Αποκατάσταση των δρόμων της Βυτίνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αποκατάσταση των δρόμων της Βυτίνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μάιος 10, 2017 - 12:00
1 σχόλια

Το έργο είναι προϋπολογισμού 40.000 ευρώ

Η Βυτίνα είναι από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς αλλά και θερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Εκτός αυτού, πρόκειται για ένα ζωντανό χωριό, στο οποίο ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά πολύς κόσμος. Ο τελευταίος χειμώνας άφησε «πληγές» στους εσωτερικούς δρόμους του χωριού, η αποκατάσταση των οποίων είναι απαραίτητη.

Ωστόσο, ο Δήμος Γορτυνίας δεν μπορεί να αποκαταστήσει τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα και σε συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία εγκρίθηκε στο τελευταίο ΠεΣυ, αφού προηγουμένως συζητήθηκε στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, με τον τίτλο:

«Έγκριση σύναψης Προγραµµατικής Σύµβασης µεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ∆ήµου Γορτυνίας για την υλοποίησης του έργου: ''Αποκατάσταση οδών εντός Τ.Κ. Βυτίνας λόγω µερικής αλλοίωσης από έντονα καιρικά φαινόµενα» στη ΠΕ Αρκαδίας''».

«Οι ∆ήµοι χρειάζονται υποστήριξη στην υλοποίηση του ως άνω έργων, καθώς έχουν περιορισµένους ανθρώπινους πόρους και αυτοί είναι δεσµευµένοι στην υλοποίηση άλλων έργων. Ο ∆ήµος Γορτυνίας δεν έχει την οικονοµική δυνατότητα για άµεση εκτέλεση των έργων αυτών και των φθορών που έχουν υποστεί, κυρίως όσο αναφορά την άµεση αποκατάσταση τους, κάτι που είναι απαραίτητο για την καθηµερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

»Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα η ∆ιεύθυνση τεχνικών έργων Π.Ε Αρκαδίας, διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία, καθώς και την κατάλληλη τεχνογνωσία και δοµές, για κάθε διακριτό στάδιο υλοποίησης της πράξης. Επιπλέον η περιοχή παρέµβασής της περιλαµβάνει τα σηµεία όπου προορίζονται τα έργα. Έχει την δυνατότητα για άµεση εκτέλεση των έργων που αναφέρονται στην παρούσα
προγραµµατική και στον χρόνο που αναφέρετε σε αυτήν», αναφέρεται στο έγγραφο (δείτε ΕΔΩ).

Ο συνολικός προϋπολογισµός για την εκτέλεση του έργου της προγραµµατικής σύµβασης ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ, ενώ θα συσταθεί  Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης που θα αποτελείται από:
- έναν (1) εκπρόσωπο του ∆ήμου Γορτυνίας, µε τον αναπληρωτή του.
- ∆ύο (2) εκπρόσωπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, µε τους αναπληρωτές τους. Ένας εκ των οποίων θα είναι και ο πρόεδρος


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Να σας μεταφρασω το θεμα; Επειδη η αθλια κατασταση των δρομων της Βυτινας εχει φτασει στα ορια ξεσηκωμου,απο την εδω και αρκετα χρονια,εργολαβια του δικτυου υδροδοτησης,επειδη πλησιαζουν οι εκλογες το 19,επειδη πρεπει να παρουσιασει κατι ο ανυπαρκτος Μεγας, επειδη σε περιπτωση χωρισμου των δημων η βυτινα ενδιαφερει τον γιαννακη,επειδη φοβουντε την επαναδραστηριοτητα του εχθρικου τους αλλα κυβερνητικου Σακελλαριου,ας κανουμε μια αναθεσουλα για 5,6 φορτηγα ασφαλτικο με εγκριση Τατουλη.Τοσο απλα; Δεν γινεται πιο απλα..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.