Συνέδριο για τον τουρισμό ΑμεΑ και τον ιατρικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (pics,vid)

Συνέδριο για τον τουρισμό ΑμεΑ και τον ιατρικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (pics,vid)

Δεκέμβριος 09, 2018 - 13:00
6 σχόλια

Στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε για δεύτερη μέρα το συνέδριο «Καθιστώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδανικό προορισμό για τουρισμό ΑμεΑ και Ιατρικό Τουρισμό» που διοργανώνει η περιφέρεια Πελοποννήσου  σε συνεργασία με την Ε.Σ.Α.μεΑ. και την Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Πελοποννήσου.

Η έναρξη του συνεδρίου έγινε την Παρασκευή  7 Δεκεμβρίου 2018 στο Club Hotel Loutraki και συνεχίζεται στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίπολη και στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Θέματα τα οποία αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, είχαν να κάνουν με τον ιατρικό Τουρισμό και για το πώς αυτός μπορεί να γίνει μοχλός Ανάπτυξης. Οι ομιλητές ανέπτυξαν ζητήματα τα οποία έχουν με την διαμόρφωση φιλικής κουλτούρας απέναντι στα ΑμεΑ καθώς και την συνεργασία φορέων για την ανάδειξη υπηρεσιών ΑμεΑ για την προσέλκυση και εξυπηρέτηση της αγοράς του «Προσβάσιμου Τουρισμού».

Στο συνέδριο μεταξύ άλλων  αναπτύχθηκαν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως τουριστικός προορισμός, αλλά τέθηκαν επί τάπητος μείζονα ζητήματα όπου έχουν να κάνουν με τις υποδομές που πρέπει να γίνουν  για την ανάπτυξη προσβάσιμου τουρισμού στην Ελλάδα.

Είναι γνωστό ότι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι επιτακτική και σίγουρα πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές σε ότι αφορά τις συγκοινωνίες, τις υποδομές τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις υποδομές Τουριστικών Επιχειρήσεων (εστίασης, διασκέδασης, καταλύματα, ξενοδοχεία).

Το πρόγραμμα του συνεδρίου για την Κυριακή έχεις ως εξής:

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Χαιρετισμός Πρόεδρος Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ., Νίκος Καραλής Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας, Ευάγγελος Γιαννακούρας Συντονισμός |Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωνσταντίνα Νικολάκου
11.10-1140
Ομιλία Περιφερειάρχη Πελοποννήσου| Τατούλης Πέτρος
11.40-12.00
Ομιλία Προέδρου ΕΣΑΜΕΑ| Βαρδακαστάνης Ιωάννης
12.00-12.20
Ομιλία Προέδρου ΦΑΡΟΣ Τυφλών Ελλάδος | Μπασιάς Εμμανουήλ
12.20-12.50
Τιμητική Διάλεξη|Τουρισμός Υγείας, Προσβασιμότητα και Άτομα με Αναπηρία |Κοντιάδης Ξενοφών

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέδριο για τον τουρισμό ΑΜΕΑ και τον ιατρικό τουρισμό


6 Σχόλια

Και αφού τελείωσε ο κύριος Τατούλης την ομιλία του έβαλε και συναισθηματικοκεντρικές φράσεις τύπου "εκεί που δε βοηθάει ο άνθρωπος, βοηθά ο θεός " .έλεος δηλαδή. ..εκλογές έρχονται ,στην Ελλάδα είμαστε ,αλλά δε χρειάζεται να τα ισοπεδώνουμε όλα στο βωμό κάποιων ψήφων. Νιώθω ότι βιώνουμε τις χρονιές της όρνιθας

Αν εσυ δε πιστευεις στο θεο....δε σημαινει ουτε οτι δεν υπαρχει ουτε οτι αλλοι δε πιστευουν....φρικιο

Συγχαρητηρια στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για την εξαιρετικη διοργανωση !

Σε 5-6 μήνες δεν ξερεις πως θα εχουν τα πράγματα. Οι Α.Ε. τι θα κανουν; Οι τατουλοπαρατρεχαμενοευνοιμένοι πως θα επιβιωσουν, με ψεμματα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.