Τα χορευτικά συγκροτήματα της Τρίπολης τίμησαν την Αγία Ακυλίνη (photos+video)

Τα χορευτικά συγκροτήματα της Τρίπολης τίμησαν την Αγία Ακυλίνη (photos+video)

Ιούνιος 14, 2015 - 08:39
0 σχόλια

Το Σάββατο 13 Ιουνίου μια μεγάλη γιορτή την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, στήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία και Νεομαρτύρων στην Τρίπολη, προς τιμήν της Αγίας Ακυλίνης της Ζαγκλιβερινής, τα ιερά λείψανα της οποίας φιλοξενήθηκαν για μία εβδομάδα στον ναό.

Οι χορευτικοί όμιλοι της Τρίπολης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας, του Πόντου και της Πελοποννήσου, προκειμένου να τιμήσουν την Αγία Ακυλίνη, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος το γλυκό αυτό δειλινό του Ιουνίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν καταχειροκροτώντας τα μέλη των χορευτικών συλλόγων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος ,ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος και πολλοί ιερείς . Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια στον για την άψογη οργάνωση στον αρχιμανδρίτη Γερμανό Μίχο

Σημειωτέον ότι την Κυριακή 14 Ιουνίου, ,τα ιερά λείψανα της Αγίας Ακυλίνης θα μεταφερθούν στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παραδοσιακοί χοροί προς τιμήν της Αγίας Ακυλίνης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.