Στο μικροσκόπιο της Επιθεώρησης Εργασίας η Νύχτα Shock Price στην Τρίπολη (vid)

Στο μικροσκόπιο της Επιθεώρησης Εργασίας η Νύχτα Shock Price στην Τρίπολη (vid)

Φεβρουάριος 28, 2018 - 19:35
1 σχόλια

Στο 10ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που διεξήχθη στην Τρίπολη το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου στη συνεδρία με θέμα «Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία» μίλησε ο κ. Μπουρολιάς Ευάγγελος από το ΣΕΠΕ, τμήμα Αρκαδίας.

Αναφέρθηκε στη νύχτα «Shock Price» που θα διοργανωθεί στην Τρίπολη για δεύτερη φορά το Σάββατο 3 Μαρτίου.

Ο νόμος λέει ότι τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν μέχρι τις 9, για να δουλέψουν από τις 9:01 πρέπει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης να βγάλει απόφαση που να επεκτείνει τα χρονικά όρια εργασίας. 9 και 1 είναι όλοι παράνομοι, τέλος!

«Όποιος ενδιαφέρεται, κάνει αίτημα στον αντιπεριφερειάρχη και απαντά εντός ενός μήνα, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα ένστασης. Όταν υπάρχει τέτοιου είδους πρόταση για λευκή νύχτα πρέπει να τηρείται το νομικό πλαίσιο», υπογράμμισε.

Στόχος μας να καταπολεμήσουμε την υπο-δηλωμένη εργασία

Ο κ. Μπουρολιάς αναφέρθηκε στη διοργάνωση της λευκής νύχτας στην Τρίπολη τον Αύγουστο αλλά και σε αυτή που θα λάβει χώρα το προσεχές Σάββατο και εξέφρασε το παράπονό του: Στο πάνελ που τις διαφημίζουν, είδα μόνο εκπροσώπους των εργοδοτών, των ξενοδόχων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν είδα εκπρόσωπο των εργαζομένων κανέναν.

Αναλυτικά είπε:

«Μιλάμε για ανάπτυξη της προάσπισης της εργασίας χωρίς όμως να ακούμε τους εργαζομένους.

»Ξέρετε τι θα γίνει το Σάββατο, θα αλλάξουν οι λογιστές τα ρεπό, θα βγάλουν έναν άλλον πίνακα προσωπικού, θα περάσουμε εμείς για έλεγχο και όλα μια χαρά.

»Με σταματάει ο κόσμος της εργασίας στον δρόμο και μου ζητούν να σταματήσουμε τη λευκή νύχτα. Εγώ δεν λέω να σταματήσει αλλά να γίνεται στα νομικά πλαίσια, να κοιτάξετε την ανθρώπινη διάσταση.

»Δεν είμαστε μπαμπούλες να μοιράζουμε πρόστιμα, αλλά να προασπίσουμε την εργασιακή ειρήνη».

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ο κόσμος δεν θέλει την λευκή νύχτα και την εργασία εκτός ωραρίου μόνο και μόνο διότι δεν πληρώνονται. Αν έπαιρναν κανονικά το μεροκάματο (είτε κανονικό είτε υπερωρία) τότε λίγοι θα είχαν πρόβλημα. Αλλά αφού πολλοί θα δουλέψουν τζάμπα, λογικό δεν είναι να στρέφονται ενάντια της λευκής νύχτα αντί να στραφούν εναντίων των ιδιοκτητών που δεν τους πληρώνουν;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.