Τα οκτώ «θέλω» του Παυλή στον Τσίπρα

Τα οκτώ «θέλω» του Παυλή στον Τσίπρα

Φεβρουάριος 27, 2018 - 20:09
9 σχόλια

«Το πολιτικό εγχείρημα της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού απέδειξε ότι μπορούμε να συζητήσουμε, να συνεννοηθούμε και να βρούμε κοινό βηματισμό. Και μάλιστα, θα έλεγα ότι έχει περισσότερη αξία η συνεννόηση αυτή, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε διαφορετικούς κόσμους. Δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια. 

»Άρα, αυτό το σημαντικό πολιτικό μήνυμα του 10ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συμβουλίου είναι αυτό ακριβώς.» 

Να μάθουμε να συζητάμε και να υπερβαίνουμε τις εμμονές μας. Ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να γίνει καλύτερη η χώρα μας.

Με αυτά τα λόγια η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους στο κλείσιμο του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου το απόγευμα:

Είμαστε στον Μοριά, εκεί όπου διαχρονικά παλέψαμε και αγωνιστήκαμε για τις αξίες και τα ιδανικά της χώρας μας.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ως οικοδεσπότης, αμέσως μετά την κυρία Νικολάκου, έλαβε τον λόγο και σημείωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Τρίπολη φιλοξένησε αυτή τη σημαντική εκδήλωση. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτές τις μέρες αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή. Κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί. Επομένως, καταδεικνύεται ότι το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται σε μια συγκυρία που όλοι μαζί καλούμαστε να πραγματώσουμε το όραμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

Σε τρία χρόνια από σήμερα, θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία. Θέλουμε μια Τρίπολη ανοιχτή στον πολιτισμό, στις επενδύσεις.

»Η κρίση μας έκανε σοφότερους. Να μην επαναλάβουμε τα σοβαρά λάθη του παρελθόντος. Η υιοθέτηση των συμπερασμάτων από αυτό το συνέδριο, θα αποδείξει ότι μπορούμε να πούμε στη συνέχεια ότι ναι, το συνέδριο αυτό ήταν επιτυχημένο.

»Βρισκόμαστε στην καρδιά της Πελοποννήσου, με σημαντικές δυνατότητες και προοπτικές. Η Τρίπολη δέχθηκε σοβαρό πλήγμα, αλλά κατόρθωσε να σταθεί όρθια. Θα κάνει ένα σημαντικό άλμα με τον σχεδιασμό του Δήμου Τρίπολης για την επόμενη 30ετία.

Οκτώ ζητήματα έθεσε ο Δημήτρης Παυλής στον κ. Τσίπρα:

  • Αξιοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου που φθάνει ως τη Μεγαλόπολη. Το έργο αυτό δεν το έχει εντάξει η Περιφέρεια στον σχεδιασμό της.
  • Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Να δοθεί το Ψυχιατρικό και μια έκταση 300 στρεμμάτων με κτίρια, στο Πανεπιστήμιο και να επεκταθεί.
  • Την υλοποίηση της ΥΑ του 2014 για τη μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολη σε αεροδρόμιο  και πτήσεων τσάρτερ χαμηλού κόστους.
  • Τη χρηματοδότηση του αρδευτικού έργου της λίμνης Τάκας, αλλά και του Δάρα.Η θωράκιση της Τρίπολης από έργα πολιτικής προστασίας, με έργα για τα ρέματα και την κατασκευή της περιμετρικής της Τρίπολης, πολύ σημαντικό έργο μετά τις τελευταίες πλημμύρες.
  • Τη διαδικασία μίσθωσης για 99 χρόνια του χώρου της ΓΑΙΟΣΕ.Δημιουργία πάρκου στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
  • Τη χρηματοδότηση και την απόδοση σε κοινή χρήση των έργων μνήμης στους τοίχους των κρατητηρίων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.

«Φιλοδοξία μας είναι η Τρίπολη να εξελιχθεί σε μια ευρωπαϊκή πόλη», είπε ο κ. Παυλής και υπογράμμισε:

«Οι Δήμοι, θεωρούν κάποοι υπουργοί, ότι δεν έχουν λύση για τα απορρίμματα. Αλλά εμείς είμαστε ο μοναδικός Δήμος που παρά της θετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, το ΠεΣυ απάντησε αρνητικά. Ο σκοπός ήταν ο στραγγαλισμός του Δήμου και να εξαναγκαστούμε να συμφωνήσουμε με τη ΣΔΙΤ. 

Έχει εφαρμοστεί εις βάρος μας αποκλεισμός χρηματοδότησης.

«Η λύση που έχουμε, έχει μηδενικό κόστος και μηδενικό υπόλειμμα. Η σύγχρονη διαχείριση απαιτεί τα απόβλητα να αγοράζονται από αυτόν που τα εκμεταλλεύεται και όχι να πληρώνουν οι πολίτες», είπε ο κ. Παυλής, εμμένοντας στη θέση του Δήμου Τρίπολης να προχωρήσει στη διαχείριση των απορριμμάτων του εκτός ΣΔΙΤ.

Να μην φέρνει η Δημόσια Διοίκηση εμπόδια. Να υπάρξει συνέπεια λόγων και έργων. Ζητούμε να αποδείξετε ότι διαθέτετε ισχυρή πολιτική βούληση για την υλοποίηση αυτών των έργων.

Γαλανιάδη Εύα


9 Σχόλια

Όλες οι πόλεις πήραν σημαντικές βοήθειες για την ανάπτυξη τους (νέα έργα ανάπτυξης και χρήματα) η τρίπολη........ πήρε ένα κτήριο που είχε.....άλλο κτηριο που επίσης έχε και τέλος το υπόγειο του δικαστικού μεγαρου που επίσης είχε. Όντως οι τριπολιτες τρώνε κουτοχορτο, και φαίνεται πως αυτό είναι γνωστό στους κυβερώντες.

Τέτοιο δούλεμα δήμαρχε δεν το περίμενες. Κατάλαβες ότι είσαι σε μια πόλη που δεν υπάρχει. Αυτή την πόλη υποτίθεται πως διοικεις.

Οντως ανικανοι ναα υψωσουν αναστημα και να κανουν μια πολη συγχρονη,αλλα και για αυτα χρειαζεται και ο πολιτης της πολης αυτης που ελαμψε δια της απουσιας του κλεισμενος στο σπιτι και στον καναπε του.Αξιοι της μοιρας σας Τριπολιτες Καναπεδατοι,και δεν φταινε παντα οι εκαστοτε Δημαρχοι να παλευουν μονοι τους για το καλο της Πολης αλλα να ειστε και απεναντι τους σε κατι που δεν ειναι νομιμο με τα συμφερντα της..Καληνυχτα Αρκαδια χαθηκε η μοναδικη ευκαιρια για αναπλαση αναπτυξη της αμοιρης πολης σας.

Παρτε ως ανταλαγμα Πακηδες, βιοαεριο, σκουπιδια ,και ξεχαστε αγροτικα εργασιακα εργα υποδομων της πολης αλλα ειστε τυχεροι σας αφηνει καναπε και τιβι..Παμε για ζαπιγκ τωρα και αναμονη σε 20 χρονια παλι στο αλλα συνεδριο...

Είδατε πόσο άνετα επικοινωνούν ένας τυχαίος που βρέθηκε δήμαρχος με έναν τυχοδιώκτη που βρέθηκε πρωθυπουργός από τυχάρπαστο εκλογικό σώμα!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ .

Σας ζητάω συγνώμη που μολις βρηκα το κούτσουρο αντί να το πετάξω στο τζάκι, έφτιαξα τον Alex pinokio

ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Πηρε αυτα που ειχε ως δεδομεν. Ευρω να τα φτιαξει που θα βρει δεν μας ειπε?Δυστυχως η αικανοτητα να διεκδικησει και η πονηραδα της πολιτικης σε τετοια θεματα, θα φερουν δυστυχως ακομα πιο μεγαλη μιζερια στην πολη. Το θεμα ειναι οτι τιποτα απο ολα αυτα που πηρε δεν φερνουν χρημα στην πολη ,παρα θα την βαλουν σε εξοδα,αν και οποτε αποφασισει να υλοποιησει τα εργα.Πως θα φυγει απο το Δημαρχειο και θα αφησει συξυλο τον ιδιοκτητη του μεγαρου?Πως θα χειριστει το ΨΝΤ? Τα 11 στρεμματα με τι θα τα διαμορφωσει? Ερωτηματα που δεν εχουν απαντησεις χωρις ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.