Σύνδεσμος Κληρικών: Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις

Σύνδεσμος Κληρικών: Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις

Νοέμβριος 07, 2018 - 07:46
17 σχόλια

Ο Ιερός Σύνδεσμός Κληρικών Ελλάδός ύστερα από τις εξελίξεις που αφορού το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας αντέδρασε και 'εβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ …………!!!!!!!!

Καλούμε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσουν στην Ιεραρχία τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία. 

Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία.

Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα ξεσηκωθεί και θα ταυτισθεί μαζί μας σε αγώνες όχι μόνο για τα εφημεριακά δίκαια αλλά και για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας.

Άλλωστε, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων.

Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.

Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα. 

Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη.

Καλούμε και τον λαό ο οποίος ζει μαύρες μέρες με ανέχεια και αγωνιά για το μέλλον να στηρίξει τους Κληρικούς και την Εκκλησία της Πατρίδας μας .

Έχουν καταφέρει μερικοί από καιρό να στρέψουν μέρος του λαού εναντίον του Κλήρου, εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα, επιζητώντας να εξασθενήσουν τον ρόλο του παπά στην Ελληνική κοινωνία. 

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα πράξει τα δέοντα να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.

Αυτοί που δεν μας ήθελαν συνομιλητές στις δόλιες διαπραγματεύσεις τους τώρα θα μας βρουν μπροστά τους.

Ειδήσεις: 

17 Σχόλια

Τέλος τα ψέματα κύριοι... Χωρίς σπουδές οι περισσότεροι πιάνετε θέσεις με καλό μισθό στο δημόσιο. Θα με κάνετε να ψηφίσω το σιχαμένο Τσίπρα με αυτή την ενέργεια.

Τι κινητοποιήσεις θα κάνουν; άραγε; Δεν μπορούν να σταματήσουν να θάβουν ή να παντρεύουν αλλά θα ανεβάσουν το κασέ τους ... τόσα χρόνια με το χέρι απλωμένο παρά το μισθό τους.

Γιατί ο Έλληνας φορολογούμενος να σας πληρώνει; Με την ίδια λογική θα έπρεπε το κράτος να πληρώνε και τους ιερείς/κληρικούς και των άλλων δογμάτων/θρησκευμάτων που υπάρχουν στην Χώρα και των οποίων συμπολίτες μας είναι μέλη τους. Να πληρώνεστε από την περιουσία της ίδιας της Εκκλησίας κύριοι ΚΑΙ από τα μέλη σας-πολίτες που έρχονται στην εκκλησία. Όπως γίνεται και με τα άλλα θρησκεύματα. Γιατί να υπάρχει αυτή η ανισότητα.

@12:08 πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο διότι καλώς ή κακώς, καλώς κατ' εμέ, η επίσημη θρησκεία της Ελλάδος είναι ο Χριστιανισμός και δη η Ορθοδοξία. Δυστυχώς, από το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια δεν έχει απομείνει τίποτα με αποτέλεσμα να διαλυόμαστε ως έθνος.

Γιατί ρε φίλε δεν μπορεις να είσαι χριστιανός αν δεν πληρώνει τους παπαδες το κράτος;;; θα μας τρελάνεις;;; Εδώ στα παίρνουν σε γαμο και βάπτιση και ψυχοσαβατα και παντου... και έχουν και μισθό από το κράτος;;;

@12:42 το κράτος πρέπει να είναι κοσμικό δεν μπορεί να έχει επίσημη θρησκεία. Αλλά και η επίσημη θρησκεία δεν σημαίνει ότι πρέπει να φορολογούμαστε για να την διατηρούμε. Δλδ αν είσαι αλλόθρησκος ή άθεος ή αγνωστικιστής γιατί να πληρώνεις τους κληρικούς άλλης θρησκείας και όχι τους δικούς σου; Αν είναι να τους πληρώνουμε εμείς ΚΑΙ να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι τότε η περιουσία της Εκκλησίας θα έπρεπε να θεωρείται κρατική και να τα έσοδα της να διαχειρίζεται και να τα μοιράζει το κράτος.

Οι ιδεολόγοι της τσέπης που ψήφισαν τα τσόλια για να γλυτώσουν τον ΕΝΦΙΑ στραβώνουν όταν τους πεις να πληρώνουν οι ίδιοι ό,τι καταναλώνουν.

Εσείς οι κληρικοί έχετε τον θεό και την αγάπη του. Τί τον θέλετε τον μισθό και την θέση του δημοσίου υπαλλήλου;

Δεν θεωρούσα τους φυσιογνωμιστές επιστήμονες μέχρι να δω αυτή την φωτογραφία!

@14:02 Έτσι. Να πληρώνει όποιος πάει εκκλησία και "καταναλώνει", όπως λες, θρησκεία.

@ 9:03 Το τερματισες μεγαλε !Οι ερημιαδες διορισμενοι αναλφαβητοι σε ΔΕΗ ΟΤΕ,Δημους παιρνουν περισσοτερα.Τουλαχιστον οι ΠΑΠΑΔΕΣ ξερουν να διαβαζουν και να γραφουν

Στο σημείο αυτό ας επισημανθεί πόσο ανασχετικά μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια απόφαση σε σχέση με την ευγονία που κατατάσσει τον χριστεπώνυμο κλήρο πρωταθλητή στην πολυτεκνία και την αντίστοιχη επιδοματική είσπραξη.

@18:28 έτσι και καλύτερα. Και να επεκταθεί σε όλο το δημόσιο. Γιατί να πληρώνω εγώ γιατρούς στο νοσοκομείο. Να πληρώνει μόνο όποιος δεν προσέχει και αρρωσταίνει... και το ΣΔΟΕ? γιατί να το πληρώνω? δεν είμαι φοροφυγάς. Να το πληρώνουν οι φοροφυγάδες... υγ: η λογική μερικών μερικών δικαιολογεί απόλυτα την σημερινή κατάντια της χώρας...

@20:44 Γνωστό και ως μνημόσυνο με ξένα κόλυβα γισ να μιλήσω τη γλώσσα σου.

@20:44 (είμαι ο 18:28) -> Γιατί δεν μου πληρώνεις εσύ (μέσω φορολογίας) τον κληρικό μου της Χ θρησκείας ενώ εγώ πληρώνω (μέσω φορολογίας) τον κληρικό της δικής σου θρησκείας; Μου απαντάς σε αυτό; Τουλάχιστον στο νοσοκομείο έχω και εγώ πρόσβαση και την δυνατότητα χρήσης του αν αρρωστήσω. Η ελληνορθοδοξη εκκλησία δεν είναι ούτε δημόσιο αγαθό(νοσοκομείο-δημόσια υγεία) ούτε αποτελεί δημόσια λειτουργία (ΣΔΟΕ).

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.