«Η αδήλωτη εργασία είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα» (video)

«Η αδήλωτη εργασία είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα» (video)

Νοέμβριος 28, 2014 - 09:44
4 σχόλια

Μην απασχολείτε ανασφάλιστους – Μην συναινείτε στην «μαύρη» εργασία

Με αφορμή την ημερίδα για τους επιθεωρητές εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο στην Τρίπολη ο κ. Κώστας Πανταζής, Ειδικός Γραμματέας στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, μίλησε για την αγορά εργασίας, για την ανασφάλιστη εργασία και τα πρόστιμα.

Για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα είπε

Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολη, η «μαύρη» εργασία, οι παραβάσεις της εργασιακής νομοθεσίας δεν είναι σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης αλλά σχεδόν αίτιο της κρίσης.

Η αδήλωτη εργασία είναι ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Οι καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας είναι πάρα πολλές και οι επιθεωρητές προσπαθούν και ανταποκρίνονται σε όλες τις καταγγελίες που γίνονται.

Δεν είναι εύκολο για έναν επιθεωρητή εργασίας να επιβάλει πρόστιμα.

Η επιθεωρητής εργασίας ζητά:

Δεν είμαστε «πρoστιμολάγνοι»  και δεν έχουμε αστυνομικό χαρακτήρα, ζητούμε από τον εργοδότη να μην διακινδυνεύσει με κάποιες παραβάσεις να έρθει αντιμέτωπος με κάποια πολύ μεγάλα πρόστιμα, τα οποία μπορεί και να έχουν επιπτώσεις ακόμα και στην υπόσταση της επιχείρησης.

Για τον αν έχουν συμμορφωθεί οι εργοδότες:

Μετά από την Υπουργική απόφαση το Σεπτέμβριο του 2013 και το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει δοθεί υπήρξε μία συμμόρφωση. Θέλουμε οι εργοδότες να ασφαλίσουν το προσωπικό τους καθώς τώρα αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολα, καθώς υπάρχουν χρηματοδοτικά προγράμματα.

Αν διαπιστώσουμε ανασφάλιστη εργασία είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλουμε πρόστιμο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ανασφάλιστη εργασία και πρόστιμα


4 Σχόλια

τι λες ρε μεγάλε που ειναι έγκλημα. έγκλημα ειναι να μας κλέβει το κράτος ένα καρο λεφτά με φορους με ικα με όλα. Τι νομίζεις ότι εγω που εχω οικογενειακη επιχειριση βγάζω τιποτα εκατομμυρια;;; δεν βγαζω τα βασικα και μου παίρνεις και τα μισα πίσω.

ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΤΣΗΔΕΣΑΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΝΟΜΙΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΝ ΤΥΛΙΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΑ ΧΑΡΤΙ ΕΝΩ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΚΟΥΡΑ Η ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Η ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ. ΚΑΛΑ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...

Τουλάχιστον δεν έβαζαν κανέναν άλλο να τα πει. Προκλητικότατος ο κύριος, χασκογελάει κιόλας για να μας δείξει ότι αποτελεί διασκέδαση γι αυτόν να καταστρέφει βιοπαλαιστές. Διότι μόνο σε βιοπαλαιστές πάνε για έλεγχους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.