Λεωνίδιο: Νομίζω ότι θα μείνω λίγο περισσότερο (vid)

Λεωνίδιο: Νομίζω ότι θα μείνω λίγο περισσότερο (vid)

Οκτώβριος 23, 2017 - 17:33
0 σχόλια

Όσοι βρεθούν αυτή την περίοδο στο Λεωνίδιο θα δουν δεκάδες επισκέπτες να κάνουν τη βόλτα τους στους δρόμους και τις πλατείες του, επισκέπτες από διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς η πρωτεύουσα της Τσακωνιάς αποτελεί πλέον έναν δημοφιλή παγκόσμιο αναρριχητικό προορισμό.  

Από νωρίς το πρωί επισκέπτες κάθε ηλικίας παίρνουν τον δρόμο για το βουνό προκείμενου να σκαρφαλώσουν μερικές από τις 1000 και πλέον αναρριχητικές διαδρομές της περιοχής μας και στη συνέχεια, αργά το απόγευμα επιστρέφουν στο Λεωνίδιο δίνοντάς του "ζωή" που δεν συναντούσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Σε λίγες μέρες ξεκινάει το 2ο Φεστιβάλ αναρρίχησης στο Λεωνίδιο (2-5 Νοεμβρίου) και ήδη οι ηλεκτρονικές εγγραφές συμμετοχής έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών, αν αναλογιστεί κανείς ότι το περυσινό πρώτο φεστιβάλ είχε περίπου 300 συμμετοχές, ενώ φέτος έως αυτή τη στιγμή μόνο οι ηλεκτρονικές εγγραφές αγγίζουν τις 450!

Η φήμη που αποκτά μέρα με την ημέρα το Λεωνίδιο ως χειμερινός προορισμός αναρρίχησης ενισχύεται από τα δεκάδες άρθρα που δημοσιεύονται στα κορυφαίες ευρωπαϊκές ιστοσελίδες και περιοδικά με θέμα την αναρρίχηση και φυσικά με τα πολλά βίντεο που αναρτούν στο διαδίκτυο οι ίδιοι οι επισκέπτες, που εντυπωσιάζονται τόσο από την πλειάδα των ποιοτικών αναρριχητικών διαδρομών, όσο και από τις καλές κλιματολογικές συνθήκες, τα ντόπια αγροτικά προϊόντα και τη ζεστή τσακώνικη φιλοξενία. 

Στο όμορφο βίντεο που ακολουθεί καταγράφονται οι εντυπώσεις του 27χρονου Αυστριακού αναρριχητή Mani Hubär από την Βιέννη, μετά την επίσκεψή του στο Λεωνίδιο τον Γενάρη του 2017. Εντυπώσεις που σίγουρα είναι οι καλύτερες, όπως αποκαλύπτει άλλωστε και ο τίτλος του.

Απολαύστε το..

Aπό το leonidion.gr

Video: 

Leonidio : I think I'll Stay A Little Longer. A Greek Climbing Adventure


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.