Υπάρχει «φωτιά» στην ΚΕΔΗΤ ή όχι;

Υπάρχει «φωτιά» στην ΚΕΔΗΤ ή όχι;

Ιούνιος 02, 2015 - 10:14
4 σχόλια

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, λένε. Είναι, όμως, πράγματι τόσο δύσκολο να διαπιστωθεί αν τελικώς υπάρχει φωτιά στην περίπτωση της ΚΕΔΗΤ; Διότι η επιχείρηση έχει πνιγεί στον καπνό...

Την προηγούμενη εβδομάδα, κάποια δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο «άναψαν φωτιές», καθώς έκαναν λόγο για σκάνδαλο στην ΚΕΔΗΤ, και συγκεκριμένα για αναλήψεις από τους λογαριασμούς της Κοινωφελούς Επιχείρησης δίχως παραστατικά. Και, προς το τέλος της εβδομάδας, και μετά το γενέθλιο πάρτι της δημοτικής αρχής, σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Παυλής, ύστερα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης παρουσία και του προέδρου της κ. Τσούκα, ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας.

Με αίτηση στην Αποκεντρωμένη θα ζητήσει την έγκρισή της για τον διορισμό ορκωτού λογιστή ο οποίος θα ελέγξει όλα τα οικονομικά της ΚΕΔΗΤ από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα. Προκειμένου να οριστεί ορκωτός λογιστής θα πρέπει να προκηρύξει ο Δήμος Τρίπολης διαγωνισμό. Επίσης, ο λογιστής θα ελέγξει και τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της ΚΕΔΗΤ, ώστε να πέσει άπλετο φως.

Και έως τότε;

Δεν θα ήταν πολύ πιο απλό να δοθούν στη δημοσιότητα οι κινήσεις των λογαριασμών; Η διαλεύκανση της υπόθεσης θα αποβεί χρονοβόρος, ο Δήμος θα εμπλακεί σε μία ακόμα περιπέτεια που θα τον εκθέτει για καιρό, ενώ θα ήταν πραγματικά λογικό, εφόσον δεν συντρέχει παρατυπία, να δοθούν απλώς στη δημοσιότητα αντίγραφα της κίνησης λογαριασμού της ΚΕΔΗΤ. Με αυτόν τον τρόπο, η σκιά θα έφευγε γρήγορα.

Ακόμη, σημειωτέον ότι από την αντιπολίτευση, οι μόνοι οι οποίοι αντέδρασαν στα δημοσιεύματα ήταν ο Ιωάννης Σμυρνιώτης (ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα πάει στον εισαγγελέα) και ο Κώστας Τζιούμης. Οι κκ. Τσιαμούλος, Νικολάου και Γιαννούλη δεν έχουν να πουν κάτι επί του θέματος; Δεν τους απασχολεί το γεγονός ότι ενδεχομένως υπάρχει σκάνδαλο στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου; Δεν είναι αρκετά σοβαρά τα όσα ακούγονται και δεν θίγονται ως επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων από τα όσα ενδεχομένως συμβαίνουν; Ούτε έχουν να σχολιάσουν την αντίδραση του Δήμου και του προέδρου της ΚΕΔΗΤ σε όλες αυτές τις καταγγελίες;

Οι ανακοινώσεις του κ. Παυλή και του κ. Τσούκα δεν κάλυψαν το ζήτημα. Απλώς το μετέφεραν στις καλένδες, διότι ώσπου να οριστούν ορκωτοί λογιστές, φέξε μου και γλίστρησα. 

Έως τότε, βαριά σκιά θα πέφτει πάνω από την ΚΕΔΗΤ, η οποία έχει ήδη σκιές πάνω της: Οι εργαζόμενοί της παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες -αλήθεια, πώς νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι όταν ακούν για αναλήψεις από τους λογαριασμούς της; Δεν πρέπει να λάβουν τις απαντήσεις τους -και τα δεδουλευμένα τους, κάποια στιγμή- μαζί με όλους τους δημότες; Και από την άλλη πλευρά, οι περισσότερες αποφάσεις της ΚΕΔΗΤ έχουν... γυρίσει πίσω ως ελλιπείς. Ακόμη, έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια απόφαση με την οποία υπάλληλος της ΚΕΔΗΤ θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από την επιχείρηση. Έχει απομακρυνθεί από εκεί η υπάλληλος ή όχι;

Επομένως, σαν πολλά δεν έχουν μαζευτεί στην ΚΕΔΗΤ για να καλύπτονται από μεγαλοστομίες περί πλήρους διαλεύκανσης;

Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει έλεγχος στα οικονομικά της επιχείρησης, κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Ωστόσο, το ζήτημα είναι να μην σέρνεται ο Δήμος στα δικαστήρια και εκτεθεί ξανά η πόλη. Όπου υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια για σκάνδαλο, πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, αλλιώς αφήνει μια οσμή που κολλάει σαν ρετσινιά και οδηγεί σε ατέρμονες δίκες, σε αντεγκλήσεις, σε μεγαλύτερη ζημιά.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Αν μπορούσαν άμεσα να το χειριστούν θα το έκαναν! Αλλά αφού τρεις μέρες έψαχναν να τα ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ και άκρη δεν έβρισκαν, μας παρέπεμψαν στους ορκωτούς, ΟΧΙ του δημοσίου αλλά διορισμένους από το...δήμο!!!!! Τέλος πάντων, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι για να βρεθεί άκρη!!!

Ο δήμαρχος αντί να πάρει δραστικά μέτρα και να τους ξεμπροστιασει κάλυψε τον Τσουκα 100 % ,από την συνέντευξη της Παρασκευής αυτό φάνηκε ξεκάθαρα, επομένως το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Μιλάμε για τεράστια ασυδοσία με τις ευλογίες του δημάρχου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.