Συλλαλητήριο από το Σωματείο εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις Αρκαδίας

Συλλαλητήριο από το Σωματείο εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις Αρκαδίας

Ιούνιος 02, 2015 - 09:51
0 σχόλια

Το σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, στα καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους άνεργους και τις άνεργες, τις επιτροπές του σωματείου να προετοιμάσουν και συμμετάσχουν μαζικά στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 11 Ιουνίου. Με μαχητικό πνεύμα και σχέδιο, η οργάνωση του συλλαλητηρίου πρέπει να δώσει γροθιά στη μοιρολατρία για αναποτελεσματικότητα των αγώνων, στην ηττοπάθεια, που με την τακτική τους σπέρνουν στο κίνημα η κυβέρνηση, η εργοδοσία και οι εργατοπατέρες μαζί με τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου "μνημονίου".

Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές. 

Ο Γολγοθάς για τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί με νέα βάρβαρα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος και ισοπέδωση των κλαδικών μισθών, με νέα μέτρα στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία. Αυτά απαιτούν ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία και σε αυτή τη συζήτηση έχει μπει ήδη η κυβέρνηση. Δηλαδή στο παζάρι για την επιπλέον κατακρεούργηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, για την παραπέρα καταλήστευση του μόχθου μας!

Αν το νέο «μνημόνιο» βαφτίζεται συμφωνία ή το ανάποδο, έχει μηδαμινή σημασία όταν όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι, βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας.

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
Κάλυψη όλων των απωλειών.
Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα! Μετά το 2012 οι κλαδικές ΣΣΕ έχασαν την ουσιαστική ισχύ τους καθώς η μεγαλοεργοδοσία τις προσπέρασε. Στις 1400 επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφτηκαν οι μισθοί μειώθηκαν από 10% ως 40%. Οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν από ενώσεις προσώπου, έφεραν μεγαλύτερο τσεκούρι στους μισθούς. Οι ατομικές συμβάσεις έχουν κυριαρχήσει.

Άμεση κινητοποίηση! Ξεσηκωμός τώρα!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη, μαγαζί το μαγαζί, εργοστάσιο το εργοστάσιο! Να συμμετάσχουν μαζικά στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 11 ΙΟΥΝΙΟΥ, στην ΤΡΙΠΟΛΗ στις 7:30 μμ στην Πλ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ, ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Να προετοιμαστούμε ταυτόχρονα για ΑΠΕΡΓΙΑ παντού, όποτε καταληχθεί και ανακοινωθεί η αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών!

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.