Τρίπολη: Απαγορευτικές κορδέλες στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ - Ποια προϊόντα απαγορεύεται να πωλούν στο lockdown (pics)

Τρίπολη: Απαγορευτικές κορδέλες στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ - Ποια προϊόντα απαγορεύεται να πωλούν στο lockdown (pics)

Νοέμβριος 11, 2020 - 19:03
2 σχόλια

Σε λιγότερο από 24 ώρες έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα τα σούπερ μάρκετ μετά τη σχετική υπουργική απόφαση για την απαγόρευση πώλησης προϊόντων όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία από τα σούπερ μάρκετ.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σεβόμενο τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούνται εν μέσω των περιοριστικών μέτρων, από την πώληση από τα σούπερ μάρκετ βιομηχανικών ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης, την ώρα που τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά καταστήματα έχουν κλείσει με κρατική εντολή, αποφάσισε να απαγορεύσει κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων την πώληση των ειδών αυτών με λιανική πώληση από τα σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να εξασφαλίσει ισορροπία και ισονομία στην αγορά.

Έτσι το πρωί της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου, οι καταναλωτές που επισκέφθηκαν τις υπεραγορές τροφίμων για τα καθημερινά τους ψώνια, αντίκρισαν απαγορευτικές κορδέλες που εμπόδιζαν την πρόσβασή τους σε ορισμένους διαδρόμους.

Πίσω από τις απαγορευτικές κορδέλες βρίσκονταν τα λεγόμενα βιομηχανικά είδη.

Γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι απαγορεύεται η πώληση οικιακών ειδών, βιβλίων, παιχνιδιών, επίπλων, ειδών ένδυσης και υπόδησης καθώς και τα Χριστουγεννιάτικα είδη, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B’ 4946/10-11-2020), απαγορεύεται κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets) να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα εξής προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:

-Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41),

-τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ΚΑΔ 47.42),

-εξοπλισμό ήχου και εικόνας (ΚΑΔ 47.43),

-κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51),

-χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου (ΚΑΔ 47.53),

-ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54),

-έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης – εξαιρούνται  ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37) (ΚΑΔ 47.59),

-βιβλία (ΚΑΔ 47.61),

-παιχνίδια (ΚΑΔ 47.65),

-ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71),

-υποδήματα δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72).

 


2 Σχόλια

Με το ηλεκτρονικο εμπόριο δεν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός; Γιατί δεν τον κλείνουν; Προχειρότητες και πανικός...........

@09:54 στο ηλεκτρονικό εμπόριο μπορούν να πουλήσουν και τα άλλα καταστήματα που δεν είναι σουπερμαρκετ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.