Πρόταση για ίδρυση νέου τμήματος ΙΕΚ στη Στεμνίτσα με την ειδικότητα Συνοδού Βουνού (vid)

Πρόταση για ίδρυση νέου τμήματος ΙΕΚ στη Στεμνίτσα με την ειδικότητα Συνοδού Βουνού (vid)

Ιούλιος 21, 2017 - 09:42
0 σχόλια

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Τρίπολης Ιωάννης  Κατσίρης μίλησε για την πρόταση που έχει κάνει για τη λειτουργία νέων ειδικοτήτων προς το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το νέο έτος κατάρτισης περιλαμβάνει δέκα ειδικότητες από διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης.

Όπως ανέφερε, ελήφθησαν υπόψη οι προοπτικές απασχόλησης στην τοπική αγορά εργασίας, οι ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας, το ενδιαφέρον των υποψηφίων, η στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και
η απρόσκοπτη λειτουργία της Πρακτικής Άσκησης & Μαθητείας.

Σε ερώτησή μας για το αν υπάρχει η δυνατότητα τη νέα χρονιά να λειτουργήσει ένα δημόσιο ΙΕΚ που να αφορά στις Τουριστικές Επιχειρήσεις στη Βόρεια Κυνουρία, ο κ. Κατσίρης ανέφερε ότι ακόμα δεν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί μια νέα δομή.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε τις προηγούμενες ημέρες, ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης τον ενημέρωσε ότι δημοσιονομικοί λόγοι δεν επιτρέπουν να ανοίξει η δομή, αλλά δεν ήταν αρνητικός να ανοίξει μια νέα δομή η οποία, πάντως, στο τρέχον έτος δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί. Αλλά το αίτημα του ΙΕΚ Τρίπολης παραμένει ανοιχτό.

Ο κ. Κατσίρης καταβάλλει προσπάθειες έτσι ώστε να ανοίξει ένα νέο τμήμα στο ΙΕΚ Αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα, με ειδικότητα «Συνοδού Βουνού».

Μετά την πιστοποίηση των μονοπατιών του Μαινάλου, μια τέτοια ειδικότητα θα έχει ιδιαίτεροι αξία λόγω και του ορεινού όγκου το Μαινάλου αλλά και του Πάρνωνα, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών και των τουριστών.

Θα βγει προκήρυξη αρχές Σεπτεμβρίου ανέφερε ο κ. Κατσίρης  ευελπιστώντας το τμήμα αυτό να έχει συμμετοχή και να αρχίσει να τρέχει.

Οι  ειδικότητες που προτάθηκαν και αναμένεται να ξεκινήσουν είναι:    

1. ΒΟΗΘΟΣ  ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗ-ΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
3. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ   ΔΑΣΙΚΗΣ   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ  ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ  Η/Υ
7. ΣΤΕΛΕΧΟΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ
9. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΦΟΡΟΤΕ-ΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.
10. ΣΤΕΛΕΧΟΣ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Εγγραφές
Οι εγγραφές αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθούν σε δύο(2) στάδια. Στο πρώτο(1) στάδιο οι υποψήφιοι σπου-δαστές θα κληθούν ηλεκτρονικά να συμπληρώσουν μια αίτηση επιλογής με τρεις (3) προτιμήσεις  από τις εγκεκριμένες νέες ειδικότητες του ΙΕΚ. Σε ποια ειδικότητα θα κληθούν να φοιτήσουν εξαρτάται από τη σειρά προτίμησης που δήλωσαν στην αίτηση τους,  από τον βαθμό απολυτηρίου του Λυκείου, την ηλικία, τυχόν προϋπηρεσία στην ειδικότητα  αλλά και από κοινωνικά κριτήρια, ΑΜΕΑ, τριτεκνία, πολυτεκνία κ.τ.λ. Στη συνέχεια και σε δεύτερο (2) στάδιο για να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους θα πρέπει να προσκομίσουν στη γραμματεία του ΙΕΚ Τρίπολης φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών, φωτοτυπία ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και όλα τα άλλα έγγραφα που έχουν επικαλεστεί στην αρχική τους αίτηση προκειμένου να επιλεγούν.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πρόταση για ίδρυση νέου ΙΕΚ στην Στεμνίτσα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.