Συναπάντημα Αρκάδων και Κρητών Ηλιούπολης (pics,vid)

Συναπάντημα Αρκάδων και Κρητών Ηλιούπολης (pics,vid)

Οκτώβριος 23, 2017 - 16:47
0 σχόλια

Εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων και Κρητών Ηλιούπολης με τίτλο «Η Εθνική Αντίσταση 1940 - 44 κατά των Ναζί» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Πυρήνας της εκδήλωσης ήταν η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Καλή Συκιά: Πυρπόληση γυναικών από τους Γερμανούς Νότιο Ρέθυμνο - Κρήτη, Γερμανική Κατοχή 1941-1944», παραγωγής των δημοσιογράφων - ερευνητών Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη, σε σκηνοθεσία του Τάσου Μπιρσίμ και αφήγηση Παναγιώτη Μυλωνά.

Το ντοκιμαντέρ, που κατέγραψε μαρτυρίες των τότε παιδιών του χωριού, σημερινών ηλικιωμένων, που έζησαν τη θηριωδία των Γερμανών ναζί και είδαν τις μητέρες τους και άλλες γυναίκες να καίγονται ζωντανές, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους. 

Παράλληλα προβλήθηκε και ένα βίντεο του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης για τις θηριωδίες των Γερμανών στην Αρκαδία, ενώ τα χορευτικά συγκροτήματα και οι ορχήστρες των δυο συλλόγων, παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από την Αρκαδία και την Κρήτη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε:

"Συναπάντημα Αρκάδων και Κρητών Ηλιούπολης. Δύο περιοχών που έχουν αρκετά κοινά, μεταξύ αυτών, οι αγώνες τους για Ελευθερία και Δημοκρατία. 

Μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Εθνική Αντίσταση κατά των Ναζί, με προβολή του ντοκιμαντέρ του συμπατριώτη μας Γιάννη Κανελλάκη και του Μανόλη Παντινάκη σε σκηνοθεσία του επίσης συμπατριώτη μας Τάσου Μπιρσίμ.

Ένα ντοκιμαντέρ -ύμνος στην αντίσταση κυρίως των γυναικών, που επέδειξαν το ίδιο ίσως και περισσότερο σθένος από τους άντρες και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία.

Οι εκδηλώσεις με τέτοιο περιεχόμενο κρατούν την μνήμη των παλιότερων ζωντανή και διδάσκουν παράλληλα τους νεότερους...

Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και στους συντελεστές του ντοκιμαντέρ. 

Αιωνία η μνήμη στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και όσοι ζουν να είναι χιλιόχρονοι!"

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την αξιόλογη εκδήλωση, αφού οφείλουμε να τιμούμε τους αγωνιστές της Πατρίδας μας και να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη των νεότερων.

 

Video: 

Εκδήλωση Αρκάδων και Κρητών Ηλιούπολης για την Εθνική Αντίσταση


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.