειτουργία της αυριανής πολυπαραταξιακής δημοτικής αρχής. Άλλωστε, δεν μου έχουν λείψει οι τίτλοι και δεν με ενδιαφέρει η όποια επανεκλογή μου. Διεκδικώ τον ρόλο του δημάρχου Τρίπολης, στον οποίο δεν έχω δοκιμαστεί μέχρι τώρα, γιατί θεωρώ έχω όλες τις προϋποθέσεις και πιστεύω ότι μπορώ να ανταποκριθώ, αξιοποιώντας  πολλούς άξιους συνεργάτες και οδηγώντας την πόλη μας στις υψηλότερες δυνατές θέσεις.

Με ποια από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπορούσατε να συνεργαστείτε, αν αυτό απαιτηθεί;

Όλα θα αποφασιστούν συλλογικά από την παράταξή μας και με διαφάνεια προς όλη την κοινωνία. Μακριά από εμάς οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Εμείς θα διεκδικήσουμε δημόσια τη συμφωνία, με βάση ξεκάθαρες προγραμματικές προτάσεις που θα καταθέσουμε προς όλους πριν από τις εκλογές.

Σημασία επιπλέον θα έχει η αξιοπιστία και η ικανότητα των προσώπων που θα επιλεγούν για να υλοποιήσουν αυτή την προγραμματική συμφωνία μας.

Κύριε Βόσνο, υπηρετείτε την αυτοδιοίκηση για αρκετά χρόνια. Πού εντοπίζετε αστοχίες και τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών;

Ο μικρός τότε Δήμος Τεγέας, με κατάλληλη σχεδίαση και προγραμματισμό, σωστή προετοιμασία αφού  έγκαιρα απέκτησε «ώριμες»  μελέτες, κατάφερε από τη μια να υλοποιήσει μια πλειάδα μεγάλων έργων που χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς αλλά και από εθνικούς  πόρους και από την άλλη άφησε αρκετές ώριμες  μελέτες που αξιοποιήθηκαν από τις επόμενες αρχές.

Ενδεικτικά, θα μπορούσα  να θυμίσω έργα και δράσεις  που αξιολογήθηκαν ως πρωτοπόρα, ακόμη και σε όλη την Περιφέρεια:

  • Το έργο της αντικατάστασης πλέον των 85.000-90.000  χλμ. ύδρευσης. Ήταν το μεγαλύτερο στην κατηγορία του, σε όλη την Πελοπόννησο.
  • Η αγορά κεντρικού οικοπέδου στην Κερασίτσα που μετατράπηκε  σε  πλατεία Ειρήνης - Γρηγόρη Λαμπράκη και η τοποθέτηση του ανδριάντα του αείμνηστου συμπατριώτη μας ειρηνιστή.
  • Ένα διακρατικό πρόγραμμα με Γάλλους και Γερμανούς απευθείας από τις Βρυξέλλες στο Coultura 2006-2013, ήταν μοναδικό σε επίπεδο Πελοποννήσου.
  • Επίσης, η συμμετοχή και σε πολλά ιδιαίτερα εθνικά προγράμματα, ακόμη και η σωστή λειτουργία και αξιοποίηση του νέας δομής του ΚΕΠ  του Δήμου, το οποίο κατετάγη τρίτο σε όλη την Ελλάδα.

Δεν θα ισχυριστώ ότι όλοι ήταν ανίκανοι και κατώτεροι των περιστάσεων. Οι ανάγκες ήταν πολλές, και οι προεκλογικές υποσχέσεις περισσότερες, και εν πολλοίς ανεφάρμοστες. Οι συμπολίτες μας κάθε φορά επέλεγαν κάποιο άλλο καινούργιο πρόσωπο, με την ελπίδα ότι θα τα πήγαινε καλύτερα και κάθε φορά η κατάληξη ήταν «ο ίδιος παρονομαστής».

Δεν θέλω να ξαναμιλήσω για τα αυτονόητα, για τον πολιτισμό που έχω ξαναπεί της καθημερινότητας, τα απορρίμματα και την αποκομιδή τους, τις λακκούβες, τις πλημμύρες και τα αδέσποτα. Αυτά είναι αυτονόητη δουλειά του Δήμου. Ο πολιτισμός όμως της καθημερινότητας περιλαμβάνει πολλά άλλα πράγματα. Γινόμαστε οι υποψήφιοι βαρετοί και κινδυνεύουμε να λέμε όλοι τα ίδια και τα ίδια. Πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω τις σκέψεις μας.

 Τι χρειάζεται λοιπόν:

 

1.         Εμπειρία και γνώση. Πρέπει να ξέρεις πώς να την κάνεις τη δουλειά.

2.         Δεν φθάνει κάποιος να υπόσχεται κάτι, πρέπει να έχει και ένα σχέδιο για το πώς θα γίνει.

3.         «Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων».

 

Το δεύτερο στοιχείο συνοψίζεται σε μία λέξη: Μελέτες, μελέτες, μελέτες. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχει συνταχθεί κάποια μελέτη. Βεβαίως, οι μελέτες απαιτούν και κάποιο χρόνο ωρίμανσης και πιθανόν αναγκαίες δανειοδοτήσεις. Το κακό με τις μελέτες είναι ότι ενώ απαιτούν κόπο, χρόνο και χρήμα, δεν φαίνονται άμεσα. Δεν προσφέρονται αμέσως για τη δημιουργία εντυπώσεων, είναι μακρόπνοες καμιά φορά και πολλές φορές δεν φθάνει μια θητεία για πολύ σοβαρά έργα να υλοποιηθούν. Έτσι, πολλές φορές γίνεται η επιλογή μικρών, αποσπασματικών έργων, που όμως φαίνονται άμεσα.

  

Ποια είναι τα εργαλεία για την σύνταξη των μελετών:

•           Αποτελεσματικότερη και  έγκαιρη, αξιοποίηση του τεχνικού και επιστημονικού γενικότερα, προσωπικού του Δήμου. Απαλλαγή από τα καθημερινά τρέχοντα με καλύτερη οργάνωσή του και δημιουργία τμήματος, στελεχωμένου, που θα ασχολείται μόνο με την σύνταξη μελετών.

•           Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τα Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια της χώρας, ακόμη και στα πλαίσια πτυχιακών, διπλωματικών ή διδακτορικών εργασιών.

•           Αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

•           Διάθεση σημαντικού κεφαλαίου από τον προϋπολογισμό του Δήμου για την σύνταξη μελετών, είναι ένα έργο που θα φανεί με μικρή καθυστέρηση, αλλά θα φανεί.

 

Τέλος, αν χρειαστεί να αξιοποιηθούν οι αναπτυξιακές εταιρείες στις οποίες συμμετέχει και ο Δήμος: Πάρνων ΑΕ  και  ΑΝΒΟΠΕ.

Για το κρίσιμο θέμα της χρηματοδότησης, και για το πού θα βρεθούν τα χρήματα, επειδή ακούω συνεχώς αυτή τη δικαιολογία, σημειώνω τα ακόλουθα, που σκοπεύω να αξιοποιήσω:

 

•           Τους ίδιους πόρους του Δήμου (αφού πρώτα νοικοκυρευτούν τα έξοδα) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

•           Τη συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Παραδείγματος χάριν, για τη συνολική αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά νέας τεχνολογίας ή τη δημιουργία υπόγειων γκαράζ.

•           Την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

•           Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) και τις τράπεζες, αν καταστεί δυνατόν.

 

Ποια κατά την γνώμη σας είναι τα τρία απολύτως αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν στην Τρίπολη και ποια τα σοβαρότερα έργα που έχουν ανάγκη τα χωριά.

Δεν θέλω να ασχοληθώ σήμερα με τα αυτονόητα, που δυστυχώς παραμένουν ζητούμενα. Ένας Δήμος πρέπει να διέπεται από τον πολιτισμό της καθημερινότητας: σκουπίδια, λακκούβες, αδέσποτα και επαρκής φωτισμός είναι προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν σύντομα, αυτό πρώτα είναι δεδομένο για εμάς. Ενδεικτικά, θα αναφέρω κάποιες βασικές προτεραιότητές μας:

Προώθηση e- υπηρεσιών Τripolis:

1. Θα υπάρχει ασύρματη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες  του Δήμου και ψηφιακή πλατφόρμα  καταγραφής και διαχείρισης των αιτημάτων τους. Π.χ . θα μπορεί ο πολίτης ακόμα και από το χωριό, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο -email) απευθείας :
Να υποβάλλει αιτήματα, να παραλαμβάνει έγγραφα, να εκδίδει πιστοποιητικά, να ενημερώνει ακόμα και με φωτογραφίες του κινητού του για γούβες, βλάβες κ.λπ.

2. Δημιουργία Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρίας e- Τρίπολη ΑΕ για τη διεκδίκηση και υλοποίησης καινοτόμων κυρίως ευρωπαϊκών προγραμμάτων και υπηρεσιών που θα λειτουργεί κέντρο διαχείρισης «Έξυπνης πόλης»  με σύστημα παρακολούθησης κυκλοφοριακού φόρτου, χώρων στάθμευσης, φωτεινών σηματοδοτών κ.λπ. , «έξυπνου» δημοτικού φωτισμού κτλ.

3. Στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, θα προωθήσουμε άμεσα την  ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου με τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού (φωτισμός οδών, κοινόχρηστων χώρων, πλατειών κ.λπ.) με αντικατάσταση LED, ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, σχολικών συγκροτημάτων, αθλητικών εγκαταστάσεων, κυρίως με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ.

4. Πάνδημη κινητοποίηση για την ανακύκλωση στην πηγή, με παροχή κινήτρων για τα δημοτικά τέλη (υπάρχει εμπειρία από άλλους Δήμους), δυναμική ενημέρωση των μαθητών. Μαζική κομποστοποίηση σε χώρο προσωρινής απόθεσης, με κάδους στις γειτονιές, προμήθεια θρυμματιστή κλαδιών και παραγωγή κομπόστ (λίπασμα) μέσω της αναπτυξιακής εταιρίας.

5. Προσπάθεια να συνδεθεί η πόλη με τον αγωγό του φυσικού αερίου (ζηλεύω το Δήμο Λαρισαίων) που θα ανακουφίσει τους δημότες του  ορεινού Δήμου μας αλλά και τις επιχειρήσεις.

6. Ρύθμιση της κυκλοφορίας, δημιουργία χώρων στάθμευσης, ελεγχόμενη στάθμευση με στόχο να απομακρύνουμε το αυτοκίνητο από το κέντρο. Να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτήσεις για Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που θα έχουν σε προτεραιότητα τον άνθρωπο, την κίνηση του πεζού και τον ποδηλάτη , που μέχρι τώρα έμεναν στα χαρτιά.

7. Πρέπει και θα ασχοληθούμε με τα χωριά μας. Ο Δήμος δεν είναι μόνο η Τρίπολη. Άμεση προτεραιότητα η βελτίωση της αγροτικής αλλά και της κοινοτικής οδοποιίας, η κάλυψη των λογαριασμών της ΔΕΗ, και των γεωτρήσεων, των τοπικών καθώς και κοινοτικών καταστημάτων, από το 1% που παρακρατείται από τα αιολικά πάρκα και λιμνάζει. Στήριξη και προβολή των αξιοθέατων και των δραστηριοτήτων, στα χωριά μας.

8. Προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, του πολιτισμού, των αρχαιοτήτων, του θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και του αθλητισμού (Αστέρας, στάδιο, κολυμβητήριο, γήπεδα, αθλητικές διοργανώσεις), με τη βοήθεια και της αναπτυξιακής εταιρίας. Όνειρό μας το μουσείο του αγώνα ενόψει και του 2021.

9. Τέλος, η κοινωνική πολιτική του Δήμου μας, ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Οδοντιατρείο κ.λπ.) αλλά και αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αφού θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη καινούριου, μόνιμου προσωπικού, αλλά και το «Κοινωνικό Συσσίτιο», θα είναι μια καινούρια πρωτοποριακή δομή που θα στηρίζεται κατά βάση στις χορηγίες.

 

Πιστεύετε ότι υπήρξε κάποιο εμπόδιο που δεν σας επέτρεψε να ολοκληρώσετε το έργο σας ως αντιδήμαρχος σε αυτή τη θητεία;

Προφανώς υπήρξαν εμπόδια, υπήρξε μια διαφορετική αντίληψη για τη συνεργασία, τον τρόπο διοίκησης του προσωπικού, τις σχέσεις με άλλες υπηρεσίες, τις δημόσιες σχέσεις γενικότερα, τη λειτουργία του ΔΣ κ.ά. Άλλωστε, τα ίδια εμπόδια, όπως αποδείχθηκε, εκ των πραγμάτων,  παρακώλυσαν την αποτελεσματικότητα του Δήμου, και με τους αντικαταστάτες μου τα υπόλοιπα δύο χρόνια μετά την απομάκρυνσή μου από τη θέση του αντιδημάρχου στην Τεχνική Υπηρεσία, αλλά προφανώς και με άλλους αιρετούς, δυστυχώς και σε άλλα αντικείμενα και δράσεις  (εκτός Βόσνου), με εξίσου πολύ «χαμηλά» αποτελέσματα.

Άλλωστε δεν είναι δυνατόν για όλα να φταίνε οι άλλοι, οι τρίτοι... και όχι ο «αρχηγός». Εμείς όμως πλέον τα προσπερνάμε όλα αυτά, αλλάζουμε σελίδα και προχωράμε μπροστά.

 

Ποιο είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποψηφίων που διεκδικούν τον Δήμο Τρίπολης;

Θεωρώ ότι η μεγάλη αυτοδιοικητική μου εμπειρία και η αντίστοιχη τεχνογνωσία μου σε συνδυασμό με τα επιτυχημένα αποτελέσματα αποτελούν τον σημαντικότερο λόγο για να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των συνδημοτών. Επιπλέον σήμερα παρά ποτέ είναι απαραίτητος ο διάλογος και η συνθετική λειτουργία, σύμφωνα και με τον νέο εκλογικό νόμο, κάτι  που εγώ προσπαθώ να εφαρμόζω σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Οι όποιες καθυστερήσεις και ελλείψεις των προηγούμενων χρόνων δεν μας αφήνουν το περιθώριο για νέους πειραματισμούς.

 

Τέλος, θα θέλαμε να μας πείτε πότε θα είστε σε θέση να ανακοινώσετε ολόκληρο το ψηφοδέλτιο.

Το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί στην ώρα του.  Όπως ανέφερα και παραπάνω, τα κριτήρια επιλογής είναι αρκετά και πρέπει η ομάδα μου να τα καλύπτει. Νομίζω ότι αν  σκύψετε με προσοχή στους ήδη ανακοινωθέντες υποψηφίους από όλους τους συνδυασμούς, γρήγορα θα ανακαλύψετε πού είναι τα «προσόντα» και η «ποιότητά» τους και πόσο μικρή αξία έχει η όποια «ποσότητά» τους.

Άλλωστε, αν δεν έχεις σωστή ομάδα, δεν μπορείς να πετύχεις και σωστό αποτέλεσμα.


5 Σχόλια

Σίγουρα η εμπειρία σου και το αποτέλεσμα της πορείας σου σε όλους τους τομείς της ζωής σου, μαρτυρούν ότι η παρουσία σου στα κοινά της Τρίπολης είναι εντελώς απαραίτητη!!!Καλή επιτυχία!!!

ΣΤην Τεγέα άφησε έργο με γήπεδα 5χ5 την υδροδότηση, την πλατεία Λαμπράκη κλπ Καλή επιτυχία Δημήτρη

ΒΟΣΝΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩς ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .... ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

Θεωρώ οτι ο Βόσνος,είναι ευπρεπής,έντιμος και προσιτός άνθρωπος.Είναι βασικά στοιχεία-φίλτρα,για την επιλογή δημάρχων και συμβούλων."Χορτάσαμε" απο αναιδείς,ξερόλες και κάφρους....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.