Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης η διδασκαλία ελληνικών στους πρόσφυγες

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης η διδασκαλία ελληνικών στους πρόσφυγες

Ιούλιος 11, 2018 - 17:02
6 σχόλια

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τετάρτη 11 Ιουλίου, διατίθενται δύο αίθουσες -λυόμενες στον προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, προειμένου οι πρόσφυγες να διδαχθούν ελληνικά.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο των εκτός ημερήσιας διάταξης, και το υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις.

Όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος Παρασκευάς Νίκου, είναι απόλυτη ανάγκη να μάθουν ελληνικά οι πρόσφυγες που διαβιούν στην Τρίπολη, καθώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα συνεννόησης, κυρίως όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας θέματα υγείας.

Η κυρία Μαρία Εικοσιδέκα, επίσης, έλαβε τον λόγο, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ως κοινωνία ό,τι μπορούμε για τους πρόσφυγες, σημείωσε, ωστόσο, ότι το Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας δεν παραχωρήθηκε για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Με την απόφαση που ελήφθη, λύνεται το ζήτημα της στέγασης του διδακτηρίου των προσφύγων που φιλοξενούνται στα διαμερίσματα που έχουν ενοικιαστεί για αυτόν τον σκοπό μέσω της Αναπτυξιακής Πάρνωνα η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Το έργο της διδασκαλίας των ελληνικών θα πραματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκμάθηση ελληνικής γλώσσας στους ωφελούμενους του Έργου ''Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη».

Σημειωτέον ότι το έργο της διδασκαλίας θα αναλάβουν εθελοντές εκπαιδευτικοί, και σε καμία περίπτωση ο χώρος που θα παραχωρηθεί -τα λυόμενα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης- δεν θα υποστούν ζημιές. Ακόμη, οι υπεύθυνοι του προγράμματος θα αναλάβουν τον καθαρισμό του χώρου και τη φροντίδα του, και δεν θα γίνει άμεση ή έμμεση οικονομική εκμετάλλευση του χώρου.

Γαλανιάδη Εύα


6 Σχόλια

Οι χριστιανοί είναι καλοί άνθρωποι όλοι οι άλλη κακοί!!! Μυαλά Νεοελληνων. Άρα οι αρχαίοι Έλληνες ήταν κακοί άνθρωποι!!! Εύγε

@15:05 - Όχι, οι χριστιανοί δεν είναι όλοι καλοί άνθρωποι. Όμως ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία αγάπης, με αρκετό σεβασμό στην γυναίκα, με κάποια θέματα όμως. Το Ισλαμ από την άλλη έχει πολύ μίσος και την γυναίκα την αντιμετωπίζει με άθλιο τρόπο. Είναι μια θρησκεία του Μεσαίωνα, για τον Μεσαίωνα. Αν εσένα σε ικανοποιεί η εικόνα μιας γυναίκας με τραπεζομάντηλο να κρέμεται από το κεφάλι της και που τρώει και ένα χέρι ξύλο έτσι για το καλό, τι να πω.

Ευχαριστούμε 15:05 για την επαγωγική σου σκέψη. Κάνε μας μια ανάλογη σκέψη και για το κίτρινο χρώμα, το χρόνο και τις ιστορικές φράσεις.

Ο Άσαντ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Συρία μπορεί να υποδεχθεί πίσω αρχικά 1 εκατομμύριο πρόσφυγες. Ήρθε η ώρα να γυρίσουν πίσω στην χώρα τους. Τους χρειάζεται για να ξαναχτίσουν τα ερείπια από το πόλεμο που προκάλεσαν τα διεθνή συμφέροντα και οι μεγάλες δυνάμεις. Πρέπει να οργανώσει το κράτος την επαναπροώθηση τους στην πατρίδα τους. Τους ευχόμαστε να πάνε στο καλό και να έχουν δύναμη να αναστηλώσουν την χώρα.

ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ: Δαλάι Λάμα για προσφυγικό: Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους 12.09.2018 | 19:35 © EPA/SANJAY BAID Εν ευθέτω χρόνω οι πρόσφυγες θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους «για να ανοικοδομήσουν τις χώρες τους», δήλωσε σήμερα ο Δαλάι Λάμα, σε ομιλία του στο Μάλμε της Σουηδίας, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους». ΦΘΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΤΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΣΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.