Τρίπολη: Έχουμε πάρκα και παιδικές χαρές ή τουαλέτες για σκύλους;

Τρίπολη: Έχουμε πάρκα και παιδικές χαρές ή τουαλέτες για σκύλους;

Φεβρουάριος 09, 2017 - 18:30
10 σχόλια

Το Arcadia Portal έλαβε την οργισμένη επιστολή αναγνώστη, ο οποίος αναφέρεται σε ένα πρόβλημα που αφορά στην υγεία όλων όσοι κάνουν τη βόλτα τους στα πάρκα και στις παιδικές χαρές της Τρίπολης. Και μπορεί ακόμα ο καιρός να μην επιτρέπει τα παιχνίδια και τις πολύωρες βόλτες στα πάρκα μας, ωστόσο μια πολύ κακή συνήθεια των Τριπολιτών ίσως σταθεί αφορμή για να μην χαρούμε τους χώρους πρασίνου ούτε την άνοιξη που έρχεται...

Ο λόγος για τους συμπολίτες μας που έχουν σκύλους συντροφιάς και τους πηγαίνουν στα πάρκα για να κάνουν την ανάγκη τους αλλά δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους, όπως σαφώς ορίζει ο νόμος, βρωμίζοντας όχι μόνο τα πάρκα, αλλά και τα πεζοδρόμια και τους δρόμους. Οπωσδήποτε δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε έρθει αντιμέτωποι με το θέαμα.

Ο κ. Τ.Π. στην επιστολή του αναφέρει: «Τα πάρκα του Δήμου, οι παιδικές χαρές, είναι για τους ανθρώπους ή για να αφοδεύουν οι σκύλοι τους; Γιατί όπου υπάρχει πράσινο, υπάρχει και σκατονάρκη σκυλίσια.

Δεν είναι μόνο τα αδέσποτα σκυλιά, αλλά και οι αδέσποτοι κάφροι που πάνε τα σκυλιά τους κάθε απόγευμα για την ανάγκη τους αλλά δεν καθαρίζουν τίποτα.

»Μετά από κανέναν μήνα θα παίζουν τα παιδάκια ανέμελα στους χώρους αυτούς».

Ίσως αν υποδεικνύαμε φιλικά στους αμελείς ιδιοκτήτες σκύλων ότι σύμφωνα με τον ν.  4039/2012, είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών ζώων η μέριμνα για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου του και δεν γυρνούσαμε την πλάτη οι πολίτες σε αυτή την κατάσταση, να υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα. Η παραβίαση του νόμου, θυμίζουμε, σημαίνει πρόστιμο 300 ευρώ για τον παραβάτη.

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Αυτά να τα βλέπουν οι αξιότιμοι-ες φιλόζωοι που είναι τιμητές εναντίον υποτίθεται αυτών που δεν αγαπούν τα ζώα.Ας τα πάρουν λοιπόν στο σπίτι τους και ας τα φροντίζουν.

ΕΚΕΙΝΗ Η ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΟΛΤΕΣ ΕΙΝΑΙ?

Εσείς οι καθωσπρέπει πεντακάθαροι νοικοκυραίοι που ενοχλείστε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθήσετε σ'ένα παγκάκι και να βγάλετε τα παπούτσια σας. Δε θα πλησιάσει όχι μόνο σκύλος, αλλά ούτε κροκόδειλος σε ακτίνα 50 μέτρων. Ουστ τσοπαναραίοι, που μέχρι χθες πατούσατε τις κοπριές και τώρα γίνατε νοματαίοι.

Δεν ξέρεις πως να υπερασπιστείς την γνώση σου και γράφεις ανοησίες.

Παιδιά τι γίνετε με τα σκυλιά; μετακόμισαν γύρω από την αγορά; δύο ή τρεις αγέλες των 7-8 σκύλων περιφέρονται γύρω από την πλατεία Βαλτετσίου ημέρα και νύχτα. Έλεος υπάρχουν παιδιά και γέροντες που περνάνε από αγορά.... θα δούμε καμιά συμφορά και όλοι μετά θα τρέχουν να βγάλουν τις ευθύνες από πάνω τους!

Μάλλον το δεύτερο έχουμε (τουαλέτες για σκύλους). Πάει εκείνος ο καιρός που επικρατούσε η καθαριότητα παντού. Μικρά φτωχικά, μα ασβεστωμένα και νοικοκυρεμένα σπιτάκια, με γλάστρες και όμορφες αυλές, που έβλεπε κανείς σε όλες τις πόλεις και χωριά της πατρίδος μας. Τώρα η νέα μόδα είναι το γκράφιτι, η βρωμιά δηλαδή, κάτι που κυριαρχεί παντού και όχι μόνο στους τοίχους και στα βαγόνια. Είναι η πρόοδός μας, η "εξέλιξή μας", οι συμβουλές που δώσαμε στα παιδιά μας, το χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής μας. Μπράβο μας

Τι θα γίνει επιτέλους με αυτά τα σκυλιά; Θα πρεπει να φάνε κάποιο παιδί για να βάλουν μερικοί μυαλό;

Να φάνε κανα παιδι τα σκυλιά? Να επιτεθουν σε ηλικιωμένο τα σκυλιά? Ρε πάτε καλά? Είμαι 16 χρονών έχω πάει σε κάθε σημείο της πόλης όλες τι ώρες τις ημέρας..Ναι δεν διαφωνώ σε ορισμένα σημεία υπάρχουν κοπάδια 5-6 σκυλιών μαζί..όμως ειναι τελειως ακίνδυνα..εχω βρεθει αντιμετωπος με πολλα τετοια..Ουτε που με αγγιζουν ουτε που μου γαυγιζουν..Τώρα αν ο αλλος περναει και τους γαυγιζει για να τα φοβισει ή αν τους πεταξει καμια πετρα τότε καλα θα κανουν να τον φανε! Εμενα δηλαδη γιατι δεν με τρωνε? Μήπως εγω δεν ειμαι γλυκοαιματος και ειναι μονο οι ηλικιωμενοι που τους επιτιθονται?!Τροφη για σκεψη!!!

Κι όμως καλέ μου φίλε κάνεις λάθος. Πολλές επιθέσεις έχουν γίνει, οι οποίες συνήθως δεν καταγγέλλονται στην Αστυνομία, κυρίως σε μικρά παιδιά και γυναίκες. Αλλά εκτός αυτού, εσένα σου αρέσει αυτή η εικόνα να γυρνάνε κοπάδια σκυλιά στην πόλη, να κοιμούνται στα πεζοδρόμια, έξω από καταστήματα, να γαυγίζουν κ.λ.π. Που ζούμε σε καταυλισμούς στο Αφγανιστάν, στην Μποτσουάνα, ή σε μια πολιτισμένη πόλη;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.