Μητσοτάκης σε Ζάεφ από Τρίπολη: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει (vid)

Μητσοτάκης σε Ζάεφ από Τρίπολη: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει (vid)

Δεκέμβριος 08, 2018 - 22:29
6 σχόλια

Καταχειροκροτούμενος ανέβηκε στο βήμα του αμφιθεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ των Νομών της Πελοποννήσου του κόμματος για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις επερχόμενες εκλογές με το χρίσμα του κόμματος.

Πρώτα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην καταγωγή του παππού του από τη Στεμνίτσα: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση. Με συγκινείτε βαθιά. Όποτε έρχομαι στην Αρκαδία, χαίρομαι διπλά, επειδή έχω μια ρίζα από εδώ, ο παππούς μου, Αγαμέμνων Γιαννούκος, κατάγεται από τη Στεμνίτσα». Αμέσως μετά, έστρεψε τα πυρά του εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι τον προστάτευαν κλούβες των ΜΑΤ κατά την άφιξή του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώθηκε στην Τρίπολη πριν από μερικούς μήνες:

«Χαίρομαι που δεν περάσατε από κλούβες ΜΑΤ και ήρθατε άνετα, όταν πριν από λίγους μήνες είχε μιλήσει εδώ ο Πρωθυπουργός και είχε παρατάξει τα ΜΑΤ».

Μετά, εξήγησε τους τέσσερις λόγους για τους οποίους υποστηρίζει τον κ. Νίκα, ασχέτως κομματικών προτιμήσεων: Πορεύεται με ήθος και ακεραιότητα, που είναι αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά. Είναι εξαιρετικά επιτυχημένος αυτοδιοικητικός, το έργο του στην Καλαμάτα μιλάει μόνο του. Έχει σχέδιο, όραμα και πάθος για την Περιφέρεια. Θα χαρώ πολύ να συνεργαστώ μαζί του ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Δεν επιλέγει τον σίγουρο δρόμο, παίρνει ρίσκο. Πιστεύω ότι θα τον ανταμείψετε για αυτό».

Μάλιστα, εξήγησε και ο ίδιος τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ως επικεφαλής, αποφάσισε να δώσει στήριξη σε κομματικούς υποψηφίους, επισημαίνοντας ότι οι περιφερειάρχες είναι αρωγοί στην υλοποίηση της πολιτικής και ότι είναι απαραίτητο να μιλούν την ίδια γλώσσα.

Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, εύχομαι να γίνουν μια ώρα αρχύτερα.

«Θα πρέπει να έρθει η ώρα να κάνουν όλοι τον απολογισμό τους. Ο κ. Τσίπρας μάς είπε ότι επί της ουσίας κυβερνά τη χώρα μόλις 100 μέρες, κυβερνά τη χώρα 1.414 ημέρες, η χώρα πήγε πίσω, η αξιοπρέπεια της χώρας καταρρακώθηκε, η οικονομία έπεσε σε βαθιά κρίση. Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την κρίση, τα ζείτε καθημερινά. Ο απολογισμός για αυτή την κυβέρνηση γίνεται κάθε μέρα, όσο μένει στην εξουσία τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνει. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκρως προβληματική. Η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας, είναι μια υποχώρηση που καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε κάνει. Επέτρεψε στον κ. Ζάεφ να έρχεται και να μας κουνάει το δάχτυλο. Του λέμε, λοιπόν, από την κοιτίδα της ελεύθερης Ελλάδας ότι η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι απέναντι από τη Συμφωνία και θα αγωνιστούμε να μην περάσει.

«Οι Έλληνες πολίτες δεν εξαπατώνται άλλο από τις κούφιες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις εικόνες από τα καμένα Εξάρχεια, μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, και είπε: «Νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες από τη Συρία».

«Θα έχουμε μπροστά μας μια σκληρή μάχη. Θέλω την επόμενη μέρα να πάρουμε ισχυρή εντολή και να είμαστε μια καλή κυβέρνηση. Θα σας μιλήσουμε, θα σας ξηγήσουμε πώς θα σας βελτιώσουμε το εισόδημα, μειώνοντας τους φόρους. Με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες δουλειές, λιγότερη φορολογία.»

Να βάλουμε μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και του δημόσιου πανεπιστημίου: «Ένα απαράδεκτο αχούρι αντιμετωπίζουν οι φοιτητές μας. Το άσυλο καταργείται από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης, το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και έτσι θα αντιμετωπίζεται από την Αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Τέλος, μίλησε για το δίλημμα των εκλογών: «Θέλουμε να δώσουμε τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη»;

Η ΝΔ αλλάζει. Γίνεται ανοικτό, σύγχρονο κόμμα, δίνει συνέχεια από την παράδοση στις νέες αξίες. Ζητώ από εκείνους που έχουν πικραθεί από το κόμμα να γυρίσουν πίσω.

Απευθύνθηκε στους νέους, που πίστεψαν στον Τσίπρα και απογοητεύτηκαν. Είναι έτοιμοι να συμπορευτούν με τη ΝΔ για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, εκτίμησε.

«Το διακύβευμα είναι το στοίχημα για την ανόρθωση της χώρας. Αυτή είναι η βαριά αποστολή», υπογράμμισε.

Τέλος, έκανε μια υπενθύμιση, ότι το 2021 το κράτος μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Πώς θέλετε να είναι η Ελλάδα τότε; Συγκρίνετε την πρόταση της ΝΔ και τη μη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, αξίζει να στηρίξετε τη ΝΔ για να κάνουμε την πολιτική αλλαγή για την ανόρθωση της χώρας.

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Μητσοτάκης σε Ζάεφ από Τρίπολη: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει


6 Σχόλια

Η Μακεδονία είναι μία μοναδική και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ! Ας το καταλάβουν επιτέλους τα διεθνή και ντόπια ...... Φόρουμ! (όπως θέλουν να λέγονται,κρυπτόμενοι κάποιο-κάποιοι).

Αλήθεια τον Τατσόπουλο τον έφερε κοντά ή τον έκρυψε; Εικόνες στη Ελλάδα (όπως της Συρίας) θα δούμε σε λίγα χρόνια. Με αυτούς που μας στέλνουν οι Τούρκοι και τους υποδέχονται οι δικοί μας θα γίνουν πράξη που λέει και ο $ΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα... φράσεις όπως ''Το όνομα είναι μία μπούρδα'',''Το όνομα σε 10 χρόνια θα το έχετε ξεχάσει'',''Είναι δικαίωμα του καθενός να καίει την σημαία'',''Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό'' με κάνουν να μην γυρίζω στην ΝΔ. Χόρτασα ψευτοπατριωτισμό και διαγραφή οφειλών ''καρχαριών''. Όχι άλλο κρυφές ατζέντες από τις ηγετικές ομάδες. Έχουμε μνήμη οι ιθαγενείς

Άσε "σφυρί καλεί δρεπάνι" με τους χρυσαυγίτες σου. Το μοναδικό δεξιό κόμμα στην Ελλάδα είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η χρυσή αυγή είναι μια ντροπή για την χώρα που το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αριστεράς. Βία, βωμολοχίες και αμορφωσιά, τι σχέση έχουν με τους νοικοκυραίους, εργατικούς, τίμιους πολίτες που στηρίζουν διαχρονικά την δεξιά; Να μην γυρίσεις ποτέ στην ΝΔ. Με αυτά τα μυαλά να πας να ψηφίσεις τους ανεγκέφαλους. Αυτοί σου αξίζουν. Τσίπρα στηρίζεις όμως και αριστερά, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

Ποιο κόμμα σαν κυβέρνηση,@00.17,συγκυβερνώντας με ΠΑΣΟΚ μας επέβαλε τα λαομίσητα μνημόνια; γνωρίζεις ή σου διαφεύγει; "Ο λαός δεν ξεχνά" όπως έλεγαν με σλόγκαν οι συγκυβερνώντες της ΝΔ, ξεχνάς;

@08:27 - Τα μνημόνια δεν επιβλήθηκαν. Ήταν αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της χώρας. Η χρεοκοπία της χώρας αφορά τους πάντες. Οι πολίτες μακάρι να μην ξεχνούσαν αλλά δυστυχώς ξεχνούν. Για αυτό ψηφίζουν αριστερούς και λαϊκιστές.

Το σκηνικό με το ΠΑΣΟΚ θα επαναληφθεί εντός ολίγου. Θα συγκυβερνήσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έτσι θέλουν οι πατρώνοι σας και θα φέρετε μαζί το νέο 5ο μνημόνιο της δεκαετίας του 2020. Καμμία σχέση δεν έχει ο νοικοκύρης δεξιός με την βρώμικη πλουτοκρατία της ΝΔ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.