Τρέξε, προβατάκι, τρέξε!

Τρέξε, προβατάκι, τρέξε!

Νοέμβριος 11, 2018 - 19:43
1 σχόλια

SOOC/ George Vitsaras

Ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Περίπου 55.000 δρομείς από 150 χώρες συμμετείχαν με ενθουσιασμό, κυρίως στις μικρότερες διαδρομές των 5 και των 10 χλμ., αφού το κατόρθωμα του Φειδιππίδη μπορούν να το επαναλάβουν μόνο καλά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες αθλητές.

Οι δρομείς, λέει, φόρεσαν πράσινα σκουφάκια για να μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας στους κατοίκους που μόλις πριν από τρισήμιση μήνες είδαν τους ανθρώπους τους να καίγονται αγκαλιασμένοι μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα επειδή οι Αρχές έδρασαν ασυντόνιστα, σύμφωνα με τα πρώτα πορίσματα, και δεν κατόρθωσαν να εμποδίσουν τον παλιό μας γνώριμο από το 2007 «στρατηγό άνεμο» να ολοκληρώσει το φονικό του έργο.

Από εκείνες τις ημέρες έως σήμερα επιδόματα και διπλές συντάξεις δίνονται, κάποια σχέδια έχουν δρομολογηθεί -αλλά τα ΜΜΕ δεν τα προβάλλουν, σύμφωνα με τον Πολάκη και τη Δούρου- και η κυβέρνηση ξεκίνησε να γκρεμίζει κάποια αυθαίρετα σε παραλίες ανά την Ελλάδα.

Παρεμπιπτόντως, καιρό έχει να κοσμήσει τις στήλες των εφημερίδων μια πανηγυρική κατεδάφιση αυθαιρέτου κάπου στη χώρα. Λογικό. Τα πράγματα στον τόπο μας ξεθυμαίνουν γρήγορα, όπως στο μυαλουδάκι ενός χρυσόψαρου.

Παίξαμε το «επικοινωνιακό» για να κατευνάσουμε τα πνεύματα, μετά όμως τραβήξαμε και μια παράταση κατάθεσης των δικαιολογητικών για όλους όσοι έχουν αυθαίρετα και δεν προλαβαίνουν να τα δηλώσουν, τα χρυσά μου.

Ο Ηλίας Ψινάκης, δήμαρχος Μαραθώνα, από εκεί που δεν κόταγε να πατήσει το πόδι του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα εμφανίστηκε όλο καμάρι και ζήτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, πριν από την έναρξη του Μαραθωνίου.

Από κοντά οι σελέμπριτις έβαλαν τα καλά τους τα αθλητικά και γέμισαν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς και τις ηλεκτρονικές φυλλάδες με φωτογραφίες τους. Ως και ο Άδωνις Γεωργιάδης έτρεξε, όχι ως Μακεδονομάχος, αλλά ως μαραθωνοδρόμος.

Στο περιθώριο, οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν με πανό, γραμμένα στα ελληνικά και στα αγγλικά, και φορώντας μαύρα μπλουζάκια. Σαν τους φτωχούς συγγενείς που συμμετέχουν στη γιορτή μιας ιδέας, ζήτησαν για ακόμα μία φορά δικαιοσύνη και εγρήγορση από την Πολιτεία.

Εν τω μεταξύ, ακόμα υπάρχουν σοροί στα αζήτητα των νεκροτομείων της Αθήνας. Λένε ότι πρόκειται για μετανάστες που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο της περιοχής με τα περίφημα προγράμματα του ΟΗΕ. Κανείς δημοσιογράφος, ωστόσο, δεν έχει ασχοληθεί με αυτά τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Πόσο εύκολα ξεχνάμε, όταν εμφανίζεται μια ευκαιρία για γιορτή και προβολή, μια ευκαιρία για να δηλώσεις ότι η ζωή συνεχίζεται.

Ναι, η ζωή συνεχίζεται. Στο Μάτι, δε, θυμόμαστε ότι έσπευσαν να παρουν το μπάνιο τους μόνο λίγες ημέρες μετά τον χαμό τόσων ανθρώπων διάφοροι λουόμενοι.

Αλλά για να πάμε παραπέρα, χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από πράσινα σκουφάκια και σιγή ενός λεπτού.

Στη φωτογραφία, ένα πρόβατο τρέχει μαζί με τους δρομείς.

Τρέξε, προβατάκι. Δεν διαφέρεις σε τίποτα από πολλούς «μαραθωνοδρόμους»...

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 
Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Στο skiridida run που έτρεξε και η ομόηχη πολιτευτής Ευάκι, ήταν απλά αθλητική εκδήλωση, ok!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.