Επιβιώνεις με 200 ευρώ, Άδωνι;..

Επιβιώνεις με 200 ευρώ, Άδωνι;..

Ιανουάριος 05, 2020 - 11:15
143 σχόλια

Ω, άνδρες πολιτικοί, της κυβέρνησης και της ΝΔ, τον ακούτε και δεν μιλάτε; Είπε ο πάνσοφος Άδωνις στο Open -υπουργός, τρομάρα μου- ότι «αν έχει κάποιος 200 ευρώ το μήνα εισόδημα, μπορεί να επιβιώνει», και μάλιστα επικαλέστηκε μελέτη, την οποία όμως δεν κατονόμασε.

«Δε λέω ότι αυτός ζει όπως πρέπει», συμπλήρωσε.

Αμ, δεν ζει, κύριε υπουργέ. Με την ακρίβεια στα εντελβάις άνθη, πώς στον άνεμο θα την βγάλεις καθαρή με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 200 ευρώ;

Προτείνουμε να κάνει το πείραμα ο υπουργός στον εαυτό του και στην οικογένειά του πρώτα και να μας πει από πρώτο χέρι ότι... επιβιώνει.

Ειδήσεις: 

143 Σχόλια

Το βιβλίο (Εγώ ο Παύλος ) εξαντλήθηκε και πηγαίνει για δεύτερη έκδοση !Το βιβλίο (observer μάχη με τον χωροχρόνο) έχει πουλήσει 248 βιβλία μολις 2 ημέρες μετά την κυκλοφορία του !

Κάτι που σας έχουν στη ΝΔ γυάλα σας, κάτι που δεν ανοίγετε ένα ρημαδοβιβλιό, επόμενο είναι να τις αμολάτε με ύφος μάλιστα δέκα καρδιναλίων! Δουλεύαμε σαν άνθρωποι, σαν λαός & είχαμε μια ανάπτυξη χωρίς τίποτα το αξιοσημείωτο. Όπως είδες & εσύ οι δείκτες είναι αποστομωτικοί γι’ αυτό & τα «εξωφρενικά» & τις «εκρήξεις» τα μάζεψες, όπως μάζεψες το PSI & τόσα άλλα. Όπως σου κατέδειξα-υπενθύμισα είχαμε λιτότητα, αυτό κάνεις δεν μπορεί πια να το αμφισβητήσει, εκτός & αν πιστεύετε πως στους λόγους τους οι πρωθυπουργοί των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά ήθελαν να πουν & άλλα έλεγαν όταν μιλούσαν για λιτότητα.

Στο τέλος θα μας πείτε πως δεν ήξεραν τι ελεγαν και τι έκανα οι Σημίτης-Καραμαλής-Παπανδρέου όταν κυβερνούσαν εφάρμοζαν λιτότητα στην Ελλάδα! Λιτότητα λοιπόν για τους πολλούς, κραιπάλη για τα δικά σας κυβερνητικά κομματικά παιδιά. Βλέπε: δεκάδες Mega σκάνδαλα τύπου SIEMENS-Novartis-Χρηματιστήριου-Εξοπλιστικών κ.λ.π. Όταν ο Προτοσάλτε & ο Μπoγδάνoς μιλούσαν για κραιπάλη, με πονηρία απέκρυπταν πως σε αυτό το φαγοπότι συμμετείχαν μόνο οι λίγοι, οι Άριστοι. Έτσι γίνεται βουλευτής. Οι δείκτες που παρέθεσα μας έδειξαν πως τις προηγούμενες δεκαετίες είχαμε μια τυπική οικονομία και πορεία.

Αλλά (και) στη δική μας περίπτωση για μεγάλο διάστηκα οι δείκτες απέκρυπταν πως οι βασικές οικονομικές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού ήταν γεμάτες ψέματα, σαθρά, φούσκες, εξαιτίας της κραιπάλης, των σκανδάλων, της ανικανότητας των κυβερνώντων, όλα αυτά μαζί προσφορά των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι στο DNA γενικά του καπιταλισμού & ειδικά του νεοφιλευθερισμού οι κρίσεις & οι χρεοκοπίες. Όποιο βιβλίο & αν ανοίξετε είναι το πρώτο πράγμα που θα διαβάσετε. Εκτός & αν στη ΝΔ Παύλο κυκλοφορεί κάποιο βιβλίο που ερμηνεύει διαφορετικά τις φούσκες & κρίσεις του καπιταλισμού.

Εμείς φωνάζαμε για τη φούσκα του χρηματιστικού & των ακινήτων, τα σκάνδαλά, την επικείμενη χρεοκοπία, το ΔΝΤ-PSI κ.λ.π. αλλά εσείς χαμπάρι! Το βασικό μου επιχείρημα είναι ότι αναμασάτε διαρκώς φιλελέ ασυναρτησίες! Ότι σας σερβίρουν οι δημοσιογράφοι σας .Αυτό φαίνεται μας & ποτέ δεν παρουσιάσατε τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Ένα βιβλίο, μια επιστημονική ανάλυση θα σας βοηθούσαν να στηρίξετε αυτά που λέτε. Ποτέ & τίποτα! Παύλο σε προκαλώ! Θύμησες μου ένα βιβλίο, έναν συγγραφέα που σε βοήθησε να στηρίξει όλα αυτά που κατά καιρούς μας λες. Αναμένουμε. Μέχρι τότε ζήστε στη κομματική σας γυάλα.

Πάντως πρέπει να επισημάνουμε πως ο Παύλος προσπαθεί γενικά με κόσμιο τρόπο να πει την άποψη του. Ο τραγικός από την άλλη ο σφουγκοκωλάριος έχει καταντήσει να μη μπορεί να αρθρώσει λέξη. Να φταίει η αμορφωσιά του, οι κομματικές του παρωπίδες, οι ηλιθιότητες του Άδωνη και του Μπογδάνου; Μάλλον όλα μαζί. Και επειδή υπάρχουν και άνθρωποι με νοημοσύνη, διαβάζουν και φρίττουν από το ήθος του και τη μουγκαμάρα του. Παπαγαλάκι ξαναπες τη μόνη λέξη που σου μάθανε στο χρεοκοπημένο κόμμα σου!

Όντως είχαμε κραιπάλη τόσα χρόνια δις δολάρια για βρώμικα εξοπλιστικά με μίζες δις ,και δημόσια έργα και ολυμπιακά έργα μέσα στην βρωμια ,βάλε και μερικα εκατομυρια χρέη χαρισμένα σε ΠΑΕ πχ Άρη και ΑΕΚ ,και ναι είχαμε κραιπάλη σαν λαός ,εμείς τους τα φάγαμε όλα !

Με τι μαστουρώνεις κι αραδιάζεις τόσες παπαριές! 1. Δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί με αρνητές της πραγματικότητας. 2. Τα επιχειρήματά σου, πολύ ρηχά, αναμασάς γνωστές δηλώσεις συγκεκριμένου (νεκρού) πολιτικά χώρου. Greetings from Chicago!

Σε πιστέψαμε ρε μουργο ότι είσαι στο Σικαγο και όλη την ώρα γραφεις στο portal ,ψευταρά και σφουγκοκωλαριε !!!Ουστ από κει ψευτομαγκα

Σφουγκοκωλάριε μαζοχιστής είσαι; Πρέπει πρώτα να γελοιοποιηθείς για να αναγκαστείς ύστερα να σοβαρευτείς; Αφού θέλεις διάλογο θα τον έχεις. 1ον Για υπέδειξε μου πια είναι η πραγματικότητα που αρνούμαι; Για να δούμε επιτέλους ποιος από τους δυο μας είναι αρνητής της πραγματικότητας; 2ον Για άλλη μια φορά φαίνεται το ανατριχιαστικό μέγεθος της άγνοια σου. Τα επιχειρήματα μου στηρίζονται σε πολύ διάβασμα και μελέτη. Σου προτείνω λοιπόν για αρχή να διαβάσεις σε σχέση με τον καπιταλισμό Robert B. Reich: Καπιταλισμός για τους πολλούς, όχι για τους λίγους.....

Noam Chomsky: Πως λειτουργεί ο κόσμος, Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Το Χρυσό Παραπέτασμα & Χα-Τζουν Τσανγκ: Αλήθειες που δεν μας λένε για τον καπιταλισμό. Και για τις κρίσεις Νουριέλ Ρουμπινί & Στιβεν Μιμ: Η οικονομία της Κρίσης, John Kay: Με τα λεφτά των άλλων. Έχεις διαβάσει τίποτα από αυτά; Όχι! Για τι αν είχες διαβάσει δεν θα τολμούσες να γράφεις τις αθλιότητες που γράφεις. Ανάθεμα αν έχεις διαβάσει τίποτα. Ανίκανοι και αμόρφωτοι! Μας καταστρέψατε, μας κουνάτε & το δάκτυλο!!! Η Αυτοκριτική στην ΝΔ είναι απαγορευμένη λέξη. Για να μην πως για τις επίσης άγνωστες Ήθος, Αξιοπρέπεια, Περηφάνια.

@STOIXOS - Από την στιγμή που κάνεις κριτική για τον καπιταλισμό, χρειάζεται να προτείνεις ένα διαφορετικό σύστημα οικονομίας και μια χώρα που το εφαρμόζει αυτό προκειμένου να συγκρίνουμε. Όχι θεωρίες. Πραγματικές καταστάσεις. Όταν το κάνεις αυτό θα μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά.

Αν είσαι στο Σικαγο έλα την Δευτέρα που είναι και presidents day στις 4 στο artopolis που θα κοιτάζω το παιχνίδι των bullls με τα bucks στο Milwaukee !Ψευτη πινοκιοοοοο ουστ από κει

Γιδοβοσκέ του Artopolis... Τη Δευτέρα είναι Martin Luther King day; President's day on February 17th... Στα πιάτα γρήγορα ζουλάπι που ᾽μαθες και το Artopolis... Τα χιόνια τα καθάρισες σήμερα το πρωί;

Α μάλιστα! Τώρα φτάσαμε στο τελευταίο οχηρό κάθε δουλουμνητή των αγορών & του νεοφιλελευθερισμού. Τι ισχυρίζονται; Δεν υπάρχει λέει άλλη πρόταση. Ψηφίζουν με την λογική κλινέξ! Όπως έλεγε παλιά & η διαφήμιση της: αυτή ξέρετε, αυτή εμπιστευόσαστε! Οι φιλελέ κάνουν γάργαρα δηλαδή τόσα τόσα εγκληματικά, είτε στην Ελληνική οικονομία & κοινωνία, είτε & στη παγκόσμια, γιατί απλά δεν υπάρχει άλλη πρόταση! Είναι σαν τις γυναίκες που ενώ οι άντρες τους τις ξύλοφορτώνουν, τις βιάζουν, τις εξευτελίζουν, αυτές δεν τους διαολοστέλνουν, μόνο & μόνο γιατί αγνοούν & τρομοκρατούνται για το μετά!!!!

Ο Παύλος κάνει γαργάρα την χρεοκοπίας μας, τόσα & τόσα σκάνδαλα, τη κραιπάλη & τη διάλυση στο ασφαλιστικό, την ανεργία, την εξαθλίωση των Ελλήνων, τις αυτοκτονίες, τις διαλυμένες ζωές & οικογένειες γιατί δεν γνωρίζει καμία άλλη πρόταση! Που έψαξες Παύλο & κάθε Παύλο; Στο klik, στο nitro, στο cosmopolitan ή στα βοθροκάναλα με τους φιλελέ δημοσιογράφους; Αν είχες διαβάσει μερικά από τα βιβλία που παρέθεσα πιο πάνω, δεν θα χρειαζόταν να κάνεις καμία τέτοια ερώτηση. Δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω ότι τίποτα δεν έχετε διαβάσει, ούτε θα διαβάσετε. Ζείτε στο σκοτάδι του φιλελέ και αυτό σας φτάνει.

Όχι Παύλο! Εσύ δεν μπορείς να μιλήσεις σοβαρά. Αδυνατείς να μιλήσεις σοβαρά. Ποιος να σε πάρει στα σοβαρά όταν δικαιολογείς έναν υπουργό που συζητάει τα 200€ αντί να εκρήγνυται. Ούτε μπορεί κάποιος να σας πάρει στα σοβαρά γιατί ζείτε μέσα στη κομματική σας γυάλα & στις ΝΔ παρωπίδες σας. Αν είχατε τη στοιχειώδη υπερηφάνεια & ήσασταν ικανοί για δουλειά & προκοπή δεν θα στηρίζατε την επιβίωση σας προπαγανδίζοντας υπερ ενός χρεοκοπημένου κόμματος, μια καταστροφικής οικονομική πολιτικής, τον νέο-φιλελευθερισμό.

Όταν τολμήσετέ να αποκτήσετε γνώσεις έξω & πέρα από αυτά που σας σερβίρουν στη δικτατορία των καναλαρχών, τότε θα ζήσετε αυτά που έζησαν οι Αμερικάνοι αιχμάλωτοι στο πόλεμο της Κορέας. Όταν οι Κορεάτες τους απελευθέρωσαν & επέστρεψαν στην Αμερική, οι Αμερικανοί βετεράνοι είχαν τελείως διαφορετική άποψη για το ποιοι είναι οι οφειλόμενοι στον καπιταλισμό & ποιοι στον κομμουνισμός. Οι Αμερικάνοι φωστήρες ερμήνευσαν τη κοσμογονική αλλαγή σε επιτύχει πλύση εγκεφάλου που τους έκαναν λέει οι Σοβιετικοί. Ξεκίνησαν λοιπόν να κάνουν πειράματα σε ανυποψίαστους πολίτες για να ελέγξουν τον ανθρώπινο νου!

Βιβλία σας πρότεινα και έχω πολλά ακόμα να σας προτείνω, να σας λύσουν κάθε σας φόβο& απορία. Από εσάς εξαρτάτε. Ή τολμήστε ή στη γυάλα! Ή Περήφανοι ή Ραγιάδες. Δειλοί & αμόρφωτοι έτσι ακριβώς όπως σας θέλουνε οι οφφσοράκιδες πολιτικοί, οι Τραπεζίτες, οι Καναλάρχες, ο ΣΕΒ & οι Εφοπλιστές. Η χρεοκοπία μας δεν σας έβγαλε έξω από τη γυάλα σας. Φοβάμαι πως είσαστε τόσο πνευματικά εξουδετερωμένοι από τα καθρεφτάκια του καπιταλισμού που ούτε ο πόλεμος δεν θα σας απελευθερώσει από τα δεσμά σας!

Ο observer είναι ένας Εμμονικος μοναχικός τύπος που νομίζει ότι μένει στο Σικαγο και έχει 3 παιδιά , ο διαταραγμένος ψυχικός του κόσμος τον κάνει να τσακώνεται με του Αριστερούς και να βαφτίζει τον καθένα κομμουνιστή που διαφωνεί μαζί του ,χωρίς βέβαια αυτός να λέει τον κομματικό φορέα που ανήκει που είναι η Χρυσή Αυγή ,οι αντίπαλοι του τον αποκαλούν σφουγκοκωλαριο και ψευτομαγκα Πινόκιο μολις αρχίζει να τους αποκαλεί με εκφράσεις του πρωτογενή τομέα τύπου τσοπάνη γιδοβοσκέ και άλλες ορολογίες ! (Αποσπάσματα από το βιβλίο ο Οbserver στον χωροχρόνο ISBN 4114672980)

Πρέπει να σου έχουν κάνει τέτοια χουνέρια οι μεξικανοι και μα σε παρατάνε στα κρύα του λουτρού ,και παίρνεις τα πιάτα επ ωμού και κανείς και το bus boy ,και έχεις ψυχολογικά κύριε παρατηρητή ,εγώ δεν δούλεψα ποτέ σε ρεστοραντ σε σχέση με εσένα που το πήρες προίκα και στελνεις την γυναίκα να δουλεύει και κόρδοπατας νούμερο ε νούμερο

@16:35 & @17:49 -Σας ευχαριστώ για τη λύση του υπαρξιακού μου προβλήματος! Μήπως είστε ψυχαναλυτές και δεν το ξέρατε; Α ρε νούμερα... Κούνια που σας κούναγε. Since you are going through hell, keep going!! Churchill - πάντα επίκαιρος.

Η συμμορία των πέντε που είναι περισσότεροι φαίνεται να εγκατέλειψε τον επικεφαλής της. Γελοίε προβοκάτορα, αποτρόπαιε, τροικανέ, ο ψυχωτικός του πληκτρολογίου χρειάζεται στήριξη, από μένα περιμένετε να το κάνω;

@STOIXOS - Ένα παράδειγμα σου ζήτησα και εσύ έγραψες 4 σχόλια χωρίς να γράψεις ούτε ένα παράδειγμα...Εντυπωσιακό. Αρκούσε ΜΙΑ λέξη, το όνομα ΜΙΑΣ χώρας. Γράψε ΜΙΑ χώρα βρε άνθρωπε, όπου αυτά που έχεις διαβάσει σε όλα τα βιβλία σου έχουν εφαρμοστεί και ζουν καλύτερα από τις χώρες που εφαρμόζουν φιλελεύθερο καπιταλισμό. Από θεωρία χορτάσαμε. Κάτι χειροπιαστό έχεις να γράψεις; Ένα παράδειγμα από τον πραγματικό κόσμο και όχι από φαντασιώσεις αριστερών; Η κριτική είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, το παλούκι είναι στην πράξη, στην εφαρμογή. Περιμένω το όνομα της χώρας.

Διασκεζάζω με το ιερό πάθος και των δύο πλευρών. Αλλά το λάθος (όπως έχω από χρόνια επιδημάνει) το κάνει ο κάθε πάβλακας που κατεβαίνει να παλέψει στο βούρκο για να κερδίσει το γουρούνι. Εχει λερωθεί και χάσει εξαρχής. Η συλλογικότητα STOIXOS έχειπολύ χρόνο τώρα που έκλεισε το μαγαζί

STOIXOS, μη χαλάς τα μάτια σου, άκου τον Παύλο. Άσε που η ανάγνωση υπερθερμαίνει το μυαλό (λένε).

Δεν ήξερα να πως έπρεπε να δίνουμε απαντήσεις αρεστές στους απολογητές της δικτατορία των καναλαρχών και στους φιλελέδες! Πάντως πως φαίνεται πως έχεις Master στη μελέτη του Νίτρο! Η συζήτηση μαζί σου είναι σαν να κλέβω εκκλησίες! Και το εκπληκτικό είναι πως δεν το αντιλαμβάνεσαι! Δυστυχώς για εσάς υπάρχουν και πολίτες με γνώση, κρίση και νοημοσύνη που βγάζουν τα συμπεράσματα τους. Λοιπόν καλύτερο μοντέλο από τον νεοφιλελευθερισμό της Θάτσερ, Ρέιγκαν, Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμαλή, Παπανδρέου, Σαμαρά, γιατί όχι και του Τσίπρα (οι ιστορικοί-οικονομολόγοι θα τον κρίνουν);

Μοντέλο Μοράλες , Τσάβες, Λουμούμπα, Αλιέντε, Μάο, Λένιν, Στάλιν, Κάστρο! Το σκανδιναβικό μοντέλο οικονομίας. Σίγουρα πολλές κλασικές Καπιταλιστικές οικονομίες ήταν πολύ καλύτερες για τους εργαζομένους και τους πολίτες τους, από ότι είναι οι σημερινές νεοφιλελεύθερες οικονομίες τους. π.χ. ΗΠΑ με τα τη μεγάλη κρίση, με τον Κεϋνσιανισμό του Ρούσβελτ και αμέσως μετά τον 2 παγκόσμιο πόλεμο, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία κ.λ.π. Αργεντινή στις αρχές του 20 αιώνα και πριν τον νεοφιλελευθερισμό. Το ίδιο η νότια Κορέα, η Αϊτή τόσες και τόσες χώρες.

Η ερώτηση σου (και η σκέψη-γνώση σου) είναι εξαιρετικά προβληματική γιατί τα βλέπει όλα άσπρο μαύρο, καπιταλισμός κουμμουνισμός και αγνοεί επιδεικτικά τα ιστορικά δεδομένα. Επεκτείνω λοιπόν την ερώτηση σου μιας και μόνο ερωτήσεις είσαι ικανός να κάνεις, οι απαντήσεις και η αυτοκριτική είναι είπαμε άγνωστες λέξεις στη ΝΔ. Αν ζούσαμε το 1788, ακριβώς πριν τη Γαλλική Επανάσταση, εσύ Παύλο θα ρωτούσες να σου πουν μια χώρα που δεν είχε βασιλιά; Αν ζουσες στη αρχαία Αθήνα και σου μιλούσαν για δημοκρατία εσύ πάλι θα έψαχνες να βρεις που αλλού είχε εφαρμοστεί η Δημοκρατία;

Αν ζούσαμε το 1788, ακριβώς πριν τη Γαλλική Επανάσταση, εσύ Παύλο θα ρωτούσες να σου πουν μια χώρα που δεν είχε βασιλιά; Αν ζουσες στη αρχαία Αθήνα και σου μιλούσαν για δημοκρατία εσύ πάλι θα έψαχνες να βρεις που αλλού είχε εφαρμοστεί η Δημοκρατία; Το ότι η δημοκρατία επανεμφανίστηκε στην Ευρώπη 1500 χρόνια μετά από την πρώτη της εμφάνιση, δείχνει ότι ήταν ένα προβληματικό πολίτευμα ή ότι οι Αθηναίοι δεν κατανοήσαν εγκαίρως την αξία της ώστε να την προστατέψουν; Και επειδή ζούμε το 2020 θα σου θέσω και εγώ ένα ερώτημα προς απάντηση σου.

Πες μας Παύλο μια χώρα, που οι Πολίτες της επέλεξαν διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που επέτρεπαν τα μεγάλα καπιταλιστικά κράτη και δεν το βομβάρδισαν ή δεν εγκαθίδρυσαν δικτατορίες ή δεν έκαναν οικονομικό πόλεμο - αποκλεισμό για δεκαετιών. Την τελευταία φορά που σε ρώτησα γιατί οι ΗΠΑ αφού έχουν τόση αυτοπεποίθηση για την αξία του καπιταλισμού τους, γιατί ασκούν για δεκαετίες οικονομικό πόλεμο-αποκλεισμό στη Κούβα, τι φοβόνται από τη μικρή Κούβα, η απάντηση σου ήταν: γιατί έτσι γουστάρουν! Αυτό είναι το επίπεδο σου! Μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις σας και τα επιχειρήματα σας!

Πρόβο… Σε μια αναφορά του λίγο πριν τον 2 παγκόσμιο πόλεμο ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα περιγράφει στον Χίτλερ το πόσο ατομιστές είμαστε σας λαός. Ακόμα και σήμερα, αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό που όπως φαίνεται μας οδηγεί στην εξαφάνιση. Σήμερα με τόση καταστροφή, οι Ιdiotικοτητές χλευάζουν τις συλλογικότητες! Τόσο τους κόβει!

Ένα βιβλίο που δεν έχω ακόμα προλάβει να το διαβάσω αλλά φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι του William Lazonick – Η οργάνωση των επιχειρήσεων & ο μύθος της οικονομίας της αγοράς. Και με μια διάθεση για καλαμπούρι… Προσοχή: Η ανάγνωση από φιλελέδες και παπαγαλάκια προκαλεί σοβαρές αλλεργίες και παρενέργειες.

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Φαντάζομαι ήδη ξέρεις ότι είμαι πολύ περισσότερο σοσιαλιστικός στην οικονομική μου θεωρία παρά καπιταλιστικός (…) [Ο καπιταλισμός] ξεκίνησε με ηθικό και υψηλό κίνητρο (…) αλλά όπως τα περισσότερα ανθρώπινα συστήματα έπεσε θύμα του ίδιου πράγματος ενάντια στο οποίο εξεγέρθηκε. Οπότε σήμερα ο καπιταλισμός έχει ξεπεράσει τη χρησιμότητά του.»

STOIXOS 22/1/2020 09:24 - "Μοντέλο Μοράλες , Τσάβες, Λουμούμπα, Αλιέντε, Μάο, Λένιν, Στάλιν, Κάστρο!". Επιτέλους εκδηλώθηκες. Βγήκες από την ντουλάπα. Άντε μπράβο βρε άνθρωπε, μήνες σε παλεύω, έχω εκτεθεί και στον προβοκάτορα που ασχολούμαι. Η εναλλακτική πρόταση του STOIXOY στον καπιταλισμό είναι ο ...γλυκός κομμουνισμός. Εκεί που ο λαός ευημερούσε και ήταν όλοι ίσοι στην απόλυτη φτώχεια...Όλοι; Όχι όλοι. Υπήρχε ένα μικρό γαλατικό χωριό, αυτό της νομενκλατούρας που έτρωγε μπριζόλες στον Τούρκο που ρίχνει το αλάτι με την μασχάλη. Δεν πειράζει όμως. Αρκεί που οι από κάτω ήταν όλοι φτωχοί.

Ξαφνική τρικυμία στο μυαλό του STOIXOY τον οδηγεί σε εξαιρετικές αντιφάσεις. Το αντίπαλον δέος στον φιλελεύθερο καπιταλισμό είναι το Σκανδιναβικό μοντέλο... Ο Σκανδιναβικός καπιταλισμός δηλαδή. Άλλες εναλλακτικές, παλιότερες εκδοχές του καπιταλισμού...Στις ΗΠΑ, στις αποικιοκρατικές Αγγλία, Γαλλία μετά τον Β' παγκόσμιο κτλ. Απίθανα πράγματα. Για τον STOIXO όλα είναι ίδια και ας είμαστε στο ξεκίνημα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Κομμουνισμό αυτός, εκεί. Αγαπητέ STOIXE ο καπιταλισμός εξελίχτηκε, έγινε καλύτερος. Έγινε φιλελεύθερος. Σε οπαδό ολοκληρωτικών καθεστώτων θα ήταν παράδοξο να αρέσει.

Δείτε και καμία ταινία βρε σύντροφοι, σας έφαγαν τα βιβλία. "Νινότσκα" (Ninotchka) του Ερνστ Λιούμπιτς (1939). "Η ομολογία" (L' AVEU/THE CONFESSION) του Γαβρά (1970). "Οι Ζωές των Άλλων" του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ (2006 - Όσκαρ ξενόγλωσσης). Για να χαλαρώσετε λίγο στο τέλος δείτε και το "Good Bye Lenin!" του Βόλφγκανγκ Μπέκερ (2003). Θα ταυτιστείτε.

Το μόνο βιβλίο που μπορούμε να διαβάσουμε είναι το υ Ντενικεν για τους εξωγήινους ,γιατί τέτοιο ufo που είσαι Παύλο πρέπει να βρούμε μια εξήγηση για το πως θα σε χειριστούμε !

Επιμένεις Παύλο. Δεν ενδιαφέρεσαι (ούτε εσύ ούτε οι άλλοι της συμμορίας των πέντε) να κάνεις διάλογο, το μόνο που σε/σας νοιάζει είναι να μας πήζετε στη διαφήμιση. Θαυμάζω την αντοχή του STOIXOS. Δεν περιμένει να γίνει σοβαρή συζήτηση αλλά δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητες τέτοιες ηλιθιότητες. Εγώ δεν τους αντέχω.

Ο προστατευομενος του portal Παυλος ειναι απλα ενα τρολ. Μην ασχολειστε μαζι του , τον τρεφετε...

23:05 Όχι απλά δεν ενδιαφέρονται να κάνουν διάλογο, είναι ανίκανοι. Αυτό θέλω να καταδείξω με τη δική μου προσπάθεια. Αγνοούν τα βασικά γι’ αυτό & δεν απαντούν σχεδόν σε τίποτα. Ανίκανοι να απαντήσουν & ακόμα χειρότερα να κυβερνήσουν. Η χρεοκοπία μας είναι η απάντηση σε όλες τους τις θεωρίες που αποδείχτηκαν καταστροφικές. Αναμασούν δημοσιοκαφρικές φιλελέ βλακείες & μετά τις ανασκευάζουν, κατά το δοκούν, πηγαίνοντας στο άλλο άκρο, μιμούμενοί τον Άδωνη σε κωλοτούμπες. Ένα βιβλίο δεν έχουν ανοίξει, συνειδήτα, γιατί επιλέγουν να στηρίζουν την επιβίωση τους στις κομματικές τους ταυτότητες.

Παύλο μου αρκεί που δεν έχεις απαντήσει σε τίποτα από αυτά που εγώ σε ρώτησα. Θα σε ρωτούσα για ποια απόλυτη φτώχεια μιλάς περιμένοντας απαντήσει με στοιχεία αλλά δεν θα πέσω από τα σύννεφα αν για πολλοστή φορά μουγγαθείς. Όπως δεν έπεσα από την μουγκά που έπαθες στην προηγουμένη ερώτηση μου για το πια αριστερή χώρα δεν πέρασέ πόλεμο, δικτατορία, αποκλεισμό. Εκτός και αν έχεις πάρει το μάθημα σου και επιλέγεις να μην απαντάς πια γιατί διαπιστώνεις μετά ποσό γελοιοποίησε. Ένα πράμα σαν αυτά που έχει πάθει ο αρχικωλοτούμπας Αντισημίτη αντισαμαρικός αντι αντι ατνι Άδωνη!

Αυτό που ζούμε Παύλο δηλαδή σε τοπικό αλλά & παγκόσμιο επίπεδο είναι η καλυτέρευση του καπιταλισμού; Τι να πει κανείς; Το αφήνω γιατί πάλι θα καταφύγεις στη σιωπή & σε ρωτώ κάτι θεωρητικά εύκολο για σένα: τι κατά τη γνώμη σου θα σε έκανε στις επόμενές εκλογές να μη ψηφήσεις Μητσοτάκη. Τι περιμένεις από τον Μητσοτάκη; Το ότι η κίνηση στην αγορά τις γιορτές ήταν η χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά σε προβληματίζει; Η κυβέρνηση του Σαμαράς μας έχεις πει πως απέτυχε γιατί δεν ήταν όσο έπρεπε φιλελεύθερη (μπούρδα, δεν το σχολιάζω περεταίρω). Αλήθεια τον καταστροφικό Σαμαρά τον ψήφησες & το 2015.

Είστε κομμουνιστές, υποστηρικτές ολοκληρωτικών καθεστώτων και έχετε το θράσος να κρίνετε ένα οικονομικό σύστημα (φιλελεύθερο καπιταλισμό) που έχει δώσει τις περισσότερες ελευθερίες που είχαν ποτέ οι πολίτες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Λέτε μπούρδες μεταξύ σας ότι δεν διαβάζω βιβλία, επειδή δεν διαβάζω κομμουνιστικές μπούρδες. Είστε καλά; Εσείς είστε τα απολιθώματα και τα στουρνάρια, δεν το έχετε πάρει χαμπάρι; Ζητάς αποδείξεις stoixe για την απόλυτη φτώχεια στον κομμουνισμό; Στο τοίχος του Βερολίνου γιατί πυροβολούσαν οι κομμουνιστές στρατιώτες τους συμπολίτες τους για να μην πάνε απέναντι;

Φυσικά και υπάρχει βιβλιογραφία που περιγράφει τα τρωτά του καπιταλισμού. Λογικό και επόμενο γιατί στα καπιταλιστικά, δημοκρατικά, φιλελεύθερα κράτη έχει δικαίωμα ο καθένας να εκφράζει την γνώμη του ενάντια στο σύστημα ή να επισημαίνει τα λάθη του πολιτικού ή οικονομικού μοντέλου. Ούτε τον στέλνουν στην Σιβηρία διακοπές, ούτε τον εκτελούν, ούτε τον λογοκρίνουν. Δεν υποστηρίζω ότι ο καπιταλισμός είναι τέλειος. Τίποτα δεν είναι τέλειο. Αυτές τις ανοησίες μόνο οι κομμουνιστές τις γράφουν για την ιδεολογία τους, που έχει τα χαρακτηριστικά θρησκείας. 100 φορές χειρότεροι από τους παπάδες είσαστε.

Τι κάθεσε και γραφεις ρε φίλε ,έχεις ιδέα ότι η φιλελε κυβέρνηση θα μοιράσει το Αιγαίο ,έχεις διαβάσει τα περί ΧΑΓΗΣ που έχει δηλώσει η ΝΤΟΡΑ ,και εσυ ασχολείσαι με έναν κοπρίτη του portal που νομίζει ότι στην Γαλλία τρωνε με χρυσά κουτάλια .

Πέστα ρε φίλε ΖΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ με τους μερκελοτάκηδες της ΝΔούλας. Αλλά πάλι.. στο stoixo απευθύνεσαι και του μιλάς για εθνικά θέματα; Μα αυτός και οι όμοιοι του κομμουνισταί του $ΥRΙΖΑ είναι οι γνωστοί αμερικανοτσολιάδες, τα παιδιά της Χίλαρι, που πούλησαν την Μακεδονία και συμφωνούν με τους φιλελέδες στην μοιρασιά του Αιγαίου με τους Τούρκους και στον εποικισμό της χώρας μας από λαθρομετανάστες. Αυτοί που λένε: ''το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του'', ''δεν έχει σύνορα η θάλασσα'', ''μην είμαστε μοναχοφάηδες΄΄, ''θέλετε να κάνουμε πόλεμο'' και λοιπές προδοτικές ιδεοληψίες.

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.