Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο κάθε πολιτικός

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο κάθε πολιτικός

Απρίλιος 26, 2024 - 11:18
0 σχόλια

EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το Δήλεσι όπου μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επισκεφθούν δομές της Εκκλησίας.

«Έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους άνθρωπους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος τονίζοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

Όπως σχολίασε, επίσης, «αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες». Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον».

«Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η Εκκλησία λέει δεν κάνω διακρίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετωπίση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός. Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία» συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος και κατέληξε ότι η Εκκλησία κινείται «πάντα με αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.