Το συμπούρμπουλο

Το συμπούρμπουλο

Νοέμβριος 22, 2015 - 12:14
6 σχόλια

Αυτό που συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι δημοκρατική ανοιχτή διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού. Καλά, εκλογική διαδικασία δεν είναι σίγουρα, αφού την Κυριακή το πρωί όσοι πήγαν να ψηφίσουν αρχηγό τελικώς... στάλθηκαν για βρούβες. Αυτό που συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Οι εκλογές στη ΝΔ ξεκίνησαν με γκρίνια. Ο Κυριάκος πετάχτηκε από το πουθενά να βάλει υποψηφιότητα, γρήγορα-γρήγορα, μην του κόψει τη φόρα η αδερφούλα του. Η οποία είχε δηλώσει ότι θα στήριζε Βαγγέλα. Και ο Βαγγέλας την πούλησε ωραιότατα στο ΕΛΚ, όπου δεν την πρότεινε για αντιπρόεδρο, ενώ τα είχαν συμφωνημένα. Ο οποίος Βαγγέλας δεν χώνεψε την ανοιχτή διαδικασία εκλογής προέδρου. Γι' αυτό έθεσε υποψηφιότητα αργά. Ήθελε ένα πιο κλειστό σύστημα, το οποίο θα τον βόλευε, προφανώς, αφού την κάλπη την φοβάται. Ποιος ξεχνά το σπριντ του Άδωνι να προλάβει να καταθέσει υποψηφιότητα, να ακυρώνεται για τα επτά περίφημα λεπτά της καθυστέρησης και στο τέλος, ύστερα από μαλλιοτράβηγμα, να περνάει; Ποιος ξεχνά το μουντζόπιασμα στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, όπου ο Βαγγέλας μπήκε ωσάν ταύρος μαινόμενος σε υαλωπωλείο, και -δικαίως, όπως αποδείχθηκε- είχε αμφισβητήσει το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών και τον τρόπο με τον οποίον θα γινόταν η επιλογή της εταιρίας που θα διοργάνωνε τις εκλογές.

Διότι το βέβαιον είναι ότι οι εκλογικοί κατάλογοι δεν πέρασαν στις ταμπλέτες προκειμένου να γίνουν οι εκλογές την Κυριακή.

Όμως, βρε παιδιά, δύο μήνες ολόκληρους ετοιμάζατε τις εκλογές. Και τι έμεινε από την όλη φάση; Το πουλμανάκι που επιστράτευσε ο Γεωργιάδης για να οργώσει την Ελλάδα (και οι φράσεις του «θα σας συναρπάσω» και «είμαι ο Σαρκοζί της Ελλάδας»), η εμφάνιση του Τζιτζι σε σποτάκια-ταινίες μικρού μήκους, όπου πρωταγωνίστησε περισσότερες φορές και από τον Κλούνεϊ που κάνει τον καφετζή και ο Κυριάκος περιέφερε τον τρόμο στα μάτια του «γύρω-γύρω όλοι» στα κανάλια. Γελάσαμε, ομολογουμένως, τρολάραμε τα μάλα, οι υποψήφιοι χάρισαν απλόχερα το γέλιο στον κόσμο.

Αλλά το σύστημα κανείς δεν βρέθηκε να το έχει έτοιμο για την Κυριακή;

Διότι εκλογές είχαν. Και εκλογές δίχως... εκλογές δεν γίνονται.

Σημείο δεύτερον: ο Αντώνης Καρακούσης από το «Βήμα», έμπειρος δημοσιογράφος και πάντα καλά πληροφορημένος, είχε ήδη αναρτήσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Twitter του την πληροφορία ότι υπήρχαν προβλήματα στη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ και ότι μάλλον πήγαιναν σε αναβολή. Και ήταν τόσο δύσκολο στην ΚΕΦΕ να ακυρώσουν νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ τη διαδικασία, να βγάλουν δελτία Τύπου, ανακοινώσεις και ντελάληδες προκειμένου να μην πάει ο κόσμος να ψηφίσει και μετά, δίχως το βάρος της απογοήτευσης των ψηφοφόρων στην πλάτη, να φαγωθούν ήσυχα μεταξύ τους; Αλλά όχι! Έπρεπε να αφήσουν τον κόσμο να ξεροσταλιάζει στα εκλογικά κέντρα και να μαδάει μαργαρίτες αν θα γίνουν ή όχι οι εκλογές.

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν. Πολλά ακούγονται, ως και για διάσπαση του κόμματος γίνεται λόγος. Το βέβαιον είναι ότι κάτι βρωμάει, και βρωμάει πολύ. Ο Τζιτζι κατηγορεί τον Βαγγέλα για το φιάσκο. Ο Κυριάκος ζητεί να αναλάβει το κόμμα η Μαμά-Μαριέττα. Όλοι ζητούν την παραίτηση Παπαμιμίκου και ολόκληρης της ΚΕΦΕ.

Ένα είναι βέβαιον, πάντως: η πισινοφαρδία του Τσίπρα, ο οποίος παίζει χωρίς αντίπαλο εδώ και μήνες και μάλλον θα συνεχίσει ανενόχλητος, διότι αντιπολίτευση δεν υπάρχει. Η γαλάζια μπάλα έχει χαθεί.

ΥΓ. Και λίγη τρολιά για να γελάσουμε...

Ειδήσεις: 
Tags: 

6 Σχόλια

Πολύ καλό άρθρο. Δεν τα βλέπω ΚΑΛΑ τα πράγματα στην ΝΔ. Πάντως όλα ξεκίνησαν απο την οικονομική πτώχευση του κόμματος. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια

Εδώ δεν έγινε το ντέρμπι που ενδιέφερε και περισσότερους γιατί έφριξε ο διαιτητής της Ριζούπολης, οι εκλογές του G.G.Κώστα σε μάραναν...

Η νέα κυβέρνηση της νέας Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στις νέες τεχνολογίες και κυρίως την πληροφορική!

η εταιρεία που ειχε χωσει μεσα η κλικα του σαμαρά δεν υπαρχει πουθενα. τα *** και τωρα ξεφτιλισε και το κομμα. μπραβο στους χακερς της ΝΔ που εριξαν τα συστηματα και ανεβασαν τον τζιτζικωστα 10 μοναδες πανω

Oταν έχεις επιλέξει να γράφεις όπως γράφεις, γιατί δεν υπογράφεις ως Λάκης ή κάπως έτσι; Θα μου πεις Σωκράτη λένε και τον Κόκκαλη...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.