Βέρρος: Η προσφορά της τέχνης και του αθλητισμού είναι τα όπλα μας κατά του σχολικού εκφοβισμού

Βέρρος: Η προσφορά της τέχνης και του αθλητισμού είναι τα όπλα μας κατά του σχολικού εκφοβισμού

Μάιος 14, 2024 - 14:30
12 σχόλια

Ημερίδα κατά του σχολικού εκφοβισμού «Μίλα! Μη φοβάσαι»

Ημερίδα κατά του σχολικού εκφοβισμού «Μίλα! Μη φοβάσαι» θα πραγματοποιηθεί στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης την Πέμπτη, 16 Μαΐου και ώρα 9:30 π.μ.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Τρίπολη Ενωμένοι Μπροστά» κ. Βέρρος Γιώργος σε συνέντευξή του μίλησε για την εκδήλωση τονίζοντας ότι στόχος των διοργανωτών είναι να καταδείξουν την προσφορά της τέχνης και του αθλητισμού ως όπλα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Κύριε Βέρρο με δική σας πρωτοβουλία διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό. Τι είναι αυτό που σας προέτρεψε ώστε να προτείνετε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πραγματοποίηση μιας ημερίδας ευαισθητοποίησης.

Ως εκπαιδευτικός, σε άμεση επαφή με τα παιδιά, τον σχολικό περίγυρο και συναδέλφους από διαφορετικά σχολεία αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τα παιδιά. Θεωρώ ότι το σχολείο πρέπει να αποτελεί ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας, καθώς εκεί διαμορφώνουν μέσω αλληλεπιδράσεων τον χαρακτήρα τους. Όσο συζητάμε αυτά τα θέματα μόνο κερδισμένη θα είναι η κοινωνία μας. Για μένα έστω κι ένα παιδί να νιώσει την ανάγκη να μιλήσει, θα είναι μεγάλο το όφελος. Μην ξεχνάμε η πρόληψη είναι το καλύτερο «φάρμακο».

Ως εκπαιδευτικός, είστε σε θέση να γνωρίζετε το τι συμβαίνει στα σχολεία. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να καταπολεμηθεί το bullying στα σχολεία.

Το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού δεν είναι τωρινό ούτε και μόνο ελληνικό. Πιστεύω όμως, λόγω συνθηκών , εξέλιξης της τεχνολογίας, αλλαγών στην οικογένεια και αλλαγών προτύπων, υπάρχει έξαρση. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αγγίξουμε το θέμα, να μην είναι «ταμπού». Να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους: γονείς, μαθητές εκπαιδευτικούς και κατ επέκταση όλη την κοινωνία. Επίσης, η καλλιτεχνική δημιουργία καθώς και η ενασχόληση με αθλήματα, καλλιεργούν τα παιδιά και τους παρέχουν κίνητρα αυτοβελτίωσης και ηθικής ανάτασης.

Σε πρόσφατες δηλώσεις σας αναφέρατε ότι υπάρχουν περιστατικά σχολικής βίας και στην Τρίπολη. Πιστεύετε ότι στις μικρές κοινωνίες ανάλογα περιστατικά αποκρύπτονται;

Όπως ανέφερα το φαινόμενο του bullying είναι παγκόσμιο. Δεν μπορεί να είναι η τοπική μας κοινωνία εξαίρεση. Πιστεύω, δεν έχει να κάνει με το μέγεθος της πόλης. Η δουλειά των εκλεγμένων αντιπροσώπων και κυρίως των νέων ανθρώπων είναι να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για πιο υγιείς συνθήκες για τα παιδιά. Τουλάχιστον από τη μεριά μου θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είμαι δίπλα στα παιδιά.


12 Σχόλια

Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ για ευρώβουλευτη έπρεπε να ήταν αυτή !!Αλλά ακόμα να το νιώσετε ..Προχωρά για Δημαρχία είναι μονόδρομος…

Ο μόνος που ακούγεται από την αντιπολίτευση και εργάζεται σκληρά και ταπεινά για τα κοινά του τόπου μας..Έχεις την ψηφο μου την επόμενη ….

Ωραία πρόταση ωραία πρωτοβουλία ..Πες και για το κολυμβητήριο μήπως πάρουν χαμπάρι γιατί δεν θα το τελειώσουν ποτέ.Βγες την επόμενη εσυ να τελειώσεις τις πλατείες γιατί δεν βλέπω προκοπή ..Περιμένουμε την επόμενη σου κίνηση..

Ψωμί -Παιδεία -ελευθερία .. Στην πόλη το φως λαμπερό, ο Γιώργος δήμαρχος κρατεί, Με όραμα και προσήλωση, την πόλη του φροντίζει. Με στρατηγική και σύνεση, προβλήματα αντιμετωπίζει, Και με αγάπη και αφοσίωση, την κοινότητα εξυπηρετεί. Γιώργος, ο δήμαρχος της πόλης, με όνομα και με φήμη, Στην ιστορία της πόλης, η αγάπη του θα μείνει. Με αυθεντικότητα και ειλικρίνεια, το καθήκον του εκπληρώνει, Και με δύναμη και αποφασιστικότητα, το μέλλον οραματίζει. Γιώργος, ο δήμαρχος που ονειρεύεται μια καλύτερη πόλη, Με ελπίδα και αισιοδοξία, το όνειρο του(ποίημα)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.