Αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές με 412 αφίξεις σε 3 ημέρες

Αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές με 412 αφίξεις σε 3 ημέρες

Δεκέμβριος 30, 2019 - 12:08
4 σχόλια

Τουλάχιστον 412 μετανάστες και πρόσφυγες, αποβιβάστηκαν με λέμβους το τελευταίο τριήμερο σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή από το πρωί της Παρασκευής 27/12 έως σήμερα το πρωί Δευτέρα 30/12,  τουλάχιστον 162 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο, 27 στη Χίο, 96 στη Σάμο, 109 στο Φαρμακονήσι 10 στην Ψέριμο και 8 στην Κω.

Στο μεταξύ, το ίδιο διάστημα ένα περιστατικό έρευνας και διάσωσης σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 28/12 στην Αλεξανδρούπολη με τη διάσωση και περισυλλογή 39 μεταναστών και προσφύγων από το λιμενικό σώμα.

Πηγή: ΑΠΕ  - ΜΠΕ

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ https://www.defence-point.gr/news/thessaloniki-tha-sfaxoyme-toys-ellines-fonaxe-algerinos-se-leoforeio

τρίβει τα χέρια του ο Τουρκαλάς με τα δικά μας ρετάλια που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις https://www.defence-point.gr/news/samos-2-armatagoga-toy-pn-pithana-quot-xenodocheia-quot-gia-prosfyges-metanastes

Τέσσερα (4) αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού διατέθηκαν και κατέπλευσαν στη Λέσβο, τη Σάμο (2) και τη Χίο (όπου όμως τελικά δεν κατέστη δυνατός ο κατάπλους λόγω καιρικών συνθηκών), προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως χώροι διαμονής προσφύγων και λαθρομεταναστών, εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί λόγω της εξελισσόμενης κακοκαιρίας. Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση, για την οποία πρέπει να ντρέπεται η πολιτική ηγεσία που την έλαβε και η φυσική ηγεσία του ΠΝ που την εκτέλεσε. Ο ρόλος των πλοίων του ΠΝ δεν είναι να λειτουργούν ως ξενοδοχεία.

Ο ρόλος των πλοίων του ΠΝ δεν είναι να λειτουργούν ως ξενοδοχεία, αλλά να συμβάλλουν στην άμυνα της χώρας με βάση τα υφιστάμενα σχέδια. Αν πρέπει οπωσδήποτε να διευκολυνθούν οι λαθρομετανάστες, να μισθώσει το ελληνικό κράτος ξενοδοχεία ή πλοία, αντί να μετατρέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ξενοδόχους. Ειδικά μάλιστα στην τρέχουσα περίοδο, που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τόσο τεταμένες ώστε δεν δόθηκαν εορταστικές άδειες σε συγκεκριμένα στελέχη με την αιτιολογία ότι αναμένεται «κάτι», η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά ανεύθυνη, γιατί ουσιαστικά συνεπάγεται την εξουδετέρωση του στόλου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.