Τζιούμης για πάγια προκαταβολή προέδρων: Ο δήμαρχος κατάλαβε το λάθος του

Τζιούμης για πάγια προκαταβολή προέδρων: Ο δήμαρχος κατάλαβε το λάθος του

Ιούλιος 11, 2018 - 16:42
0 σχόλια

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τετάρτη 11 Ιουλίου, απόντος του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο πρόεδρος του ΔΣ Αν. Κακλαμάνος καλωσόρισε τον δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Κουτσογιάνννη, ο οποίος, σύμφωνα με το Καταστατικό, αναπλήρωσε το κενό της Αναστασίας Δάλκου, η οποία έχει αποχωρήσει από το ΔΣ και ζει πλέον στο εξωτερικό.

Πριν από τη συζήτηση των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αύριο» Κώστας Τζιούμης καλωσόρισε τον κ. Κουτσογιάννη, με τη σειρά του, και έθεσε το ζήτημα της πάγιας προκαταβολής των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, δηλαδή τα 1.000 ευρώ τα οποία ενεκρίθησαν και θα δοθούν σε όλους τους προέδρους. Όπως θυμόμαστε, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής είχε αποφασίσει πέρυσι να δώσει 500 ευρώ στους προέδρους των ΤΚ και όχι 1.000 ευρώ. Ο κ. Τζιούμης ανέφερε σχετικά:

Η περυσινή τακτική του δημάρχου ήταν αλλοπρόσαλλη. Προφανώς κατάλαβε ότι ήταν λάθος αυτό που έκανε πέρυσι.

«Βλέπω ότι ο κ. δήμαρος δεν είναι εδώ και δεν μπορεί αν μου απαντήσει, αλλά θέλω να ρωτήσω: Τι γίνεται με την περυσινή πάγια προκαταβολή; Κάποιοι πρόεδροι έχουν πάρει μόνο 500 ευρώ, κάποιοι ένα χιλιάρικο.»

Ακόμα, ο κ. Τζιούμης ζήτησε να ελέγξει η δημοτική αρχή το γεγονός της αποζηίωσης των προέδρων που ζουν 10 χλμ. και άνω μακριά από την Τρίπολη: «Οι δημοτικοί σύμβουλοι που μένουν 10 χλμ. μακριά παίρνουν κάποια αποζημίωση. Νομίζω ότι δικαιούνται αποζημίωσης και οι πρόεδροι των ΤΚ όταν παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του ΔΣ που αφορούν στο χωριό τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιούμης έθεσε το ζήτημα της απουσίας του Δήμου Τρίπολης από τα εγκεκριμένα έργα του προγράμματος ΦιλόΔημος: «Είδα ότι απουσιάζει ο Δήμος Τρίπολης από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος, από τα έργα που έχουν εγκριθεί. Γιατί; Δεν έχουμε έτοιμες μελέτες;».

Στο Μεγαβούνι έχουν σταματήσει οι εργασίες εδώ και έναν μήνα. Το ερώτημα που θέτω, είναι ότι θα πληρώσουμε αρκετά μεγάλα ποσά για τη σταλία, καθώς τα μηχανήματα κάθονται, και θα πληρώσουμε χρήματα για δουλειές που δεν γίνονται.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του έργου της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι, ο κ. Τζιούμης επέστησε την προσοχή της δημοτικής αρχής στο γεγονός ότι θα κληθεί ο Δήμος Τρίπολης να πληρώσει για τα μηχανήματα που στέκουν στάσιμα, καθώς το έργο δεν προχωρεί.

Τέλος, αναφέρθηκσε στο Χρυσοβίτσι, όπου πραγματοποιήθηκε η έκθεση Ταλαγάνη στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας:

Άλλο ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου που το έχετε εγκαταλείψει στη μοίρα του. Η σκεπή «τρέχει». Γίνονται ζημιές που μπορεί να είναι πολύ σοβαρές.

Στον κ. Τζιούμη απάντησε ο κ. Αδαμόπουλος, λέγοντας ότι έχουν προταθεί έργα στον ΦιλόΔημο. Ωστόσο, δεν βρίσκονται στη λίστα με τα εγκεκριμμένα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.