Τατούλης: Απαιτείται να βρεθεί ένα πεδίο συνεργασίας στο πολιτικό μας σύστημα

Τατούλης: Απαιτείται να βρεθεί ένα πεδίο συνεργασίας στο πολιτικό μας σύστημα

Φεβρουάριος 27, 2018 - 20:25
1 σχόλια

Με πολιτικά μηνύματα υπέρ ενός ισχυρού Κέντρου η ομιλία του Πέτρου Τατούλη κατά το κλείσιμο του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Κατά την τοποθέτησή του στο κλείσιμο του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε:

«Πραγματοποιήθηκε αυτές τις δύο ημέρες η συνάντηση δύο σημαντικών θεσμών: της κυβέρνησης και της αιρετής Περιφέρειας. Είναι κρίσιμο να αποκαταστήσουμε τον αμοιβαίο σεβασμό, τον αμοιβαίο θεσμικό σεβασμό για να μπορέσουμε πλέον να λέμε σε αυτή τη χώρα ότι μπορούμε να βρούμε άλλους δρόμους σε αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε.

»Είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να βρούμε τον βηματισμό μας και να ανταποκριθούμε πάνω στα αιτήματα που έχει θέσει το συνέδριο.

»Είναι ένα συνέδριο αποφάσεων. Είναι ένας χώρος όπου θα αποφασίσουμε για αυτά που πρέπει να γίνουν για να βγει η Περιφέρεια πολύ ισχυρή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην ιστορική παραδοχή της χώρας μας, που πάντοτε έβγαινε από την κρίση επειδή είχε ψυχή και υπογράμμισε:

Ο τίτλος του συνεδρίου έχει να κάνει με την ανασυγκρότηση της παραγωγικής μας διαδικασίας. Αυτή τη διαδικασία με την εμπειρία των λαθών και με όλη αυτή τη γνώση, καλούμαστε να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε.

 

«Δεν δίστασα να συγκρουστώ»

«Στη μακρόχρονη πορεία μου δεν δίστασα να συγκρουστώ και δημόσια να πάρω θέση στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα πρέπει να καταλάβουν ότι η ευθύνη του βάρους βρίσκεται στους ίδιους αποκλειστικά. Μόνο αν στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις θα μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτή τη μεγάλη ανατροπή. Σήμερα απαιτείται από το πολιτικό σύστημα να βρεθεί ένα πεδίο συνεργασίας και συνεννόησης, του μέτρου και της ισορροπίας που θα απομονώνει τις ακραίες φωνές, ένα πεδίο του Κέντρου, ώστε η χώρα να βρει τον δρόμο του».

Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης επσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πέτυχε εκεί που δεν πέτυχε άλλη.

Η Μυθική Πελοπόννησος είναι ένα brand name αποδεκτό και διεθνές. Τώρα έχει γίνει ο πιο δυναμικός προορισμός στον τουρισμό, όπως διαπιστώνουν οι διεθνείς φορείς για την επόμενη εικοσαετία.

»Η Περιφέρειά μας έχει δίκτυο υποδομών και προσπαθεί να διαμορφώσει ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Στο περιβάλλον, αναλάβαμε την ευθυνη να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Υπήρχαν διαφωνίες πολιτικές, και εμείς προχωρήσαμε σε χρόνο-ρεκόρ να έχουμε ολοκληρώσει έναν διεθνή διαγωνισμό.

Καταχειροκροτήθηκε σε αυτό το σημείο ο κ. Τατούλης από τους παρευρισκομένους.

«Για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά. Η συνεργασία με όλα τα μέλη της κυβέρνησης ήταν σε υψηλό επίπεδο. Και χαίρομαι γιατί αυτό το συνέδριο, έδωσε δυνάμμεις. Οι ενεργοί πολίτες συμμετείχαν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το συνέδριο στέλνει ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα».

Αναφερόμενος δε στον Γκράμσι, τόνισε την ελευθερία της βούλησης και τον συγκερασμό διαφορετικών απόψεων.

«Οι αξίες που έχουμε κληρονομήσει, αποτελούν το δικό μας υπόβαθρο, γιατί δημιουργεί ορθοπατησιά και καθαρό μέτωπο, καθαρές κουβέντες», είπε ο περιφερειάρχης, καταχειροκροτούμενος και πάλι.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Τατούλης προσέφερε ένα δώρο στον Πρωθυπουργό, για να θυμάται, όπως είπε, αυτή την πολύ σημαντική ημέρα.

(Φωτογραφία: Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi)

Γαλανιάδη Εύα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.