Τα χωράφια του Κυριάκου (vid)

Τα χωράφια του Κυριάκου (vid)

Ιούνιος 11, 2019 - 19:15
2 σχόλια

«Δεν θα μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών που έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επιχειρηματίες στην Κω.

Για έναν άνθρωπο που δεν έχει εργαστεί -ας μην κοροϊδευόμαστε!- υπό τις συνθήκες στις οποίες εργαζόμαστε εμείς οι υπόλοιποι, που περιμένουμε από το κράτος να μας προστατέψει απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών, μια χαρά τα λέει.

Και ο Κυριάκος μπορεί, αν θέλει, να μην μπλέξει στα χωράφια κανενός.

Αν, όμως, γίνει πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι υποχρεωμένος να τα προστατεύει.

Ακόμα κι αν υπάρχει συμφωνία «για το καλό» εργαζομένων και εργοδοτών.

Επειδή έχει αναπτυχθεί μεγάλη προπαγάνδα γύρω από το τι εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εκείνη την περίφημη τοποθέτηση για την επταήμερη εργασία, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι την παραπάνω φράση την είπε σε επιχειρηματία στην Κω, έναν μήνα μετά την πρώτη τοποθέτησή του επί του θέματος. Ας δούμε τι ζήτησε ο επιχειρηματίας: «Επταήμερο εργασίας», λέει στον πρόεδρο της ΝΔ, «όχι εξαήμερο, επταήμερο. Όχι αυτός ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα. Απαιτούμε να γίνει πιο ευέλικτο, πιο εύκολο, το θέμα των επτά ημερών. Κι όχι να επικρέμαται η σπάθη έλεγχος-έλεγχος-έλεγχος και πρόστιμο».

Ο καλός επιχειρηματίας από την Κω, που νιώθει ότι εκβιάζεται από τους ελέγχους, δεν θα είχε να φοβηθεί τίποτα αν ο ίδιος απασχολούσε το προσωπικό του τις ώρες που έχουν συμφωνήσει, αν τους πλήρωνε τις υπερωρίες, αν έδινε τα ρεπό κανονικά, αν πλήρωνε τα δώρα. Το πρόβλημά του είναι «ο εκβιασμός από τους ελέγχους», ακριβώς επειδή, προφανώς, στους ελέγχους έχει βρεθεί να μην είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Μια συμφωνία που θα άλλαζε το πλαίσιο προς όφελός του βεβαίως-βεβαίως και ένα κράτος που δεν θα έμπαινε «στα χωράφια» του, θα τον βόλευε μια χαρά.

Και τι απάντησε ο Κυριάκος; «Είμαστε εδώ για να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που σήμερα κρατούν δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα». Ούτε λέξη για τους απαραίτητους ελέγχους στην αγορά εργασίας.

Διότι, ως γνωστόν, η ελληνική επιχειρηματικότητα δεν προχωρεί επειδή οι εργαζόμενοι δικαιούνται ρεπό, τον μισθό τους, τις αναρρωτικές τους, τα Σαββατοκύριακά τους και τις αργίες τους και επειδή οι εργοδότες υφίστανται ελέγχους και πληρώνουν πρόστιμα όταν αποδειχθεί ότι παραβιάζουν τους νόμους.

Πρόστιμα που, ειρήσθω εν παρόδω, αντέχουν μια χαρά να τα καταβάλλουν κάθε φορά που τους κάνουν τσακωτούς.

Πάντως, και αυτό αξίζει να σημειωθεί, η κυρία Σοφία Ζαχαράκη, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, απάντησε πετώντας την μπάλα στην εξέδρα σε όλους όσοι αναπαράγουν το βίντεο από την Κω με την εξής ανακοίνωση, η οποία επικεντρώνεται σε μια χελώνα:

«Σήμερα τα υπόγεια του Μαξίμου αφού επανέφεραν το παραμύθι της επταήμερης εργασίας, διέδωσαν μια ακόμη πιο εξωφρενική ιστορία. 
 
»Ότι δήθεν οι κάτοικοι του Καστελόριζου έδεσαν μια θαλάσσια χελώνα για να τη δει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αυτή είχε απλά μπλεχτεί για λίγο στο σχοινί μιας βάρκας. Την εξωφρενική αυτή είδηση αναπαρήγαγαν μάλιστα αμέσως όλα τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ sites. Γεγονός που αποδεικνύει και τον μηχανισμό προπαγάνδας και fakenews που έχει στήσει η απερχόμενη κυβέρνηση.
 
»Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες».

(Παρεμπιπτόντως: Στη ΝΔ κατάλαβαν ότι το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών είναι «ξεζουμίστε μας, καταργήστε κάθε εργασιακό νόμο και προστασία κι όσο αντέξουμε»;)

Η κυρία Ζαχαράκη για τη ουσία δεν μας είπε τίποτα.

Για το γεγονός, δηλαδή, ότι ο άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα θεωρεί ότι «τα χωράφια» εργοδοτών και εργαζομένων βρίσκονται έξω από το κράτος και τη δική του ευθύνη.

 

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

2 Σχόλια

«Πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται, ο δε. ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται». (Λουκ. 18, 10-14). Αφιερωμένο στον κ.κ.Κυριάκο.......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.