Στο 22ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού ο Σύλλογος Νεστάνη - ΝΟΣΤΕΑ

Στο 22ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού ο Σύλλογος Νεστάνη - ΝΟΣΤΕΑ

Ιούλιος 21, 2017 - 10:19
0 σχόλια

Η Νεστάνη και οι άνθρωποί της με σεβασμό στις τοπικές παραδόσεις, συνεχίζουν να εκφράζουν τα συναισθήματα και το μεράκι του τόπου τους. Προβάλλουν την πολιτιστική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά τους με καμάρι και σεβασμό όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

Στις 28 Ιουλίου 2017, ημέρα Παρασκευή, ο σύλλογός μας Νεστανιώτικος Όμιλος Στήριξης Τοπικών Εθίμων & Αναζήτησης ΝΟΣΤΕΑ και οι κάτοικοι της Νεστάνης πιασμένοι χέρι-χέρι όπως κάνουμε κάθε φορά στα γιορτάσια και στους χορούς μας, θα ταξιδέψουμε στο Πουρναρόκαστρο (Σούλι) Πατρών για να στήσουμε το δικό μας πανηγύρι όπως κάνουμε την ημέρα τ’ Αϊ Γιωργιού με το δρώμενο «Τ’ Αϊ Γιώρη».

Έχοντας ως πλοηγό την ίδια την παράδοση θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε ντυμένοι με τις παραδοσιακές πολύχρωμες Νεστανιώτικες ενδυμασίες, δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό χρώμα και ένα μουσικό και πολύηχο μελτέμι, ένα αεράκι ηχοχρωμάτων.

Θα σμίξουμε και θα συντονιστούμε μουσικά και χορευτικά και με άλλες ομάδες από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας στο 22ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού που έχει καθιερωθεί πια ως ένας ζωντανός θεσμός παράδοσης και πολιτισμού.

Σας περιμένουμε να συνταξιδέψουμε...με μόνη αποσκευή μας την αγάπη μας για την Ελληνική Παράδοση!!!

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.