Ενώνονται οι αρχαιολογικοί χώροι της Μεγαλόπολης (pics,vid)

Ενώνονται οι αρχαιολογικοί χώροι της Μεγαλόπολης (pics,vid)

Νοέμβριος 07, 2018 - 08:34
1 σχόλια

Ένα από τα πολλά έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας στην περιοχή της Μεγαλόπολης είναι ο δρόμος από τα Κυπαρίσσια προς το Ίσιωμα -Παλαιοντολογικό Μουσείο, που αποτελεί τμήμα του συνολικού έργου για την δημιουργία μίας διαδρομής που θα ενώνει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Μεγαλόπολης και θα φθάνει μέχρι τον Επικούρειο Απόλλωνα.

Το πρώτο τμήμα ολοκληρώνεται και παραδίδεται προς χρήση, ενώ έχει ενταχθεί και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι το Παλαιοντολογικό Μουσείο, ενώ σύντομα θα ξεπεραστούν τα προσκόμματα του ΚΑΣ και να υλοποιηθεί και το υπόλοιπο τμήμα προς την Κορυφή του Λυκαίου όρους και το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

Ο δρόμος θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του Λεκανοπεδίου, αφού στοχεύουμε στην μεταλιγνιτική εποχή.

Στο λεκανοπέδιο υλοποιούνται και άλλα έργα, κάποια έχουν ολοκληρωθεί, όπως ο δρόμος προς την Ιερά Μονή Ρεκίτσης στο Δυρράχι, ενώ κάποια άλλα είναι σε φάση υλοποίησης, όπως ο δρόμος από Δυρράχι προς Πολιανή.

Και βέβαια, μετά την αρμοδιότητα για τα ρέματα, που ήρθε στην Περιφέρεια, προβαίνουμε σε καθαρισμό, κάτι που είχε να γίνει χρόνια, ώστε να είμαστε έτοιμοι εν όψει Χειμώνα, αποτρέποντας τυχόν πλημμύρες.

 Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας ανέφερε:

"Επίσκεψη στην περιοχή μεταξύ Μαυριών - Κυπαρισσίων- Ισιώματος Μεγαλόπολης, που υλοποιείται ένα σημαντικό έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας.

Ένας δρόμος που θα συνδέσει την Καρύταινα μέσω της Αρχαίας Τραπεζούντας προς το Παλαιοντολογικό μουσείο που βρίσκεται σε φάση κατασκευής και σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί.

Το τμήμα που ολοκληρώνεται είναι μήκους 2 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΑΠ.

Έχει επίσης ενταχθεί έργο ύψους 200 χιλιάδων ευρώ για το υπόλοιπο ένα χιλιόμετρο που απομένει μέχρι το Παλαιοντολογικό Μουσείο. Ένας δρόμος που τμήμα του θα είναι νέα χάραξη.

Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό μας για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής της Μεγαλόπολης, στοχεύοντας στην μεταλιγνιτική εποχή και θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην τουριστική ανάπτυξη του Λεκανοπεδίου.

Ξεκινώντας κανείς από το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης θα μπορεί να φθάνει μέχρι τον Επικούρειο Απόλλωνα. Ευελπιστούμε σύντομα να βρεθεί λύση και για το τμήμα προς το Λύκαιο Όρος, που έχει "κολλήσει" λόγω ΚΑΣ και να υλοποιηθεί το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκ ευρώ."

Ειδήσεις: 
Video: 

Κυπαρίσσια- Ίσιωμα: Ολοκληρώνεται ένας σημαντικός δρόμος στην περιοχή της Μεγαλόπολης


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.