Αμέλεια της ΚΕΔΗΤ αφήνει 21 παιδιά εκτός παιδικού σταθμού

Αμέλεια της ΚΕΔΗΤ αφήνει 21 παιδιά εκτός παιδικού σταθμού

Αύγουστος 05, 2015 - 12:05
10 σχόλια

Την Τρίτη 4 Αυγούστου ανακοινώθηκαν από την ΕΕΤΑΑ οι προσωρινοί πίνακες επιλέξιμων και μη δομών για το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2015. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην Αρκαδία ο μοναδικός παιδικός σταθμός που ανήκει στις μη επιλέξιμες δομές είναι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Καραμελόσπιτο» (Απογευματινός) που βρίσκεται στην Τρίπολη στη συμβολή των οδών Βερβαίνων και Κυνουρίας.

Ο λόγος που ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός δεν ανήκει στις επιλέξιμες δομές είναι ότι η άδεια ίδρυσης λειτουργίας της δομής δεν ισχύει. Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει:

«ΣΦ008.Δ13 Δικαιολογητικό Δ13. ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ Ή ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Ή ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δεν Ισχύει».

 Είκοσι ένα παιδιά θα μείνουν εκτός, αλλά και έξι υπάλληλοι κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους, αφού ο παιδικός σταθμός δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ.

Οι αίθουσες του 2ου Παιδικού Σταθμού -βρίσκεται επί της οδού Βερβαίνων 30- ανήκουν στο ΝΠΔΔ Τρίπολης, και, σύμφωνα με απόφαση της 28ης Ιουλίου έγινε παραχώρησή τους στην ΚΕΔΗΤ για τη λειτουργία του απογευματινού βρεφονηπιακού σταθμού από ώρες 16:00 έως 21:00. (Δείτε ΕΔΩ)

Φαίνεται ότι η ΚΕΔΗΤ δεν έκανε τις απαραίτητες διαδικασίες και ο παιδικός σταθμός δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, χάνοντας έτσι τη χρηματοδότηση των 35.437,50 ευρώ, με αποτέλεσμα 21 παιδιά να μένουν εκτός, έξι εργαζόμενοι να κινδυνεύουν, ενώ οι οικογένειες των παιδιών αυτών να πρέπει να βρουν τρόπο να απασχολήσουν τα μικρά τους για έναν ολόκληρο χρόνο, πιθανότατα με σοβαρή επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Μετά τις πολλές ακυρώσεις αποφάσεων από την Αποκεντρωμένη, η κοινωνία της Τρίπολης έρχεται αντιμέτωπη με ακόμη μία αμέλεια της ΚΕΔΗΤ που στοιχίζει πολλά και δείχνει την αδιαφορία και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι τόσο σοβαρά ζητήματα. Και ο πλήρης τίτλος της επιχείρησης μοιάζει να μην εκπληρώνει τον σκοπό της, καθώς αποδεικνύεται κενό γράμμα. Πολλά τα λάθη και οι παραλείψεις σε μια δημοτική επιχείρηση που δείχνει να καρκινοβατεί και που απασχολεί με αρνητικό τρόπο την τοπική κοινωνία.


10 Σχόλια

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΤΣΟΥΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΚΕΔΗΤ ΣΑΝ ΤΟΝ Κ@@@@ ΣΟΥ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. ΞΥΠΝΑ ΡΕ ΠΑΥΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ.

ΞΕΦΤΙΛΕΣ !! ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ

Να ξυπνήσει ποιος??? Ο αρχι-φταίχτης? Τον Τσούκα ποιος τον έβαλε και γιατί εκεί που τον έβαλε??? Δεν ντρέπεσαι λίγο?

Πρέπει να παραιτηθούν δηλαδή? Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι και γι' αυτούς και για το υπόλοιπο ρεζιλίκι του δήμου? Υπάρχουν και νόμοι!

@ ΓΙΩΡΓΟΣ (χωρίς επαλήθευση) στις Τετ, 05/08/2015 - 12:36 Κάτι μας είπες τώρα...Αυτός δεν ξυπνάει ούτε με κανόνια...

@13:32 Όλοι να παραιτηθούν, να πάνε στα τσακίδια μπας και δει κάποια στιγμή σε αυτό τον αιώνα άσπρη μέρα η πόλη, που την πήραν κουτσά στραβά πόλη και την κατάντησαν μπ@@@@@λο!!!!

πολύ που τους νοιάζει και για το προσωπικό και για τις οικογένειες...το έχουν αποδείξει περίτρανα ότι είναι και χοντρόπετσοι και άσχετοι.Πότε ξανά μέχρι πέρυσι τον Σεπτέμβρη που άλλαξε η διοίκηση δεν είχαν γίνει αυτά τα πράγματα.1)λεφτά που ούτε οι ίδιοι ξέρουν που πήγανε 2) προσωπικό απλήρωτο για 5 μήνες και 3) να κλείνει παιδικός σταθμός με ότι αυτό συνεπάγεται.....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!

11:57 και υπόψιν ε? Είναι υποτίθεται αρχή ακόμα. Ρε τι έχουν να δουν τα μάτια μας!

Είναι να μην το ελπίζει κανείς? Λογικά πάντως, έτσι όπως πάνε δεν το νομίζω να τη βγάλουν! Κάτι θα γίνει να γλυτώσουμε δεν μπορεί.....κι όχι φυσικά επειδή έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.