Την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση στο 100% απαιτούν οι αγρότες (vid)

Την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση στο 100% απαιτούν οι αγρότες (vid)

Ιούνιος 28, 2016 - 21:00
2 σχόλια

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας την Τρίτη 28 Ιουνίου διοργάνωσε ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, προκειμένου οι επιχειρηματίες του κλάδου να διατρανώσουν τη φωνή τους και να απαιτήσουν αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις καταστρεπτικές πλημμύρες και το χαλάζι που χτύπησε το Σάββατο την παραγωγή τους.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη ήταν φανερά καταβεβλημένοι από την περιπέτεια που έζησαν την ημέρα της καταστροφής. Οι περισσότεροι έχουν ήδη χάσει την παραγωγή και τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, ενώ και οι σοδειές των επόμενων ετών είναι αβέβαιες. 

Οι εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσαν ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και, όπως έλεγαν, με δεδομένο το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί πολλοί από αυτούς από τον ΕΛΓΑ για προηγούμενες καταστροφές, και με τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους να «τρέχουν», βιώνουν οικονομική ασφυξία και δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση τόνισε ο Δημήτρης Κολοβός, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας ΠΑΣΥ .

«Απαιτούμε την καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση όλων στο 100% του κόστους των ζημιών που έχουμε υποστεί», είναι το μήνυμα που στέλνουν στην Πολιτεία.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σύσκεψη από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αρκαδίας


2 Σχόλια

Δεν θα πάρει ευρώ κανείς. Η ζωή κυλάει. Ηδη έχουμε πυροπαθείς στα δερβενοχώρια που θέλουν κι αυτοί αποζημίωσεις.Εδώ δεν έχουν υλικά τα νοσοκομεία , που θα βρεθούν τόσα εκατομμύρια.. Θα γίνει ελπίζω καποια κρούση στην Ευρώπη , αλλά δεν περιμένω τίποτα. Με την επικαιρότητα σε 1 μήνα θα εχει ξεχαστεί το πράμα. Αλίμονο στους αγρότες μας.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.