Τι αλλάζει στην Τρίπολη με την νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη (vid)

Τι αλλάζει στην Τρίπολη με την νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη (vid)

Φεβρουάριος 20, 2017 - 21:00
9 σχόλια

Μετά τη διαβούλευση της μελέτης αναθεώρησης Κυκλοφοριακής Οργάνωσης Κεντρικής Περιοχής του Δήμου Τρίπολης, ήρθε η ώρα της γνωμοδότησης.

Η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης κλήθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου να γνωμοδοτήσει για τη μελέτη αναθεώρησης Κυκλοφοριακής Οργάνωσης Κεντρικής Περιοχής του Δήμου Τρίπολης.

Στη συνεδρίαση βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόσνος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Αναστάσιος Κακλαμάνος, οι οποίοι ανέλυσαν τη μελέτη τονίζοντας και οι δύο πως στόχος είναι να αποσυμφορηθεί η πόλη.

Ο κ. Βόσνος είπε ότι η μελέτη στοχεύει στην αποφόρτιση του κέντρου. Περιλαμβάνει αύξηση πεζοδρομίων, μονόδρομων, πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων. Η πρόταση του μελετητή είναι για το νότιο τμήμα της πόλης.

Ο κεντρικός οδικός άξονας διαμορφώνεται ως εξής:
● Η οδός Ναυπλίου είναι οδός διπλής κυκλοφορίας
● Οι οδοί Βενιζέλου, Γεωργίου Α και Εθνομαρτύρων είναι μονόδρομοι με κατεύθυνση από την οδό Ναυπλίου προς την Πλατεία Ανεξαρτησίας.
● Η οδός Ερυθρού Σταυρού είναι οδός διπλής κυκλοφορίας.

- Ως εναλλακτική διαδρομή της μονοδρόμησης του κεντρικού άξονα διαμορφώνεται αντίθετης φοράς διαδρομή μονοδρόμων από τις οδούς 25ης Μαρτίου, Ταξιαρχών, Αγ. Δημητρίου, Μεταμορφώσεως και Αταλάντης.
- Η οδός Καλαμάτας είναι οδός διπλής κυκλοφορίας, ενώ η οδός Ουάσινγκτων είναι μονόδρομος με κατεύθυνση από την Πλατεία Βαλτετσίου προς την Πλατεία Γεωργίου Α.
- Οι οδοί Νικηταρά, Δεκάζου και Πελοπίδα είναι μονόδρομοι με κατεύθυνση από την 4 οδό Εθνομαρτύρων προς την Πλατεία Βαλτετσίου.
- Η οδός Λαμπράκη είναι μονόδρομος με κατεύθυνση από την Πλατεία Κολοκοτρώνη προς την περιμετρική οδό και η οδός Λαγοπάτη είναι μονόδρομος με φορά από την περιμετρική οδό προς την οδό Ελ. Βενιζέλου.
- Οι οδοί Κύπρου και Χατζηχρήστου είναι μονόδρομοι με φορά από την Πλατεία Γεωργίου Α προς την οδό Σεραγίου.
- Η οδός Σεραγίου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Δημητρακοπούλου και Παπαρηγοπούλου, είναι μονόδρομος με κατεύθυνση από την οδό Δημητρακοπούλου προς την οδό Παπαρηγοπούλου.
- Η οδός 28ης Οκτωβρίου είναι μονόδρομος με κατεύθυνση από την οδό Οπλ. Σεχιώτη προς την Πλατεία Γεωργίου Α.
- Η οδός Παπαρηγοπούλου είναι διπλής κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της πλην του τμήματος μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου και Όθωνος, που είναι μονόδρομος με κατεύθυνση από την οδό 28ης Οκτωβρίου προς την οδό Όθωνος.
- Η οδός Ακαδημίας είναι μονόδρομος με κατεύθυνση από την οδό Παπαρηγοπούλου προς την οδό 28ης Οκτωβρίου.
- Οι οδοί Μενελάου, Μαινάλου και Οπλ. Σεχιώτη είναι διπλής κατεύθυνσης σε ολόκληρο το μήκος τους.
- Η οδός Καλαβρύτων και η οδός Αγ. Κωνσταντίνου είναι διπλής κατεύθυνσης.

Υπήρξαν αντιδράσεις σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, πρέπει να το δούμε με θετικό μάτι για το καλό της πόλης

Επίσης, τόνισε ότι συζητείται για περιφερειακούς κόμβους στον Βασιλόπουλο και στο 1ο Γυμνάσιο. Προβλέπονται θέσεις στάθμευσης. ενώ χαρακτήρισε τον περιφερειακό έργο προτεραιότητας για την πόλη, που έχει πολλές δυσκολίες και χρειάζεται η βοήθεια της Περιφέρειας και της Πολιτείας.

Ο κ. Κακλαμάνος τόνισε ότι η μελέτη αναφέρει παρεμβάσεις στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Περιμετρικής Οδού, σύνδεση των οδών Αγίου Δημητρίου και Μεταμορφώσεως, διαμόρφωση και σηματοδότηση του κόμβου Σερραγίου – Δούνια – Διοτίμας.

Δύο πολύ σημαντικές αλλαγές είναι η φορά στην πλατεία Αγίου Βασιλείου που αλλάζει ενώ η Ουάσιγκτον γίνεται είσοδος της πόλης.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος μίλησε για μία καταπληκτική δουλειά, μία μελέτη που δίνει βάση και προτεραιότητα στον πεζό. Δίνει μεγάλη σημασία στον περιφερειακό που πρέπει να χρησιμοποιεί ο κόσμος και να αποφορτιστεί το κέντρο.

Ο κ. Κοσκινάς επεσήμανε ότι θα πρέπει οι παρεμβάσεις που θα γίνουν να είναι επιτυχημένες και να κλείσει ο δακτύλιος του περιφερειακού.

Ο κ. Ζορμπαλάς ρώτησε γιατί αφού το 2014 ο ίδιος μελετητής είχε παρουσιάσει επικαιροποιημένη νέα μελέτη τού ξαναζητήθηκε καινούργια, πράγμα που χαρακτήρισε ακραίο. Επίσης, τόνισε ότι στην καινούργια μελέτη ξεκινούν ανάποδα σαν τον κάβουρα, όπως είπε, με πολλές εκκρεμότητες που θα έπρεπε να έχουν λυθεί για να πάνε μετά στη μελέτη.

Η Γνωμοδότηση για τη μελέτη αναθεώρησης Κυκλοφοριακής Οργάνωσης Κεντρικής Περιοχής του Δήμου Τρίπολης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τους κκ. Μπαρμπέρη, Φατούρο, Σκορπίδα, Νάτση, Αρτόπουλο και Χατζόπουλο να ψηφίζουν θετικά, «παρών» ο κ. Κοσκινάς και καταψήφισε ο κ. Ζορμπαλάς.

Δείτε τη μελέτη ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Τι αλλάζει στην Τρίπολη με την νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη


9 Σχόλια

Αλλάζει λέει η φορά στην πλατεία Αγίου Βασιλείου... Τι λέτε ρε; Αυτό δεν γίνεται... Η υποχρεωτική κυκλική πορεία είναι πάντα δεξιόστροφη.

Μερικοί παλιοί σύμβουλοι δεν πήραν το μάθημά τους με τις εξυπνάδες που έκαναν σε προηγούμενη Δημοτικά Αρχή και έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια και τις εκλογές φυσικά. Σήμερα επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη, δεν έβαλαν μυαλό; Όλοι θέλουν να διώξουν τα αυτοκίνητα, αλλά από τα αυτοκίνητα ζουν τόσο ο Δήμος όσο και οι οικογένειές τους. Για τους ηλικιωμένους μόνο ΚΑΠΗ και κανείς δεν σκέπτεται την μετακίνηση τους, που θα πάει θα γεράσετε και εσείς.... άντε μου από κει.

Ανώνυμε 21:57, αν κλείσει το βόρειο μέρος της πλατείας, όσοι έρχονται από την Ουάσινγκτον θα παίρνουν το δρόμο για το νοσοκομείο, όπως και εκείνοι που θα έρχονται από την πλατεία Κολοκοτρώνη. Με δυο λόγια, καταργείται μια πλατεία. Μπάχαλο!

Πριν από όλα να κλείσουν τις λακούβες της πόλης που όμοιές τους δεν υπάρχουν ούτε στην άκρη της Γορτυνίας!

Τάσος - Γιώργος - Δημήτρης. Το τρίο στούτζες πάνω στα έδρανα, προσπαθούν να μας μάθουν κυκλοφοριακές μελέτες. Τρομάρα τους !

Αυτά που λέτε, ούτε σε 20 χρόνια δεν θα τα κάνετε... Τραβάτε κλείστε καμιά λακκούβα λέω εγώ και αφήστε τα παραμύθια.....

Κυκλοφοριακή μελέτη χωρίς να παρουσιάζονται οι μετρήσεις στις οποίες βασίστηκαν οι αποφάσεις τους καθώς και μελλοντικές προβλέψεις... Αλλιώς απλά δικαιολογούν την αυθαιρεσία τους να αλλάζουν τις κατευθύνσεις των δρόμων... Πόσο ντροπή και όλα αυτά γίνονται φανερά και κανένας δεν ασχολείται με αυτά παρά με τις κακεντρεχείς μεταξύ των κομματαρχών... Άξιοι της μοίρας μας.

Με τις εξυπνάδες σας χαλάσατε όλη την μορφή της Τρίπολης κυρίες και κύριοι σύμβουλοι, κρίμα !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.