Απάντηση στην καταγγελία για την «αγέλη σκύλων» που επιτίθεται σε μαθητές στο 4ο Δημοτικό Τρίπολης

Απάντηση στην καταγγελία για την «αγέλη σκύλων» που επιτίθεται σε μαθητές στο 4ο Δημοτικό Τρίπολης

Ιούνιος 25, 2020 - 13:26
32 σχόλια

Την απάντησή της στη χθεσινή καταγγελία που δημοσίευσε το Arcadia Portal (δείτε ΕΔΩ) σχετικά με επιθέσεις αγέλης σκύλων σε μαθητές αλλά και σε περαστικούς στη γειτονιά όπου στεγάζεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης έδωσε εγγράφως η κυρία Βιβή Καραλέκα, η γυναίκα που έχει λάβει υπό την προστασία της τα τρία αδέσποτα ζώα για τα οποία γίνεται λόγος στην καταγγελία.

Η κυρία Καραλέκα στην επιστολή της στέκεται, κατ' αρχάς, στην ανωνυμία της καταγγελίας, και στη συνέχεια υποστηρίζει ότι τα τρία σκυλιά για τα οποία γίνεται λόγος τα ταΐζουν και άλλοι φιλόζωοι σε αυτόν τον χώρο και ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα. Η ίδια ρωτά: «Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα; Το σχολείο δεν λειτουργούσε; Δεν υπήρχαν παιδιά; Οι περαστικοί δεν περνούσαν στον δρόμο; Τώρα τα σκυλιά δημιουργούν πρόβλημα;».

Και εξακολουθεί λέγοντας: «Εσείς αναφέρετε ότι τα σιτίζουμε. Πώς είναι δυνατόν να πεινάνε και να αναποδογυρίζουν κάδους για να βρουν τροφή. Μήπως υπάρχει ανακρίβεια στα λεγόμενά σας;».
«Αναφέρατε ότι επιτίθενται και υπάρχει κίνδυνος να δαγκώσουν τα παιδιά και τους περαστικούς. Γνωρίζετε ότι τα ζώα αυτά έχουν υποστεί κακοποίηση και για αυτό τον λόγο φοβούνται και μερικές φορές η απότομη συμπεριφορά τους είναι η άμυνά τους», επισημαίνει.

Ακόμα, απευθυνόμενη στον καταγγέλλοντα, η κυρία Καραλέκα υπογραμμίζει: «Θα ήταν δικαιότερο να γράφατε επώνυμα και βάσει αποδεικτικών στοιχείων και όχι ''μου είπαν κάποιοι...'', ''πήγαν να δαγκώσουν κάποιον... κτλ.».

Όπως αναφέρει η ίδια, τα τρία αυτά σκυλιά είναι τσιπαρισμένα και στειρωμένα, με ευθύνη του Δήμου Τρίπολης, και υπενθυμίζει ότι βάσει του Ν. 4039/12 που αντικαταστάθηκε με τον Ν.4235/14 οι φιλόζωοι μπορούν να παρέχουν νερό και τροφή στα αδέσποτα. «Ο χώρος που φιλοξενούνται (στο πάρκινγκ) είναι ιδιωτικός και έχουμε τη συναίνεση των άλλων ιδιοκτητών (μητέρας και αδελφής μου). Φυσικά τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής», καταλήγει η κυρία Καραλέκα.

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

32 Σχόλια

Εφόσον όπως λέτε τα σιτιζετε σε ιδιόκτητο χώρο και ειναι υπό την ευθύνη σας τα εν λόγο σκυλιά θα πρέπει να τα έχετε μέσα στον χώρο αυτό και όχι πέριξ του δρόμου. Επίσης αναφέρετε ότι έχουν δεχθεί κακοποίηση και επομένως είναι φυσιολογική η επιθετική συμπεριφορά τους. Προφανώς δηλαδή αν επιτεθούν σε κάποιο παιδάκι πρέπει να το δικαιολογήσουμε.Μαλλον εσείς εδώ κάπου τα μπερδεύετε. Καμία επιθετική συμπεριφορά δεν τα δικαιολογεί. Άραγε αν υποστεί κάποιος ζημιά από τα ζώα αυτά θα αναλάβετε εσείς την ευθύνη?? Η φυσική θέση αυτών των ζώων είναι σε οργανωμένες δομές του Δήμου και Όχι σε καπρίτσια

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΒΙΒΗ !!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!!

Δηλαδή σε ό,τι συμβεί αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη; Αν προκληθεί ατύχημα από υπαιτιότητα των ζώων είστε υπεύθυνη εσείς; Αν δαγκώσουν κάποιον; Τα πράγματα είναι απλά. Ή είναι δεσποζόμενα και τα έχετε υπ' ευθύνη σας, ή είναι αδέσποτα. Μέση λύση δεν υπάρχει, τα υπόλοιπα είναι "τζάμπα μαγκιές". Προσωπικά δεν περνάω από αυτό το δρόμο με το ποδήλατο γιατί συνέχεια μου επιτίθενται τα συγκεκριμένα σκυλιά. Από την επιστολή σας καταλαβαίνω ότι φροντίζετε μεν τα σκυλιά, από την άλλη δεν αναλαμβάνετε καμιά άλλη ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση η επιστολή σας αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναλόγως.

έτσι μπράβο ,επωνύμως και με ειχειρήματα η απάντηση,όχι κρυμμένοι πίσω απο την ανωνυμία και την σκατοψυχιά.Θα έπρεπε βεβαίως πριν να δημοσιευτεί κάτι να εξακριβώνεται ,γιατί αλλού διαβάσαμε ότι ο διευθυμτής του σχολείου διέψευσε την "ε'ιδηση"

Κεφάλα με τα κεφαλαία και την περικεφαλέα των 13:51, αυτά που γράφεις σε εκθέτουν. Και εσένα και την δημοτική αρχή που αντιπροσωπεύεις. Πρόσεξε, γιατί δεν είναι ο Δήμος και τα αδέσποτα χώρος για να ασκείς ψηφοθηρίες. Υπάρχουν νόμοι ξεκάθαροι που καταπατούνται, τόσο από τον Δήμο όσο και από τους ιδιώτες φιλόζωους. Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις σου και οι προθέσεις, οι δικές σου και του δήμαρχου. Μας ενδιαφέρει ο Νόμος και η τήρησή του. Κατάλαβες κύριε Τιποτένιε.. γιατί αν σε αποκαλέσω με το όνομά σου, θα με κόψει ο Μπόγρης...

Να τα δέσεις κυρία μου!!! Εφόσον είναι σε ιδιωτικό χώρο..... ΔΕΣΤΑΑ!!! Η αλλιώς παρτα μες το σπίτι σου!!!! 2 φορεσ στο τσακ να με δαγκώσουν..... Εμένα.... Οχι είδα άκουσα....

13:42 Τουλάχιστον αυτή είχε το θάρρος (για να μην πω κάτι άλλο που αυτή διαθέτει εσύ όχι) και βγήκε και τα είπε με το ονοματεπώνυμό της. Δεν κρύφτηκε πίσω από ανώνυμα, εκβιαστικά και αισχρά σχόλια, να παριστάνει τον επαναστάτη του καναπέ, όπως κάνετε οι περισσότεροι εδώ μέσα

Να τα πας σε 1 δάσος εκτός Τρίπολης να τα ταΐζεις και εσύ και όλοι οι φιλόζωοι ή να τα πάρεις μέσα στο σπίτι σου. Οι πόλεις είναι για τους ανθρώπους. ΟΚ;;

Μην είστε σαν τους κλασσικούς τύπους που βλέπουν σκύλο απο απόσταση και αρχίζουν και αλυχτάνε οι ίδιοι σαν σκύλοι. Ούτε σαν τις κυρίες που από απόσταση βλέπουν σκυλιά, που απλά πάνε κάπου και ξεκινάνε τσιρίδες, οπότε το σκυλί θα ασχοληθεί απο περιέργεια και μόνο. Κι αυτά είναι πολύ κλασσικά στην πόλη μας και τα βλέπουμε συνέχεια.

Είσαι άσχετος ποια να δέσει??? Κοσμοπολίτη στο χωριό σου δεν είχες αδέσποτα??? " τα σκυλιά σας ενόχλησαν Ευρωπαίοι!!!!!! Δημιουργήστε πρώτα πολιτισμό να σέβεστε τον άνθρωπο και τα ζώα και μετά μιλά....

17:58 Τόσα χρόνια σε στέλνανε οι δικοί σου στο σχολείο, για να κάνεις αυτήν την τόσο σοβαρή πρόταση; Τι λες βρε παιδί μου, σοβαρά τώρα; Μας εντυπωσίασες!

Έχουμε δει κι άλλους διευθυντές σχολείων να διαψεύδουν ειδήσεις για πολλά περιστατικά αλλά στα δικαστήρια τραβιούνται γονείς... έγκυρη πηγή οι διευθυντές!!!!!!!

Μάλλον ο Δήμος πρέπει να μεριμνήσει με ημερίδες για την εκπαιδευση των πολιτών ώστε να ξέρουν πως να συμπεριφερθουν σε ένα σκυλί. Αυτό λείπει (πέρα από την ανθρωπιά). Ας εκπαιδευτούν λοιπόν οι άνθρωποι αφού αυτοί έχουν τη νοημοσύνη σε αντίθεση με τα ζώα!!!!!!!

Αυτό σημαίνει πως θα αμυνθεί όποιος του επιτεθεί κάποιος κύνος και φυσικά θα ισχύσει ο νόμος του δυνατού στη ζούγκλα που η δικιά σας φαντασία λειτουργεί.

Τα πράγματα είναι απλά πλέον . Για οποιαδήποτε επίθεση των αδέσποτων αυτών ζώων, την πλήρη ευθύνη θα φέρει η εν λόγω κυρία, που βάζει την υπογραφή της φαρδιά πλατιά. Απλά.

Όπως αυθαίρετα και χωρίς καθόλου κοινή λογική λέτε ότι οι πόλεις ανήκουν στους ανθρώπους έτσι κι εγώ θα πω ότι οι πόλεις ανήκουν στους φυσιολογικούς ανθρώπους και εσείς με τους ομοίους σας να πάτε στα σπήλαια γιατί μας ενοχλείτε!!

Τσάμπα μαγκιές και δήθεν βλέπω από κάποιον που ούτε ενα επώνυμο σχόλιο δεν μπορεί να κάνει. Κατά τ'αλλα έχετε και γνώμη; Άντε πια με τους πολεμιστές του πληκτρολογίου, δεν μπορούμε άλλο, εχετε γίνει πάρα πολλοι.

Από στόμα μου το πήρατε !!!! Οι πόλεις ανοίκουν σε όλους !! Και πρέπει να ζούμε αρμονικά με κάθε είδος ζωής !!! Εξάλλου ΕΜΕΙΣ έχουμε ευθύνη για μικρά μας αδέλφια !!!!! Λ

Και κάτι τελευταίο για να γνωρίζετε.. εάν δεν ερχόταν ο αντιδήμαρχος μαζί με την πρόεδρο του φιλοζωικου να βάλει κάποια τάξη... δυστυχώς θα συνεχιζόταν αυτο το πρόβλημα..ΟΙ ΝΌΜΟΙ ΤΟΥ ΑΡΕΊΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟ λένε ξεκάθαρα στης τελευταίεςσελιδες.ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ..ΕΣΕΙΣ Κ ΚΑΡΑΛΕΚΑ ΜΗΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊΤΑΙ????

Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα...τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ απαγορεύονται κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία....καλά ρε παιδιά.. εισαγγελέας ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ??? Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΜΑΣ δεν βλέπει τι γίνεται???? Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι. Πλέον οι ΦΙΛΟΖΩΟΙ τα σκυλιά που προσέχουν τα επονωμαζουν ΑΔΕΣΠΟΤΑ ώστε να μην έχουν ευθύνη...ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΑΝΑΓΝΏΣΤΕΣ????

Μπράβο σας κυρία Καραλεκα! Και πολλά συγχαρητήρια για το σπουδαίο έργο σας, που κάνετε αυτές τις ψυχουλες να περνάνε καλύτερα! Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά! Καλή συνέχεια!!!

Ευτυχώς που όταν τα σκυλιά είναι τσιπαρισμένα ούτε γαυγίζουν σε παιδάκια, ούτε ρίχνουν κάτω ηλικιωμένους, ούτε δαγκώνουν, ούτε σε περικυκλώνουν 5-6 μαζί...

Μήπως αν έχετε πρόβλημα με αδέσποτα να αποτανθείτε απλώς στο Δήμο? Ή σίτιση αδέσποτων είναι υποχρέωση και δικαίωμα. Ο νόμος το έχει προβλέψει, άρα ζητήστε, εφόσον το κρίνετε σωστό, αλλαγή. Έτσι κινουνται οι πολιτισμενες κοινωνιες.

Αν η πόλη είναι για τους ανθρώπους τότε πίσω στην σπηλιά σου εσύ δίποδο ΖΩΩΝ

Οπως τα λετε! Τα πράγματα ειναι απλα: ο νόμος υποχρεώνει τους πολιτες να παρεχουν φροντιδα στα αδεσποτα & αυτη η γυναικα ειναι υπεύθυνος και ευαίσθητος πολίτης. Κάθε ζωντανό στην Γη έχει δικαίωμα στην ζωη: Ανθρωποι, αδέσποτα σκυλιά και παρτακιας!!! Όλοι ισοι! Το δήθεν επιχείρημα "αφού τα θες, παρ'τα σπίτι σου" το ακούσαμε και με τους προσφυγες, δηλαδη ας τα να πεθάνουν εξω! Οι φοβίες σας δεν είναι νόμος και άνθρωποι που "σκεφτονται"(!) σαν εσάς είναι ολο και λιγότεροι... ευτυχώς...

Η ευθύνη των αδέσποτων σκυλιών είναι σ'σ'αυτους που τους πέταξαν στο δρομο, σ'σ'αυτούς που τους κακοποιούνται. Χάρη στην γυναικα αυτή γλύτωσε πολύς κόσμος απο επίθεση γιατι τα σκυλια εχουνε μάθει μαζι της οτι ο ανθρωπος δεν ειναι αναγκαστικά ενας τέρας κακος. Πρέπει να βγείτε επιτέλους απο το μεσαίωνα σας, να δείτε λίγο τι είναι η πραγματική ζωή. Τα σκυλιακαι ολα τα ζωα, αλλα και τα παιδιά, οι ΑΜΕΑ, οι γεροι, και όλοι οι διαφορετικοι δεν έχουν χώρο στις πολεις, που είναι φτιαγμένες μονο για τα αυτοκίνητα και τους ενήλικες με καλή υγεία Δεν το βαρεθήκατε αυτο το μοντελο;

Απαγορευεται απο το νομο να δέσει κανείς μονιμα τα σκυλια οπως και απαγορευεται να δέσουμε τους ανθρωπους, ετσι απλα δεν εχει κανεις το δικαιωμα να τους φιλακισει. Φανταζομαι πως τρεμεστε απο το φοβο σας καθε φορα που συναντατε ενα σκυλι..πολυ διασκεδαστικο!

Χα, χα, χα!!! Πολυ διασκεδαστικος είστε κύριε Μπαστογιάννη! Τα αδέσποτα απαγορεύονται κοντα στα σχολεια και στα νοσοκομεια! Ποιος ο νομος αυτος; Κι ανδεν υπακουν και πανε εκει, τους στέλνουν την αστυνομία για να τους πουνε να φυγουν ή να τους βαζουν και προστιμο; Ειστε πολυ διασκεδαστικος!!!

Μάλλον έναν άγριο βλέπω εγώ. Τον-την κυριο-α ανώνυμο-η που μάλλον μισεί τα σκυλάκια!!!

Επειδή τα ζώα δεν διαθέτουν νοημοσύνη, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, πρέπει να είναι μόνο δεσποζόμενα και ελεγχόμενα. Κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Επειδή τα ζώα δεν διαθέτουν νοημοσύνη, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, πρέπει να είναι μόνο δεσποζόμενα και ελεγχόμενα. Κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να λυθεί το πρόβλημα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.