Θες αθλητικό τουρισμό; Κοίτα πώς το κάνει η Βόρεια Κυνουρία

Θες αθλητικό τουρισμό; Κοίτα πώς το κάνει η Βόρεια Κυνουρία

Ιανουάριος 02, 2024 - 11:28
4 σχόλια

Έχω ακούσει και έχω συμμετάσχει πολλές φορές σε συζητήσεις περί αθλητικού τουρισμού, ωστόσο στην πράξη (γιατί καλές είναι οι ιδέες) ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας είναι αυτός που επενδύει πάνω (και) σε αυτό το κομμάτι.

Με σχέδιο, με οργανόγραμμα, με πλάνο, με συνέπεια και με πολύ δουλειά η Βόρεια Κυνουρία βγάζει στην επιφάνεια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής σε στεριά και θάλασσα και συνεχίζει να βάζει το στίγμα της στο αθλητικό GPS της χώρας μας με έντονο χρώμα.

Ναι, όταν μπορείς να διοργανώνεις Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας με την συμμετοχή τόσων πολλών σπουδαίων ονομάτων του χώρου, αυτό είναι διαφήμιση για την περιοχή και τον νομό μας.

Ναι, όταν μπορείς και φιλοξενείς τόσο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με τόσες πολλές συμμετοχές αποστολών (διότι δεν είναι μόνο οι αθλητές) τότε αυτό λέγεται αθλητικός τουρισμός και οι προεκτάσεις του ξεπερνούν τα απολύτως αθλητικά στεγανά αγγίζοντας κομμάτια τόνωσης της τοπικής οικονομίας πόσο μάλλον δε σε τόσο δύσκολες εποχές.

Στις 11 Φεβρουαρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην έρχεται και πάλι στην Βόρεια Κυνουρία με την διοργάνωση πια να τείνει να καθιερωθεί στην περιοχή, η οποία έχει αγκαλιάσει τους αθλητές οι οποίοι μάλιστα έχουν αγαπήσει αυτό τον τόπο όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει.

Σε αυτές τις τόσο ξεχωριστές αθλητικές διοργανώσεις που έρχονται στην Βόρεια Κυνουρία υπάρχουν και τα πρόσωπα «κλειδιά» όμως πέρα και πρώτα από όλα υπάρχει η βούληση του ίδιου του Δημάρχου του Γιώργου Καμπύλη με κινήσεις αθλητικής εξωστρέφειας τεράστιας εμβέλειας.

Θέλω να αναφερθώ στον ομοσπονδιακό τεχνικό Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο και στο όραμά του να γίνει η Βόρεια Κυνουρία μέρος και κομμάτι του Ελληνικού στίβου και να μιλήσω για την συμβολή του πολιτευτή Αρκαδίας Αποστόλη Σπυρόπουλου στο να έρθει και να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Παράλιο Άστρος.

Οι συνεργασίες δημιουργούν θεμιτά αποτελέσματα και η Βόρεια Κυνουρία είναι τα τελευταία χρόνια η πιο συνεπής περιοχή αναλαμβάνοντας με μεγάλη επιτυχία σπουδαίες και σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και αυτό είναι κάτι που έχει ξεχωριστή σημασία.

Ολοκληρώνοντας σιγά - σιγά το κείμενό μου, νομίζω πως η Βόρεια Κυνουρία όχι απλά έχει μπει στο πνεύμα αλλά δυνητικά φτιάχνει με σύνεση την δική της κουλτούρα γύρω από το δίπολο αθλητισμός και τουρισμός συνδυάζοντας με απόλυτη επιτυχία και τα δύο.

Αθλητικός τουρισμός κατ’ εμέ είναι να μπορείς να γεμίζεις την περιοχή σου κόσμο, να δουλεύουν ξενοδοχεία και μαγαζιά και συνάμα ο Δήμος και η πόλη να διαφημίζονται σε όλη την Ελλάδα και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας αυτά τα κάνει πράξη.

Αντώνης Χρονάκης


4 Σχόλια

Αγαπητέ δημοσιογραφεί καλή χρονιά!!!!ο αθλητικός τουρισμός δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με αυτό που κάνει ο δήμος β Κυνουρίας ούτε με όσα επιφανειακά γράφεις...ο αθλητικός τουρισμός είναι μεγάλο κ σπουδαίο κεφάλαιο....δεν είναι ένα διήμερο αγώνων...μην τα μπερδεύεις....να ανέβει...καλή χρονια

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑ 2 Ή 3 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΛΑΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Ή 3ΜΗΝΟ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΟΝΟ Ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ EVENTS ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΤΟ ΤΟΠΟ

Τα χωριά της Βόρειας Κυνουρίας ....απλά μαραζώνουν ! Τώρα τί μας λες εσύ .....;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.